Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Chłopie, piszesz enigmatycznie, więc się nie dziw, że nie łapię sensu.
Nie można 50% meritum wypowiedzi zostawiać w domyśle.
A poddawaj się wolę oglądać Twoje foty, niż czytać posty.
Te pierwsze w większości są zaj****te(choć ja nie Tomaszewski, ale zawsze któś), te drugie czarna magia.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie sądziłem że wywołam aż taką burzliwą dyskusję. Dziękuję wszystkim za wkład i ocenę.
Panowie nie kłóćcie się, bo chyba nie ma o coAdmin jak może to proszę usunąć wszystkie wycieczki personalne z mojego wątku.
Diabolique nic do ciebie nie mam, ale wyjeżdżasz z tekstem że się ze mnie wyśmiewasz - kolego brakuje ci chyba lekkiej ogłady.
Dziękuje za uwagi.
Scena z ptakami mi się osobiście bardzo podoba ze względu na tego "krakana" stojącego i jakby nadzorującego resztę "krakanów". Niestety stabiliacja z 200mm i AF nie dał rady, a zrobiłem kilka zdjęć z tej serii.
Ostrości nie wyciągne bardziej niestety.
Podbiłem na maksa w LR - to chyba poprostu złe zdjęcie jest :/ Albo po eksporcie załadować od nowa i znowu podbić
Zgadzam się i dopowiem od siebie - przyroda jest piękna.
Widziałem wiele kwiatków w galeriach osób , które mówią mi, że mi one przejdą - to jak to jest? Można robić, ale nie pokazywać? nie rozumiem.
Zupełnie szczerze: możesz mi pokazać do czego wg ciebie powinienem dążyć - konkretne zdjęcia, które subiektywnie oceniłbyś jako super ekstra.
Poprosiłbym o przykłady fotografów i takich zdjęć. Chyba ten wątek polega na tym, że mówicie mi co mam źle w moim warsztacie.Zamieszczone przez diabolique
Chce robić super makro kwiatki tak, że wyszystkim kopary opadną. Właśnie po to ten wątek założyłem.
Dzięcioł faktycznie nie wyszedł zbyt dobrze.
Podbicie świateł super - nie pomyślałem o tym - dziękuje za uwagę. Obróbkę zdjęć zawsze robie globalnie muszę się nauczyć że można sobie coś tam lokalnie popodbijać.
Odnosząc się jeszcze do kwiatków i banałów. Ludzie ja rozumiem, że nie jest to wielka sztuka. Piszecie, że każdy przez to przechodził... Być może tak jest że jest to banalne, powtarzalne i faux pa fotograficzne, ale mi się bardzo podoba. Nie aspiruje na wielkiego sztukmistrza i nie szukam na siłę rzeczy tam gdzie ich nie ma.
Co więcej nie mam okazji robić zdjęć ambitnych bo najczęściej jak wychodzę w plener to są to tereny zielone stąd też najwięcej tematycznie mam takich widoczków. Dają mi one pewną satysfakcję.
Chciałbym mieć takie oko, które pozwoli mi wyłapywać ciekawsze sceny i do tego będę dążył - ale kwiatki makro , czy przyroda póki co mnie pociąga. Może po prostu nie będę wam takich zdjęć pokazywał![]()
EM-1 II + Oly 7-14, Pan 20mm, Oly 60,75, Pan 100-300, Helios 58mm, Konica 40mm
pokazuj, pokazuj. Jeden ponarzeka na szumy, drugi że krzywa perspektywa, inny na pogodę albo na to, że zima. Wśród różnych opinii znajdziesz te, które Ci się przydadzą a przy okazji skóra Ci trochę stwardnieje
Do roboty,
idź rób foty.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie