Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: Galeria

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Galeria

Cytat Zamieszczone przez Gryphoon Zobacz posta
    ...
    Ja w ramach osobistego protestu nie oceniam w Galerii zdjęć spoza Olka - w wątkach tak. I oceniam powyżej 3 - jeśli zdjęcie jest kiepskie to albo nie piszę nic albo konstruktywnie, żeby nie zniechęcić.
    To Twój wybór i Twoje prawo...
    jeśli zdjęcie jest kiepskie to albo nie piszę nic albo konstruktywnie, żeby nie zniechęcić.
    To błąd, który popełniamy w większości. Gdy zdjęcie jest słabe dajmy temu wyraz, to lepsze od braku reakcji...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Gryphoon
    Mieszka w
    Aleksandrów Łódzki
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    To błąd, który popełniamy w większości. Gdy zdjęcie jest słabe dajmy temu wyraz, to lepsze od braku reakcji...
    Może tak, ale jak zaczniemy oceniać poniżej 3 to się zaczną pyskówki i zemsty - a to Forum nie posłuży.

Poza tym, zawsze można wprowadzić bot-cenzora. Zdjęcie wisi w galerii (powiedzmy) 2 miesiące. Jeśli nie ma ocen, lub oceny są tragiczne - kasacja.
    Szybko by się galeria przeczyściła, zmuszając nas do oceniania - ale tu znowu wracamy do moich obaw powyżej.
    C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
    Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
    Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014

| OlyJedi Awatar ssonic
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Mozna zamiast oceny ponizej 3 zamieszczac jakis konstruktywny komentarz z uwagami co sie nie podoba i co poprawiac, ja osobiscie wolalbym poza slaba ocena dostac informacje dlaczego jest slaba. Zgadzam sie z gryphoonem, ze sama zla ocena bedzie wzbudzac zlosc...ale jak ktos sensownie poda argumenty to naprawde odbiera sie to inaczej, no przynajmniej mnie to motywuje do pracy nad soba i dzieki komentarzowi wiem co poprawiac.
    No ale kolejny raz pytanie jak egzekwowac od ludzi takie zachowanie...

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ssonic Zobacz posta
    Dzieki apz za pomoc

@CzeRmaX: Na forum jestem dosyc krotko, wiec az tak dobrze sie nie orientuje w sytuacji w galerii. Pytanie jakie mi sie nasuwa to jak bys chcial ozywic galerie i wprowadzic ja na dobre tory? Ludzi nie zmienisz i zawsze sie znajda osoby, ktore bede postepowac tak jak teraz. Moderowanie Galerii jest oczywiscie jakims pomyslem, ale na pewno bedzie to wymagalo znalezienia ludzi, ktorzy sie tym zajma i zeby to mialo sensa moderacja musialaby byc robiona dosyc czesto i na biezaco - wiec pytanie czy jest ktos kto sie tego podejmie i ma do tego wlasciwe kwalifikacje.

Osobiscie mi sie pomysl z Galeria podoba i jak pisal CzeRmaX jest to cos co wyroznia to forum, wiec chyba warto o to powalczyc.
    Do zeszłych wakacji, powiedzmy do września było wszystko ok a potem wszystko nagle zaczęło siadać. Lekarstwo jest proste - oceniajmy wstawiajmy zdjęcia i piszmy komentarze bo w końcu tyle przesiadujemy na tym forum, że dodatkowe kilka minut nie zrobi nikomu żadnej różnicy . Jest też znaczne grono wyjadaczy takie jak (UWAGA BĘDĘ SIĘ CZEPIAŁ i WYMIENIAŁ I ZA BRAK CZYJEGOŚ WYMIENIONEGO NICKA PRZEPRASZAM) Bodzip, APZ, Helmuth, Mirek itd. którzy kiedyś wstawiali sporo fot a od długiego czasu jest ich tam jak na lekarstwo. Dobrze ja wiem, że może nic nie che się focić albo wymówki typu, że gniotów nie wstawiamy ale.....no właśnie ale zrozumcie to forum żyje też dzięki Wam i Wy też je napędzacie. Druga sprawa nie potrafię zrozumieć przykładowo pewnych osób jako przykład (WYBACZCIE, ŻE WYMIENIAM) podam Bufetowa, Wuzet, Jan_S, i kilknaście innych, które to osoby w swoich wątkach popełniają sporo bardzo fajnych fot a w galerii cisza.

