Strona 60 z 331 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 3304

Wątek: ABIR - zdjęcia wszelakie

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Odp: ABIR - zdjęcia wszelakie

Dzięki za radę, jeszcze się porozglądam, bo nie chcę Abirowi w wątku zamieszania robić. Tylko byłam ciekawa, czym można takie cudeńka ustrzelić
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lucas_g Zobacz posta
    To szkiełko spod bandery C, zresztą bardzo udane. Sam używam i sobie chwalę.

Abir, obniż trochę okienko w czatowni, żeby perspektywa była trochę lepsza. Jastrzębia gratuluję, daleko masz budę od najbliższego lasu??
    kiedyś już pisałem, że nie mam jeszcze własnego miejsca na zimę. po w miarę udanym lecie chciałem zrobić sobie zimową przerwę. Ale nie mogłem wytrzymać i pojechałem na wschód. te zdjęcia robiłem podczas 2 dniowego wyjazdu do Białowieży. bardzo bym chciał przygotować jakąś budę na przyszły rok.
    ta z której fotografowałem stała na skraju lasu w stronę sporej leśnej polany.
    co do perspektywy. pierwszego dnia fociłem z wyższego okienka, drugiego z niższego. więc na niektórych zdjęciach co się pojawią perspektywa powinna być taka o jakiej mówisz

---------- Post dodany o 11:38 ---------- Poprzedni post był o 11:37 ----------

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Nieładnie sobie tak żarty z młodszych robić
    to szkło to max na co mnie stać, potem to już ceny samochodowe

---------- Post dodany o 11:39 ---------- Poprzedni post był o 11:38 ----------

Cytat Zamieszczone przez lucas_g Zobacz posta
    Jak ma być półkę niżej, to może coś takiego: http://fotozakupy.pl/obiektyw/tamron...-gratis,12486s

Widziałem kilka fotek z tego szkła i wyglądały przyzwoicie. Szkiełko budżetowe i dobrze wypada w stosunku jakość/cena.

Abir, sorki za chwilowy offtopic w Twoim wątku autorskim.
    czujcie się jak u siebie

---------- Post dodany o 11:40 ---------- Poprzedni post był o 11:39 ----------

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Dzięki za radę, jeszcze się porozglądam, bo nie chcę Abirowi w wątku zamieszania robić. Tylko byłam ciekawa, czym można takie cudeńka ustrzelić
    jak wyżej
    z olka używam jeszcze 50-200 z konwerterem, ale to duże 4/3 więc pewnie cię nie interesuje
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Skoro @abir: pozwolil to wtrace 3 grosze

@realnasty: m42 i fotoprzyroda (no poza landszaftami i makro) to nieporozumienie.
    Jak ma byc dobrze to trza wybulic conieco, tak jak @lucas_g pisal chyba najtansza opcja u Was w systemie na C. to tampon 70-300.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

@nyny - masz stałe permiszyn
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    czujcie się jak u siebie
    To było bardzo lekko myślne.
    Dawaj ptaszory, masz jeszcze?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    To było bardzo lekko myślne.
    Dawaj ptaszory, masz jeszcze?
    mam. ale moja kochana małżonka zakazała mi używania wywoływarki przez kilka dni, co bym łykend z nią a nie z Wami spędził. mówi, że jestem dziwny - inni faceci oglądają gołe baby w necie a ja tylko wywołuję zdjęcia ptaków i piszę na forum
    ale niedługo wrzucę kilka zdjęć

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

mam. ale moja kochana małżonka zakazała mi używania wywoływarki przez kilka dni, co bym łykend z nią a nie z Wami spędził. mówi, że jestem dziwny - inni faceci oglądają gołe baby w necie a ja tylko wywołuję zdjęcia ptaków i piszę na forum
    ale niedługo wrzucę kilka zdjęć
    Noo dobra... spędzaj.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

A to jak dostałam pozwolenie, to jeszcze pogrymaszę Co do szkiełka, to zależy mi na czymś dłuższym, a jednocześnie zum w ogóle niepotrzebny. No i cena nadal za wysoka :P Także na chwilę obecną mam na oku Tokinę 400mm 5,6, szkło już nieprodukowane, ale z AF.

I jeszcze mam pytanie do gospodarza: Czy mogę prosić o garść rad dla bardzo początkującego wielbiciela przyrody, szczególnie ptaszków? Mieszkającego w środku Łodzi i biednym jak mysz kościelna :P
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Farensbach
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria

dziś jastrząb.
    Wow świetne foty i ta sceneria. No, no.

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

jest taki wątek Technika fotografowania ptaków popełniony przez fachowca lucasa_g. myślę że należy go przeczytać. Ja zaczynałem od tego wątku, gdzie również zadawałem pytania, a lepsi ode mnie radzili mi.
    Nie wiem dokładnie o jakie rady chodzi. ja zacząłem od zakupu namiotu, siatki, materaca. Sprzęt foto na początek już miałem. potem znalazłem sobie kilka miejscówek i w teren, w teren, w teren. Tak się uczę do dziś. Na własnych błędach, porażkach i nieprzespanych nocach.
    Może też trochę literatury, atlas ptaków, itp