Strona 435 z 475 PierwszyPierwszy ... 335385425433434435436437445 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.341 do 4.350 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar oly2020
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

w teorii tak, ale na ile jest to uciążliwe w praktyce, bo można zrobić czarny który ma tak mocną powłokę że przez lata nic nie wyciera się (canon 5d idealnie trzyma czarny poza stopką lampy), dlatego pytałem jak jest w przypadku czarnego e-m5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Ale to nie jest teoria - moje Canony też się wycierały.
    I OMD się wyciera (srebrny)... bardziej niż Canony bo go więcej noszę - zalety miniaturyzacji

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Znaczy wgranie nowego oprogramowania tak zmieni (bądź nie zmieni) wygląd aparatu?
    No przecież macie na fotce inne okładzinki.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Wszystko się wyciera - srebrny też
    Tyle że szary metal wychodzący spod srebrnego lakieru mniej rzuca się w oczy niż spod czarnego.
    Potwierdzam, najbardziej widać to na ostrych krawędziach, głównie na łączeniu obudowy po bokach obok klapek - wyciera się od rąk, przynajmniej u mnie. Za to taki "spatynowany" metalowy fajnie wygląda W każdym razie lepiej od złażącej farby z jasnego plastiku.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar oly2020
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

pooglądałem zdjęcia na aukcjach używanych czarnych e-m5 i niestety widać ślady przetarć czarnego "malowania", tak jak napisał Moominek - na krawędziach oraz jak się obawiałem przy mocowaniu statywu, niestety mimo że czarny om-d ładniejszy (jako nówka i na zdjęciach) to będę musiał wziąć srebrnego e-m10

Jd
    Gość

Oglądając wczoraj swój OM-D E-M5 zauważyłem , że chyba ma inny ekran LCD niż przed naprawą związaną z pękajacą obudową przy śrubkach. A może się mylę ?
    Wydaje mi się , że przedtem na całym LCD była jednolita płaska powierzchnia jak na zdjęciu poniżej :

Załącznik 111454

Teraz jest wyraźnie tak jak widać na drugim zdjęciu.
    Załącznik 111455
    Może wypowiedzą się użytkownicy , którzy nie wysyłali aparatów do serwisu na ta przypadłość - czy ekran LCD to jedna cała płaszczyzna bez tego uskoku .

| OlyJedi
    Mieszka w
    pod Krakowem
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Sprawdzę jak dotrę do domu. Mnie jeszcze ramka nie pękła - znaczy mam nadzieje bo ostatnio nie sprawdzałem
    X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Oglądając wczoraj swój OM-D E-M5 zauważyłem , że chyba ma inny ekran LCD niż przed naprawą związaną z pękajacą obudową przy śrubkach. A może się mylę ?
    Wydaje mi się , że przedtem na całym LCD była jednolita płaska powierzchnia jak na zdjęciu poniżej :

Teraz jest wyraźnie tak jak widać na drugim zdjęciu.

Może wypowiedzą się użytkownicy , którzy nie wysyłali aparatów do serwisu na ta przypadłość - czy ekran LCD to jedna cała płaszczyzna bez tego uskoku .
    Ja mam taki uskok ale tylko ze wzgledu na folie Ekran niewymieniany (mimo ze ramka peknieta ale mnie to nie przeszkadza)

Jd
    Gość

Czyli jednak inna konstrukcja bo żadnej folii nie naklejałem. Jeżeli pamięć mnie nie myli to do czasu naprawy/wymiany w serwisie cały tył LCD to była jedna płaszczyzna.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Czyli jednak inna konstrukcja bo żadnej folii nie naklejałem. Jeżeli pamięć mnie nie myli to do czasu naprawy/wymiany w serwisie cały tył LCD to była jedna płaszczyzna.
    Mam taki uskok, chyba jednak problem z pamięcią...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Uprawnienia umieszczania postów