Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
A dla mnie powinno wyglądać tak jak poniżej, ponieważ uważam, że trzeba wydobyć głębię, esencję, WOŃ tek PRYKA. To jest chyba jeden z najfajniejszych pryków na fotach jakie widziałem
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
![]()
![]()
fajnie! podoba mi się jak się bawicie moim kotemRobiąc zdjęcie zastanawiałem się czy nie kadrować od razu tak ciasno - czyli tylko kota. Byłoby to ciężkie bo zdjęcie robione "bez zooma" ale coś by się może udało. Jednak, gdy przymierzałem się do takiego kadru wydał mi się zbyt oczywisty. Wolałem szerszy plan, taki niby zwykły pstryk ale by widz sam samodzielnie odnalazł ten "smaczek" który na zdjęciu uwiecznić chciałem.
dlatego kadr jest z całą budką...
--
Jestem teraz w podróży, gdy wrócę wystawię gdzieś RAWa tego zdjęcia to chętni będą się mogli mocniej pobawić
pozdrawiam wszystkich odwiedzających![]()
Jako się rzekło - udostępniam RAWa z kota:
https://www.dropbox.com/s/zhyegahhquzesor/X1001399.RAF
i kilka świeżynek z mojego włóczenia się z aparatem. Zdjęcia robione mZD 12-50. Jakością ten obiektyw nie grzeszy, ale funkcjonalność zaiste wyśmienita.
Miejsca, Przedmioty, Kształty, Kolory...
31)
32)
33)
34)
35)
![]()
Zdjęcie nr 33 przypomina mi Leśną k/Lubania Śląskiego. Nie byłem tam już ze 20 lat, hmmm.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
33 to Bolków, ale ratusze na Dolnym Śląsku wszędzie bardzo podobne
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Na 32 widzę pałac w MosznejZastanawia mnie czy tak to chciałeś kolorystycznie pokazać, czy tak Ci wyszło, bo wg mnie mocno w niebieski leci i taki efekt "mgły" jest, co mi się specjalnie nie podoba.
34 - hmmmCoś Cię podkusiło, żeby wieżę przechylić?
![]()
The question is, who cares?
Powalczyłbyś jeszcze z 32![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