Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Fotograf ślubny używający m43

| OlyJedi Awatar PanMarecq
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Fotograf ślubny używający m43

Przeglądając bloga Robina Wonga natchnąłem się na stronkę polecanego przez niego fotografa z Niemiec,myślę ,że warto spojrzeć : http://www.fotodesign-rs.de/

ps.1 Moje zdanie o zdjęciach jakieś one takie hmmm...dość ciężkie w odbiorze,za dużo winiety plus te kolory jakieś takie ciemne(może to wina mojego monitora) i jeszcze na dodatek wszędzie wyraźny szum nawet na zdjęciach w jasnych miejscach(może to tak specjalnie aby wyglądały bardziej analogowo?)
    Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Fotograf ślubny używający m43

Faktycznie jakieś te zdjęcia ... przymulone. A weźmy teraz przykładowo dla porównania zdjęcia kolegi Krzyśka (oczywiście FF), jak zwykle super w odbiorze, fajne kadry, za każdym razem jestem pod mega wrażeniem i też chcę tak wywoływać i obrabiać RAW-y: http://www.matrimonio.pl/2014/01/18/11116/

Nie mogę teraz znaleźć, ale widziałem ostatnio fajną stronkę (może ktoś podpowie) zdjęcia ze ślubów robione Olkiem OM-D, para Hindusów bodajże, mega wypasione przyjęcie, fotka ze słoniem, kolorowe ładnej stroje ... fotki były bardzo ładne, cześć z nich robione PanaLeicą 25 f1,4.
    Były: Olympus E-30, ZD 14-54 II, ZD 50 2, ZD 35 3.5, ZD 9-18, E-510 (dual kit)
    Są: Olympus E-Pl3, 14-42IIR, Panasonic GX7, mZD 45 1.8, mZD 12-40/2,8, Panas 20/1,7II, mZD 15/8, mZD 60/2.8.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Podobno i u nas niektórzy używają już m4/3 do tego typu zleceń.
    Może to nie spotka się z dobrym przyjęciem ale uważam, że w dzisiejszych czasach sprzęt w biznesie ślubnym jest mało istotny. Liczy się marketing, podejście (psychologia) i warsztat.
    Niema chyba tak niskopłatnej dziedziny fotografii jak śluby (biorąc pod uwagę cenę jednostkową zdjęcia) stąd sprzęt im prostszy tym lepszy i ważne jest tylko, żeby biegle się nim posługiwać i rozumieć jego mocne i słabe strony.
    Jak widać w przytoczonej stronie, można stworzyć własny styl niezależnie od posiadanego zestawu.
    bezbagnetowiec z mianowania

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

To fakt, m4/3 zdjęcia też da się robić i to z dobrym efektem. W sieci można znaleźć też coraz więcej osób, które m4/3 kręcą filmy podczas ślubów i niekoniecznie aparatami Panasonic, nawet Olek daje radę (Em5).
    Są: Olympus E-Pl3, 14-42IIR, Panasonic GX7, mZD 45 1.8, mZD 12-40/2,8, Panas 20/1,7II, mZD 15/8, mZD 60/2.8.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Typowy kotleciarz ten niemiec jakich wielu.A ze akurat ktos kogos poleca na swej stronce to....Tia,urlopy z aparatem a najchetniej to sluby by focil.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Trochę nie na temat zdjęć, ale filmów porównanie EM5 i Nikona D800 :
    http://www.m43.eu/filmy/olympus-om-d...00-na-filmowo/

---------- Post dodany o 00:41 ---------- Poprzedni post był o 00:39 ----------

PS. Koniecznie polecam przełączyć tryb na HD 1080

| OlyJedi Awatar PanMarecq
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    Trochę nie na temat zdjęć, ale filmów porównanie EM5 i Nikona D800 :
    http://www.m43.eu/filmy/olympus-om-d...00-na-filmowo/

---------- Post dodany o 00:41 ---------- Poprzedni post był o 00:39 ----------

PS. Koniecznie polecam przełączyć tryb na HD 1080

widziałem Co do zdjęć które wstawiałeś to raczej większy wpływ na finalne zdjęcia ma umiejętność błyskania lampami niż obróbka Rawów która jednak jest bardzo ważna
    Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com

| OlyJedi Awatar frost
    Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria