Mieszkania czy też cele mieszkalne super ciekawe. Ciekawe jak w środku wyglądają.
małe, ciasne i puste klitki. Bardzo ciemne i całkowicie niefotogeniczne. Twierdza została bardzo dawno opuszczona. Niestety nie ma (albo ja tam nie dotarłem) ekspozycji w rodzaju skansenu - z przykładowym wyposażeniem z czasów klasztoru, twierdzy czy zwykłych pomieszczeń mieszkalnych bo takie funkcje Wardzia kiedyś pełniła.
Tak sobie myślę patrząc na zdjęcie 316 - że jeśli wskutek trzęsienia ziemi spora część kompleksu się osunęła, to pod zwałami osuwiska widocznego poniżej grot powinno być wiele obiektów archeologicznych. Przecież trzęsienie dotknęło funkcjonujący obiekt a zwały ziemi porwały ze sobą wszystko co w uszkodzonej części było. Ciekawe czy ktoś próbował tam wykopaliska prowadzić?
To co na wierzchu, to na pewno miejscowi już lata temu wybrali. A czy państwo (Gruzja jako państwo) ma kasę na wykopaliska, jak na karku konflikt graniczny to wielka niewiadoma jest.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
ostatnie wrzutki bardzo ciekawe, fajnie wyglądają te na swój sposób "zurbanizowane" ściany skalne
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Ciekawości panie Janie.![]()
CDN koniecznie !
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Napisz proszę jaki okres byś polecił na wyjazd do Gruzji? Czy na góry październik nie będzie za późno.
pozdrawiam Krzysiek
Zakłopotany jestem tym pytaniem, bo o ile wiem co nieco o Gruzji, to na górach nie znam się w ogóle. Zwłaszcza że są różne gusta... bo przecież są turyści którzy ze szczególnym upodobaniem właśnie zimowe góry chcą zwiedzać. A i pogodę trudno przewidzieć i pewnie inaczej będzie się to kształtowało na Wielkim a inaczej na Małym Kaukazie.
Wszakże takie dwie wskazówki dać mogę - w ubiegłym roku znajomy Gruzin z Mestii 1 października wrzucał zdjęcia gór obsypanych świeżym śniegiem. Z kolei to zdjęcie:
322.
Zrobiłem w połowie listopada z okna samolotu lecącego do Kutaisi, gdy w mieście owym, było 15-20 stopni ciepła.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Chcemy wiecej...Saperavi![]()