Witam! Chcę kupić lampę do mojego aparatu,nie mam za wiele pieniędzy i mogę przeznaczyć tylko 400zł.
Znalazłem 2 na allegro:
TUMAX DPT383AFZ
METZ 36AF-4
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Witam! Chcę kupić lampę do mojego aparatu,nie mam za wiele pieniędzy i mogę przeznaczyć tylko 400zł.
Znalazłem 2 na allegro:
TUMAX DPT383AFZ
METZ 36AF-4
Z góry dzięki za podpowiedzi.
jeśli Ci się nie spieszy to wyczekałbym aż na naszej giełdzie się pojawi FL-36 używana,
lub sam dał ogłoszenie że kupisz, a jeśli spieszy Ci się to dołożył do tej, która teraz jest:
http://allegro.pl/olympus-fl-36-i1352343678.html bo warto.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 3.12.10 o 20:52
Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8
Nie bierz lampy bez obracanej głowicy. Dozbieraj lepiej do systemowej 36 albo Metz 44 AF1 ze wskazaniem na Metza. Jest na 4 akumulatory i się szybciej ładuje po błysku.
A czemu nie Tumax 386 AFZ- bodajze 40lp, automacik z olkiem, tralalala, itd.
Jest w cenie uzywanej FLki 36 a mocniejszy, no chyba ze ktos mi uswiadomi ze FLka jest lepsza, bo z tego co wiem to oprocz moca to niczym innym sie nie roznia.
Fl-36 , nie kombinuj z Tumax'em
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Miałem kiedyś Tumaxa, kup fl36
pozdrawiam
hmm.... fl36 to super lampa ale słabość ma wielką...!!! JEST SŁABA ja osobiście poszperałem po rynku i kupiłem świetną lampę YONGNUO YN-560, która naprawdę jest mocna, świetnie wykonana, sterowana wbudowanym radiem, dobrze wygląda i dobrze działa a co istotne jej cena jest bardzo zachęcającaPOLECAM jeśli nawet jej nie kupisz to chociaż sprawdź i poczytaj
Pozdrawiam
Olympus E-420
ED 14-42, ED 40-150
+
NIKON D90
VR 18-105, 55-200,
Witam
Sterowana radiem!?
A gdzież to radio znalazłeś w tej lampie? Jest fotocela, czyli odbiornik światła z lampy wbudowanej. Co nie zmienia faktu, że to bardzo dobra, silna i szybko ładująca się lampa. Jest ciężka (4xAA) i z E 520 z trudem zachowuje równowagę, manualna w pełni, ale b. wygodny tryb ustawień mocy lub ogniskowej. A z innych wad? Wyświetlacz LEDowy wali po oczach. Ale za 300 zł można przymknąć na to oko. Polecam.
Pozdrawiam. romeq
sorry... pomyłkaten model nie ma radia! Tak jak kolega wspomniał jest sterowana albo błyskiem albo w trybie M2 z podczerwieni zasięg do 10m sam przetestowałem ok 7m i działało
tylko korpus lampy trzeba dobrze skierować w swoją stronę
no i tak jak również kolega wspomina cena ok 300zł jest naprawdę dobra jak za takie możliwości światła i jakość wykonania (PS. radziłbym dokupić solidne akumulatorki x4szt. bo zwykłe paluchy nie zdają egzaminu)
Olympus E-420
ED 14-42, ED 40-150
+
NIKON D90
VR 18-105, 55-200,