Cytat Zamieszczone przez Gryphoon Zobacz posta
    To ja jeszcze dołoże od siebie jeden temat. Jeśli Galeria jest wizytówką Forum OlympusClub, to wrzucajmy tam zdjęcia z Olympusów. TYLKO.
    Ja wiem, temat wałkowany nie raz i argumenty znam. Ale jakoś dziwnie to wygląda jak w Galerii widzę Nikona czy Canona. Nie mam nic przeciwko ustawianiach w wątkach - tam niech się dzieje co chce. Ale Galerię traktujmy z szacunkiem i pokazujmy co może Olympus (no, może (m)4/3).

Ja w ramach osobistego protestu nie oceniam w Galerii zdjęć spoza Olka - w wątkach tak. I oceniam powyżej 3 - jeśli zdjęcie jest kiepskie to albo nie piszę nic albo konstruktywnie, żeby nie zniechęcić.
    Dla mnie wszystko jedno z czego są foty w galerii. Wstawianie fot z innych systemów uważam, że niczemu nie uwłacza Olkowi a w ręcz pokazuje, że użytkownicy lubią to forum i nie ważne jaki system reprezentują lecz Olka szanują . Generalnie uważam, że jako społeczność z pewnego kręgo producenta pokazujemy o wiele większą otwartość niż inne co raczej przysparza nam i producentowi sympatii a nie przecinków

A teraz wyobraźcie sobie to forum bez - galerii, K@czego (he he musiałem - sorry)? Normalnie flaki z rycyną i takie nudy, że by nie chciało się zaglądać
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 6.07.14 o 09:46
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Zgadzam się. Nie widzę nic złego w wystawianiu niskich ocen, o ile oczywiście nie jest to robione złośliwie. Po to mamy taką skalę ocen, żeby ją wykorzystywać. Jeśli komuś się nie podoba moje zdjęcie, to chętnie się o tym dowiem. Traktuję Forum i Galerię jako miejsce doskonalenia, a bez krytyki jest to niemożliwe. Jasne, że byłoby świetnie, jakby każdą ocena opatrzona była komentarzem, ale wiadomo, że nie każdemu się chce i lepiej wystawić samą ocenę niż nic. Sama 1 czy 2 też daje do myślenia. Szczerze mówiąc nie przyszło mi przez myśl, że ktoś to może robić tylko po to, by dokuczyć innym...
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Dzieki, w sumie podobne odpowiedzi juz gdzies widzialem... tyle ze postow mialem ponad 50 i wciaz nic.
    Ale przed chwila sprawdzilem i moge sie juz udzielac w galerii ... hmm... dziwny zbieg okolicznosci

To moze jeszcze sie spytam co zrobic zeby profil fotograficzny sie pojawil poprawny.
    Narazie widzie tylko komentarze dodane do zdjec moich w galerii, samych zdjec nie widac.
    Jedno i drugie powinno Ci już śmigać.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar ssonic
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Jedno i drugie powinno Ci już śmigać.
    Bardzo slicznie dziekuje

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Jeśli komuś się nie podoba moje zdjęcie, to chętnie się o tym dowiem.
    Nie dowiesz się czytając "Fatalnie"
    Jasne, że byłoby świetnie, jakby każdą ocena opatrzona była komentarzem ...
    Uważam, że sam komentarz wystarczy aby się dowiedzieć, dlaczego zdjęcie się podoba lub nie.
    Sama 1 czy 2 też daje do myślenia.
    Myślę, czym się naraziłem oceniającemu? Przecież zdjęcie nie jest wcale takie złe
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar ssonic
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Moze daloby sie przerobic skrypt galerii zeby wstawianie ocen 1-2 wymagalo dodania komentarza?
    Pewnie nie kazdy by pisal cos sensownego, ale moze wiecej osoby by jednak to robilo.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Moze daloby sie przerobic skrypt galerii zeby wstawianie ocen 1-2 wymagalo dodania komentarza?
    Pewnie nie kazdy by pisal cos sensownego, ale moze wiecej osoby by jednak to robilo.
    A czemu tylko 1-2.Czy 4-5 juz nie wymaga komentarza.??