No no.. gotówka potrzeba to sprzedam w dobrej cenie http://allegro.pl/olympus-om-d-e-m1-...452774330.html
No no.. gotówka potrzeba to sprzedam w dobrej cenie http://allegro.pl/olympus-om-d-e-m1-...452774330.html
Podpisuję się obydwoma rękami. Olympus od zawsze był super do makro, dosyć statycznej przyrody, podróży, krajobrazów ...
Aktualnie bawię się "bieda-FF" D610 - jak na aparaty o w zasadzie takiej samej cenie, to nawet bez zapiętej lampy na sankach i z wyłączoną diodą w dziedzinie AF-S jest on lata świetlne przed OMD i wyraźnie lepszy w AF-C od E-5 (szczególnie w przypadku obiektów zbliżających się do fotografa). Do tego zdecydowanie więcej można wyciągnąć w RAWach ze świateł. Tylko odpowiednika 50-200 mi brakuje ....
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Chyba lata świetlne za OM-D.. Miałem obydwa w ręce w fotojokerze i tak mnie irytował ten AF w d610
Pytanie z czym go używasz .... ja mając komplet amatorskich stałek z serii G 1.8 nie narzekam - nie zauważyłem ani jeżdżenia po zakresie nawet na niezbyt kontrastowych powierzchniach - na twarzach itp. działa błyskawicznie. Mówię oczywiście o tym fazowym - kontrastowy w LV jakiś szalenie szybki nie jest - mniej więcej taki jak w E-5. Nawet ku mojemu wielkiemu zdziwieniu tryb wyboru auto + AF-C daje radę.
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Testowany z N28 1.8G. Więc to jest dość dobry obiektyw
No widzisz, mnie na dzień dobry wkurzyl
-to nie jest dobry obiektyw jeśli chodzi o osiągi AF..............
[dopisane]
W kwestii Af i moich doświadczeń z E-M1 i D3/D800/5D3/6D. W AF-S najszybciej i najprecyzyjniej ostrość ustawiał E-M1. Dodatkowo ustawiał ostrość w warunkach, w których poddał się nawet 6D (na środkowym czujniku).
Na AF-C, E-M1 zebrał baty od każdej z wyżej wymienionych lustrzanek, choć i tak spisał się doskonale w porównaniu do wcześniej testowanych przeze mnie bezlusterkowców.
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 25.07.14 o 13:43
Ja tam nie wiem, może i masz rację. Nie znam każdego obiektywu... Chłopaki, nie ma co już gadać. E-M1 leży już u mnie i teraz czas budować szklarnię i inne akcesoria pod niego.. Dalej nie wiem jaką lampę mam kupić, może ma ktoś jeszcze jakieś porady?
Mhm. Na AF-S ze środkowym punktem mój M10 nie ma problemów nawet w słabym lub zróznicowanym świetle.
Za to AF-C, AF-tracking w tym korpusie jest totalnie bezuzyteczny
Mam znikome doświadczenie w ślubniakach ale AF-C jest tam raczej zbędnym rozwiązaniem. Przy odrobinie wprawy wszystko mozna machnąć AF-S.