Strona 185 z 282 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195235 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.841 do 1.850 z 2813

Wątek: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Odp: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    Oba zdjęcia auta fajne choć też optuję za wersją "na mokro". Co do mrożonego ludka, sugeruję dodać barwnik spożywczy lub akwarelkę do wody (np czarną) efekt powinien być bardzo ciekawy.
    Powtórzę to co przed chwilą napisałem pod tą fotą w galerii porównując te dwie foty:
    "No wiem, że światełka, odbicia i inne szmery bajery przyciągają oko ale tutaj lepiej wyszła perspektywa niż na tamtym w stosunku do latarni i budynku. To i tak przypadek bo zatrzymałem się na Orlenie zjeść "ZDROWEGO" hot-dog'a i tak stojąc koło samochodu stwierdziłem, że Porszawka może wyjść w miarę naturalnie do otoczenia "
    Mnie też bardziej odpowiadają te odbicia na mokro ale perspektywa wyszła gorzej na mój gust

Co do barwnika to masz rację. Te foty w lodzie to zrobiłem tak na próbę bo mam ochotę strzelić coś jak już mnie wcześniej rozszyfrowano na zasadzie Hana Solo w krbonidzie (czy jak to się tam zwało w filmie)

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Otóż to, nie bój żaby
    Otóż to
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

No to takie dwie smroduchy do poduchy

652. Czarna noc

653.​ I nastało trochę światłości

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	353,8 KB
ID:	123883   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	119
Rozmiar:	639,7 KB
ID:	123880  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 11.07.14 o 00:30
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

654. No i wersja zamieszana, pomieszana

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	24.jpg
Wyświetleń:	110
Rozmiar:	278,5 KB
ID:	123884  

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria

nie zadbałes o odpowiedni lifting odbicia samochodu tego

a poza tym najs - choć nei przepadam za mazajami tymi
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Odbicie przy filtrach ginie (a jest tu ich kilka na maskach), więc są zredukowane na odbiciu do minimum bo to dobicie to jest oryginalne odbicie z dachu mojego samochodu gdzie stał samochodzik a tło to las w oddali na wzgórzu, który wyszedł czarny, natomiast oświetlenie to lampa uliczna świecąca zza moich pleców

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

654. 'wstrząśnięta, nie zmieszana'. Tylko on, James, gustował w Astonach

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria

Widzę, że świetnie bawisz się fotografią. Bardzo mnie się podoba zdjęcie 653.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

A może zrób jeszcze zdjęcie w czasie gdy drobniutkie krople ze spryskiwacza opadają na plan zdjęciowy. Z tego co mi wiadomo wiele "deszczowych" makrofotografii powstało w takich warunkach Sam też spróbuję jak znajdę ciekawy do sfotografowania obiekt bo mnie zainspirowałeś MisZczU MaŁYcH ForM
    Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ravbog Zobacz posta
    A może zrób jeszcze zdjęcie w czasie gdy drobniutkie krople ze spryskiwacza opadają na plan zdjęciowy. Z tego co mi wiadomo wiele "deszczowych" makrofotografii powstało w takich warunkach Sam też spróbuję jak znajdę ciekawy do sfotografowania obiekt bo mnie zainspirowałeś MisZczU MaŁYcH ForM
    Hmmm widzisz przy nocnych fotach masz dłuższe czasy i jedynie co możesz osiągnąć ze sprayem to bliki i to pod warunkiem, że w kadrze albo gdzieś obok masz jakieś źródło światła bo efektu deszczu nie osiągniesz. To samo tyczy zdjęć w czasie dnia bo spray daje mgiełkę i nic więcej. Spray jest dobry aby spryskać sobie obiekt lub podłoże do focenia. Można osiągnąć efekt deszczu ale tylko przy prawdziwym deszczu, tylko wtedy jest taki problem, że te krople są za wielkie w stosunku do obiektu. Z takich dziwnych efektów, które nocą można osiągnąć (wychodzą lepiej w nocy niż za dnia) przy niedużych obiektach typu ludziki/samochodziki to jest mgła. Ja ją osiągałem paląc papierosy - tylko że przykładowo przy czasie 20-50 sekund nie wystarczy dmuchnąć raz w kadr tylko trzeba to zrobić kilkukrotnie aby efekt był zadowalający plus do tego dochodzą czynniki wiatar itd. Może wydać się to śmieszne ale trzeba wiedzieć jak dmuchać w ten kadr aby ta mgiełka jakoś wyszła

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Hmmm widzisz przy nocnych fotach masz dłuższe czasy i jedynie co możesz osiągnąć ze sprayem to bliki i to pod warunkiem, że w kadrze albo gdzieś obok masz jakieś źródło światła bo efektu deszczu nie osiągniesz. To samo tyczy zdjęć w czasie dnia bo spray daje mgiełkę i nic więcej. Spray jest dobry aby spryskać sobie obiekt lub podłoże do focenia. Można osiągnąć efekt deszczu ale tylko przy prawdziwym deszczu, tylko wtedy jest taki problem, że te krople są za wielkie w stosunku do obiektu. Z takich dziwnych efektów, które nocą można osiągnąć (wychodzą lepiej w nocy niż za dnia) przy niedużych obiektach typu ludziki/samochodziki to jest mgła. Ja ją osiągałem paląc papierosy - tylko że przykładowo przy czasie 20-50 sekund nie wystarczy dmuchnąć raz w kadr tylko trzeba to zrobić kilkukrotnie aby efekt był zadowalający plus do tego dochodzą czynniki wiatar itd. Może wydać się to śmieszne ale trzeba wiedzieć jak dmuchać w ten kadr aby ta mgiełka jakoś wyszła
    Deszczyk wychodzi ładnie przy korzystaniu na przykład z węża ogrodowego, można by spróbować z konewki ale to już ktoś drugi by się przydał
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony