Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
161 bardzo ładne.
160 mam wrażenie, że za mało ostre ale to tylko moja ocena.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Polowałam dzisiaj na "potwory"Cóż odnoszę wrażenie że wszystkie bzyki, tkacze, pełzacze i zbieracze się pochowały a ja niestety nie wiem gdzie mam ich szukać. Fotografowanie poważnie utrudnia mi strach przed tymi stworzeniami, jak już jakiś bzyk się znalazł i zechciał pozować to zaraz inny bzyk był ciekaw jak tamten wyszedł na zdjęciu. Jak już znalazłam maleńkiego tkacza to mrówki postanowiły posilić się moją stopą. Kiedy coś właśnie się przeobrażało zawiodłam ja... i nic kompletnie nie widać...
![]()
Znalazłam za to taką oto groźnie wyglądającą biedronkę.
163
![]()
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Znów AF poszedł nie w to miejsce. Spróbuj ustawić sobie mały punkt pomiaru ekspozycji i przy takim kadrze, gdzie obiekt jest lekko z boku wyostrz poprostu palcem dotykając dokładnie to miejsce które chcesz by było ostre... Z drugiej strony łatwo powiedzieć a gorzej zrobić bo mi też latające bzykacze nie wyszły wczoraj... Później wrzucę w swój wątek.
oczywiście że zaglądam![]()
O wiele lepiejLubię kiedy grzebiesz
---------- Post dodany o 17:03 ---------- Poprzedni post był o 17:00 ----------
Niestety biedronka była bardzo ruchliwa i nie miała ochoty pozować... sama byłam w szoku że udało mi się złapać ten momentA co do AF to spróbuje tej metody następnym razem
![]()
Bzyk fajny![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||