"mam nadzieję że jeszcze będziecie tu zaglądać" - po tej wrzucie możesz mieć pewność![]()
"mam nadzieję że jeszcze będziecie tu zaglądać" - po tej wrzucie możesz mieć pewność![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Wardzia bardzo ciekawa, trochę przypomina mi Jaskinie Smoczych Wrót koło Longmen w Chinach.
Bardzo mi miło że zaglądaciebędę się starał...
Chyba nie powinno być problemów. Z Achalkalaki podobno jeżdżą busy. Ja polecam zatrzymać się w Achalciche, jest tam kilka miejsc wartych obejrzenia i myślę że da się znaleźć jakiegoś miejsowego kierowcę który za 40-60 Lari zawiezie do Wardzi, pokaże po drodze Kwertisi, i jeszcze poczeka aż wszystko spokojnie obejrzycie. Tylko trzeba się targowaćwiadomo, to już prawie Azja
Piękne - wszyscy jesteśmy Gruzinami
Trochę szkoda, że niektóre miejsca bezczeszczą takimi wstawkami modernistycznmi, typu chromowane balustrady. Ale przykład idzie z góry, a przecież sam imć Saakaszwili patronował niektórym dość ekstrawaganckiem odnowieniom i poprawkom w projektach sprzed wieków.
Właśnie taki mam plan, niemniej chcąc mieć "noclegowanie"w Tblisi mocno się sprawa komplikuje. Kiepsko to wygląda komunikacyjnie. Mam plany marszrutek z dokładnymi odjazdami / przyjazdami. Najlepiej znaleźć kogoś i się zrzucić na taxi. Jak wrócę to się podzielę wrażeniami i opowiem czy się udało a póki co skupiam się na Twoim bardzo ciekawym wątku na kontynuację, którego kazałeś trochę czekać![]()
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Tym oto sposobem znow "liznolem" Gruzji....i wino z marketu.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Jak ja lubię po takich dziurach łazić![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Świetna ta "ostatnia" wrzutka Jan_S.
Pozdrawiam.
Trochę jestem zaskoczony że Wardzia została z takim zainteresowaniem przyjęta, ale jest to miłe zaskoczenie. Ale po prawdzie zaskoczenia być nie powinno wszak to jeden z najbardziej znanych obiektów w Gruzji. I chociaż jest już na wszelkie strony obfotografowany dorzucę jeszcze kilka kadrów których pierwotnie nie planowałem pokazywać, no ale skoro P.T. Publiczność się domaga
316. Widok z drogi... Wardzia z daleka przyciąga wzrok podziurawionymi skałami
317. Jednym z pierwszych obiektów na trasie zwiedzania jest cerkiew z freskami z czasów królowej Tamary. Są one w różnym stanie. Niestety mnich pilnujący porządku gdy zobaczył że robię zdjęcia zabraniał mi tego. Na szczęście nie kazał dotychczas zrobionego zdjęcia skasować. Myślę, że gdyby być poza sezonem nie byłoby z tym problemów.
318. Niektóre przejścia są dosyć ciasne
319. A pozostałości cel mieszkalnych są w różnym stanie
320. Zaciekawiły nas składowane tu i ówdzie worki. Co w nich było? pamiętam że sprawdzałem ale zapomniałem. Chyba piasek, może nawet piasek z trocinami. Myślę że dla osuszania wody deszczowej, choć trzeba pamiętać że tamten region bardzo suchy jest.
321. i jeszcze rzut oka na skały...
CDN