Strona 144 z 415 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.431 do 1.440 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar zosia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    No przecież rozmycia nie dodaje...
    ??? spokojnie mógłby gdyby chciał

Wong w tym teście na samym początku zaznacza że praktycznie ich nie obrabiał - jaki to miałby sens przy testowaniu aparatu?
    "Minimal post-processing applied to the images. All images were as good as straight out of camera, with minimal cropping and only minor exposure/contrast correction for better presentation."

Cytat Zamieszczone przez markus74 Zobacz posta
    Jak to a u Robina Wonga tutaj: http://robinwong.blogspot.com/2012/1...ew-street.html wychodzą takie rozmycia. Ale nie wiem na ile on obrabia te zdjęcia dlatego chciałem się upewnić.
    Otwarte szkło, duża ogniskowa oraz odległość aparat - fotografowany przedmiot sporo mniejsza niż przedmiot - tło. Rozmycie gotowe.

Awatar Boa
    Mieszka w
    Luboń/k.Poznania
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zosia Zobacz posta
    ??? spokojnie mógłby gdyby chciał

Wong w tym teście na samym początku zaznacza że praktycznie ich nie obrabiał - jaki to miałby sens przy testowaniu aparatu?
    "Minimal post-processing applied to the images. All images were as good as straight out of camera, with minimal cropping and only minor exposure/contrast correction for better presentation."
    No właśnie tym (wytłuszczonym przez Ciebie) wpisem się sugerowałem. Taka ingerencja była by bez sensu.

| OlyJedi Awatar zosia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Sorka... jakoś tak wywnioskowałam że twierdzisz że się nie da

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

markus74, XZ-2 generuje z grubsza takie rozmycia jak pen z kitem. Z Wongiem może być ten drobny problem, że to jest naprawdę dobry fotograf i wyciąga ze sprzętu jakieś 120% możliwości
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    ... Z Wongiem może być ten drobny problem, że to jest naprawdę dobry fotograf i wyciąga ze sprzętu jakieś 120% możliwości
    Te dodatkowe 20% to PS

| OlyJedi Awatar markus74
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    markus74, XZ-2 generuje z grubsza takie rozmycia jak pen z kitem. Z Wongiem może być ten drobny problem, że to jest naprawdę dobry fotograf i wyciąga ze sprzętu jakieś 120% możliwości
    Dla mnie jest to wystarczające, a ponieważ nie planuje zakupów jasnych obiektywów, więc zdecydowałem się i właśnie zamówiłem xz-2 Jestem sam ciekaw jakie będę miał wrażenia po przesiadce z epla 3

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

No to ja jutro wleję w tę beczkę miodu łyżkę dźiegciu bo wczoraj zrobiłem sesyjkę i byłem lekko rozczarowany
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

| OlyJedi Awatar markus74
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Można prosić jakieś konkrety ? Dlaczego ?

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez markus74 Zobacz posta
    Dla mnie jest to wystarczające, a ponieważ nie planuje zakupów jasnych obiektywów, więc zdecydowałem się i właśnie zamówiłem xz-2 Jestem sam ciekaw jakie będę miał wrażenia po przesiadce z epla 3
    Witam !

Nie bedzie Ciebie kusilo kupowanie kolejnych szkiel
    Jasny zoom z XZ-2 wyciagnie wysoka jakosc nawet w gorszych warunkach oswietleniowych.

Obiektyw XZ-2 pozwala takze, ze na uzyskiwanie w portretach lsniacych oczow.
    Ten obiektyw bardzo czysto przenosi obraz z detalami.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 8.05.14 o 22:23
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów