E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Może tak, ale jak zaczniemy oceniać poniżej 3 to się zaczną pyskówki i zemsty - a to Forum nie posłuży.
Poza tym, zawsze można wprowadzić bot-cenzora. Zdjęcie wisi w galerii (powiedzmy) 2 miesiące. Jeśli nie ma ocen, lub oceny są tragiczne - kasacja.
Szybko by się galeria przeczyściła, zmuszając nas do oceniania - ale tu znowu wracamy do moich obaw powyżej.
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Mozna zamiast oceny ponizej 3 zamieszczac jakis konstruktywny komentarz z uwagami co sie nie podoba i co poprawiac, ja osobiscie wolalbym poza slaba ocena dostac informacje dlaczego jest slaba. Zgadzam sie z gryphoonem, ze sama zla ocena bedzie wzbudzac zlosc...ale jak ktos sensownie poda argumenty to naprawde odbiera sie to inaczej, no przynajmniej mnie to motywuje do pracy nad soba i dzieki komentarzowi wiem co poprawiac.
No ale kolejny raz pytanie jak egzekwowac od ludzi takie zachowanie...
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Do zeszłych wakacji, powiedzmy do września było wszystko ok a potem wszystko nagle zaczęło siadać. Lekarstwo jest proste - oceniajmy wstawiajmy zdjęcia i piszmy komentarze bo w końcu tyle przesiadujemy na tym forum, że dodatkowe kilka minut nie zrobi nikomu żadnej różnicy. Jest też znaczne grono wyjadaczy takie jak (UWAGA BĘDĘ SIĘ CZEPIAŁ i WYMIENIAŁ I ZA BRAK CZYJEGOŚ WYMIENIONEGO NICKA PRZEPRASZAM) Bodzip, APZ, Helmuth, Mirek itd. którzy kiedyś wstawiali sporo fot a od długiego czasu jest ich tam jak na lekarstwo. Dobrze ja wiem, że może nic nie che się focić albo wymówki typu, że gniotów nie wstawiamy ale.....no właśnie ale zrozumcie to forum żyje też dzięki Wam i Wy też je napędzacie. Druga sprawa nie potrafię zrozumieć przykładowo pewnych osób jako przykład (WYBACZCIE, ŻE WYMIENIAM) podam Bufetowa, Wuzet, Jan_S, i kilknaście innych, które to osoby w swoich wątkach popełniają sporo bardzo fajnych fot a w galerii cisza.
Dla mnie wszystko jedno z czego są foty w galerii. Wstawianie fot z innych systemów uważam, że niczemu nie uwłacza Olkowi a w ręcz pokazuje, że użytkownicy lubią to forum i nie ważne jaki system reprezentują lecz Olka szanują. Generalnie uważam, że jako społeczność z pewnego kręgo producenta pokazujemy o wiele większą otwartość niż inne co raczej przysparza nam i producentowi sympatii a nie przecinków
A teraz wyobraźcie sobie to forum bez - galerii, K@czego (he hemusiałem - sorry)? Normalnie flaki z rycyną i takie nudy, że by nie chciało się zaglądać
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 6.07.14 o 09:46
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Zgadzam się. Nie widzę nic złego w wystawianiu niskich ocen, o ile oczywiście nie jest to robione złośliwie. Po to mamy taką skalę ocen, żeby ją wykorzystywać. Jeśli komuś się nie podoba moje zdjęcie, to chętnie się o tym dowiem. Traktuję Forum i Galerię jako miejsce doskonalenia, a bez krytyki jest to niemożliwe. Jasne, że byłoby świetnie, jakby każdą ocena opatrzona była komentarzem, ale wiadomo, że nie każdemu się chce i lepiej wystawić samą ocenę niż nic. Sama 1 czy 2 też daje do myślenia. Szczerze mówiąc nie przyszło mi przez myśl, że ktoś to może robić tylko po to, by dokuczyć innym...
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Moze daloby sie przerobic skrypt galerii zeby wstawianie ocen 1-2 wymagalo dodania komentarza?
Pewnie nie kazdy by pisal cos sensownego, ale moze wiecej osoby by jednak to robilo.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie