Ostatnio edytowane przez abir ; 15.07.14 o 20:01
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
O jak miło że zaglądnęliście![]()
helmuth - widzę że zdjęcia kota z dymkiem wolisz bez dołuładnie Ci to wyszło!
ahutta - zabij mnie, ale ja nie widzę żeby 32 w niebieski leciało. no ślepy jestem... fakt, za oknem strasznie niebiesko, ale to konsekwencja że we wnętrzu bardzo ciepłe światło było. No i racja, to jest Moszna, sala kawiarniana
34 - no właśnie, mam jakąś słabość do pochylonych kadrów... no tak mam, jak tylko trafia się coś wysoko, że trzeba obiektyw do góry podnieść to aparat się przekrzywia... może się kiedyś wyleczę? bardzo to razi?
CzaRmaX - powalczyć z 32? no to może pociągnę ją serią z pepeszyto żart oczywiście, bo nie mam pestek do drylownicy
abir - u mnie w zdjęciach można grzebać...
Rysiek_O - w wykonaniu zdjęcia żaby, o ile dobrze pamiętam, to miałeś swój skromny udziała zawijas drogi to pod tą ruderą w Kujawach:
Miejsca, Przedmioty, Kształty, Kolory...
36)
![]()
The question is, who cares?
Z ostatnich podobają się 31,32 i 33. Co do 32 też nie widzę aby leciało w niebieski (balustrada)
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
naprawdę Ci sie te ramki podobają - zwłaszcza ta z 33 ?
osobiście radziłabym się postarać by to kompozycja na zdjęciu ładnie je domykała a nie jakieś tam ramki![]()
chyba z ostatniej paczki żaba najlepiej się prezentuje
ostatnie IMO za ciemne - wiem że wieczór się zbliżał czy tam już był ale mimo wszystko - tam ładne kolory z tyłu widać - więc może i co światła się gdzieś ukryło![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
ahutta - tak jak pisałem wcześniej, mam nadzieję że mi przejdzie (to krzywienie zdjęć), bo czasami przybiera to komiczne rozmiary:
Miejsca, Przedmioty, Kształty, Kolory...
37)
andtor2 - dzięki za odwiedziny i cieszę się że coś w moich foto-próbach się Tobie spodobało
gulasz - wolę zdjęcia z ramkami niż bezi trochę eksperymentuję w tym zakresie. Czasem wychodzi lepiej ale zazwyczaj gorzej. Dziękuję za te uwagi, staram się je uwzględniać.
Co zaś się tyczy 33 to warunki terenowe były zbyt ciasne by przy ogniskowej 12 mm (mFT) objąć cały ratusz. Zdjęcie jest sklejką z dwóch kadrów, i jak to zazwyczaj bywa krawędzie "panoramki" nie są liniami prostymi. Tak urodził się ten pomysł, by tę "wadę" przekuć na zaletę i zrobić kadr taki trochę w starym stylu. Tak sobie myślę - że może w konsekwencji lepiej by to wyglądało w sepii albo w stylu vintage?
33a)
33b)![]()
Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 17.07.14 o 14:54