Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 112

Wątek: Canon G3 Olympus c750 co wybrać a może c5050 poradźcie

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    No właśnie. Ładna fotka, a gdyby zoom był jeszcze większy to wykadrowało by się ptaszka aż miło.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Zoom byl juz okolo 9.5x nalezaloby podejsc troche blizej. Zdjecie robione bez statywu.
    Pozdrowienia

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    to wróbel?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Chyba wrobel, nie znam wszystkich tutejszych ptakow. Ten z daleka (okolo 4-5 m) wygladal na szarego wrobelka, sami bylismy zaskoczeni kolorami widocznymi pozniej na zdjeciu. Ale wszystko mozliwe, wiewiorki sa tutaj szare, a nie rude.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Kano

powiedz lepiej jak ty tu wklejasz zdjecia
    Posiadam Olympusa 740

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Tekst wysylanych postow wyswietlany jest w html-u, jezeli wiec link do zdjecia wstawisz pomiedzy odpowiednie komendy jezyka HTML to w miejsce linku wyswietlone bedzie zdjecie. Format tych komend zobaczysz jak klikniesz na linku BBCode w lewym dolnym rogu edytora postow. Samo zdjecie w rzeczywistosci umieszczone jest na serwerze w Stanach.
    Pozdrowienia.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Kano a co TY robisz w Stanach? dlaczego ja nie mogę sobie popstrykać zdjęć w Stanach? buuuuuu....... Ale zdjęcie jest cudne. Ja mam takie zboczenie zawodowe i każde zdjęcie oceniam nie pod względem czysto artystycznym a jako potencjalny produkt do druku. Twój wróbel byłby wprost idealny, bo ma piękne tło do wpisania np. tekstów (wizytówka reklamowa albo coś w tym rodzaju). Piękne zdjęcie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Czasami bardzo bym chcial - jak dawniej - popstrykac zdjecia w Gdansku (w innym temacie widzialem tutaj fotki z plazy nad Baltykiem). Wrocilem z kilkudniwej wycieczki nad ocean (Atlantycki), moze jutro wysle pare zdjec. Ciagle to jeszcze proby mozliwosci aparatu. Serdeczne dzieki za uznanie :P . W innym poscie napisalas, ze jestem wielki , w rzeczywistosci jestem tylko wysoki (jak w tej historii z Napoleonem).
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Kilka obiecanych zdjec:
    Tlok na plazy, ktory staralem sie omijac.

Mozna bylo znalesc duzo spokojniesze miejsca, takie ze delfiny (na szczescie nie rekiny) podplywaly stosunkowo blisko brzegu. Tylko widocznosc byla na tyle slaba, ze cien statku na horyzoncie zobaczylem dopiero na zdjeciu.

Czasami przeszkadzaly samoloty wlokace reklamy po niebie. Jednego "stracilem" przy pomocy zoomu 10x.

A to troche ambitniejsza proba, droga powrotna przez tunel pod zatoka Chesapeake.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    nie było mnie pare dni pojechałem na mały wypoczyn i przy okazji pobawić się nowym nabytkiem wracam i co widzę 88 postów niezła dyskusja się rozpętała czytam i stwierdzam że troche ludziom nerwy popuszczały ale ogulnie bardzo mi sie podobało a propos tej dyskusji też bym cos chciał powiedzieć
    ktos stwierdził że za c5050 przepłaciłem 1300zetów w stosunku do c740
    ja dałem za c5050 2600zetów minus 1300 (kture to zekomo przepłaciłem)
    daje jak nic 1300zetów jak ktoś bedzie miał c740 w cenie 1300PLN niech szybko da znać wezme pare na chandel
    ja widziałem c740 po ok 2000zetów wiec przepłaciłem juz tylko 600zetów
    dalej c5050 w standardzie ma ładowarke i komplet akumulatorków c 740 niestety nie,ładowarkę i akumulatorki trzeba sobie dokupić a to kosztuje dobra ładowarka to wydatek ok 100zetów akumolatorki to kolejne 50 zetów 600-150=450 a wiec już tylko 450zetów przepłaciłem
    dalej karta w c5050 standard to 32MB w c740 to16MB ale w tym przypadku nie ma sie co podniecać 16 czy32 to i takjest za mało
    ktos stwierdził że ten drógi slot na karty CF jest niepotrzebny
    a ja wam mówie że predzej czy później bedziecie chcieli wiecej pamieci i wtedy ten slot jest bardzo przydatny
    karta xD 256MB to jakieś 400zetów a CF 256MB to jakieś 200zetów (normalna karta kingstona czerwona)
    ja osobiście kupiłem CF 256MB (hi sped kingstona niebieska)za 300zetów
    i jeszcze jedna ciekawa uwaga odnośnie tej karty jest szybsza w zapisywaniu fotek niż xD (osobiscie sprawdziłem ze stoperem w dłoni)
    podsumowujac na karcie zaoszczedziłem kolejna stówke 450-100=350
    czyli z moich prostych obliczen wynika że przepłaciłem 350zetów jak by ktos wybrał tańszą karte CF zaoszczedziłby jeszcze 100zetów
    no i mam 256MB+32MB i nie musze sie motać z kartami bo obie siedza w aparacie i przełącza się je jednym ruchem kciuka
    w c 740 było by256MB i 16MB ( znając siebie gdzięś by mi się zaraz jedna z nich zapodziała)
    wspomne jeszcze że jak wspomniałem na samym początku zalezało mi na wyjściu na lampe wiec musiałbym kupić c750 do niego ładowarke itd.. biorac pod uwage ceny c750 to by mnie to kosztowało może te same pieniądze albo nawet wiecej i miałbym wiekszy zoom i nic więcej

tak ja to widze wiec kupujcie c5050 bo to naprawde dobry aparat nie bedę sie rozpisywał dlaczego bo poprzednicy zrobili to bardzo dokładnie a różnica w cenie nie jest taka drastyczna wiec jesli ktoś się zastanawia nad kupnem c 5050 to może ten post pomoże mu podjąć decyzję

pozdrawiam Guli
    Guli