Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 20.02.14 o 10:13
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jaja sobie robicie. Przypomnę, że rozsądny klient oglądając mieszkanie patrzy na lokalizację, CENĘ, rozkład. Na zdjęciu chce sprawdzić, czy są jakieś nietypowe rury, meble kuchenne/łazienkowe które trzeba wyrzucić(negocjacja ceny). A potem jedzie zobaczyć jak to jest na żywo. A zdjęcia mogą przyciągnąć tych nierozsądnych, którzy nie wiedzą że zakup to poważna sprawa. Inwestor, który chce wydać 300 albo 400 tys, nie przepuści dobrej okazji z powodu słabego zdjęcia, czy tez nawet braku zdjęć.
Co innego hotele i pensjonaty. Tam jednak ogląda sie zdjęcia.
Ale z drugiej strony jako sprzedawca stosowałbym wszelkie możliwe tricki aby przyspieszyć sprzedaż, więc zdjęcia plus zapachy musiałyby być na poziomie.
Ostatnio edytowane przez kateb ; 20.02.14 o 10:43
Fujifilm X10
Nie zgodzę się, ogłoszeń są tysiące, w interesującej lokalizacji, cenie i o odpowiednim rozkładzie w dużym mieście można znaleźć dziesiątki jak nie setki mieszkań. Powiedzenie "je się oczami" ma tu zastosowanie. Jak przez pierwsze 30 sekund ogłoszenie nie przyciągnie na dłużej, to klika się w kolejne.
Większość (nawet poważnych) ludzi nie kupuje kierując się tylko zdrowym rozsądkiem - i nie jest tu istotne czy to samochód za 10 tysięcy czy mieszkanie za 300 tysięcy![]()
Ok dziękuję za tak burzliwą dyskusję, trochę otworzyliście mi oczy, na niektóre sprawy, trochę dozbieram i kupię ten obiektyw szerokokątny, poczytam trochę o fotografii i podszkolę się w robieniu zdjęć.
do 1ooo zl poszukalbym uzywanego samsunga ex1 , panasonica lx5 z kompaktow , z bezlusterkowcow najtaniej wychodzi sony nex 3 lub 5 z obiektywem 16mm . po przymknieciu przyslony nie jest taki zly , i jest nawet sensowny tryb panoramy w aparacie ,pozdr