Zgadza sięsama byłam zdziwiona jak zauważyłam mrówkę... a potem pająka... szok
![]()
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Czy w połowie drogi między muchą, a tym dużym stworem nie siedzi jeszcze coś malutkiego ze skrzydełkami?![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Też się nad tym zastanawiałam i obstawiałam muszkę owocówkę, sprawdzałam na oryginale i wydaje mi się że to jest jednak element kwiatka...
No ja bym 5 obstawiał![]()
The question is, who cares?
Na moje oko to kawałek kwiatka, do muchy to nijak nie podobne![]()
Wiem że na tle innych zdjęć makro moje wypadają słabo... może podpowiecie dlaczego i zasugerujecie właściwy kierunek??? Ostatnio wrzuciłam 4 zdjęcia czy moglibyście je ocenić... wystarczy nawet "KOSZ" wtedy będę przynajmniej wiedziała na czym stoję.
Z ostatnich 4 to najbardziej podoba mi się to coś podobne do komara na zdjęciu numer 170Aczkolwiek ja bym bardziej podciągnął kolory bo są blade na tych ostatnich zdjęciach no i inaczej bym je wykadrował. Pająk zdecydowanie lepiej wygląda od góry
Ten jest bardzo nieostry, cała ekspozycja ułożyła sie wokół końcówek igieł sosenki. Najważniejsze jest to co wyszło ostre i to powinnaś ustawiać jak już w centrum kadru. Ja w swoich zdjęciach z mojego wątku, tych z bąkami itp to miałem nabite na aparacie około 500 fotek z których wybrałem może 15... Nie wiem jak masz ustawiony punkt pomiaru ekspozycji. Czy na dużym polu czy punktowo. Lepiej jest punktowo i jak najmniejszy punkt. Wtedy tym punktem łapiesz dokłądnie to co chcesz, żeby było ostre. Na dużym polu pomiaru może się okazać, że aparat wyostrzy nie dokładnie to co chciałaś... Z tych wszystkich ja bym tylko zostawił 170
![]()