Strona 59 z 71 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 703

Wątek: Nex ff

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Ha !!!!! wyrwiflak miał rację a ja się myliłem. Niestety na pełnej klatce pojawia się winieta (autocrop działał, musiałem wyłączyć). Potem wstawię zdjęcia.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Autocrop działa na podstawie wykrywania nadmiernej winiety czy rozpoznawania szkła? Bo jeśli to drugie to raczej taki commlite by go nie włączył.
    Zdaje się, że to drugie. Tzn. z kilkoma szkłami od sony przepuszcza, a z czymkolwiek innym robi crop. Trzeba pamiętać, żeby wyłączyć.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

a z drugiej strony to smutne, Sony wypuściło świetny korpus (a właściwie dwa) i obiektywy które... no szału nie robią. dziwna polityka
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    a z drugiej strony to smutne, Sony wypuściło świetny korpus (a właściwie dwa) i obiektywy które... no szału nie robią. dziwna polityka
    Ten zoom f/4 wyrzuca całkiem fajne obrazki. Więc bez przesady. Co do ciemniejszego, coś jako taniego kita trzeba wcisnąć. Jak sprzedaż będzie dobra to pewnie zaczną dorzucać bezkompromisowe szkiełka za 10tys.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Ten zoom f/4 wyrzuca całkiem fajne obrazki. Więc bez przesady. Co do ciemniejszego, coś jako taniego kita trzeba wcisnąć. Jak sprzedaż będzie dobra to pewnie zaczną dorzucać bezkompromisowe szkiełka za 10tys.
    o którym obiektywie mówisz? coś przegapiłem?

---------- Post dodany o 15:25 ---------- Poprzedni post był o 15:20 ----------

PS. mam - chodzi Ci o 24-70 mm f/4 ZEISS ? no ładnie, obiektyw f4,0 w cenie prawie jak za f2,8...

może jestem dziwny ale nie traktuję tej oferty bardzo poważnie
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

24-70/4 poki co kosztuje ok 5500 zl - to drozej niz 24-70/4 do lustrzanek FF i porownywalnie do tego samego w wersji f2.8
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Przeważnie na początku systemu firmy nie dają świetnych i drogich obiektywów, tak więc tym bym się nie martwił.
    Natomiast jako klient zamiast kupić teraz, poczekam, jak oferta za jakiś czas będzie lepsza, to wtedy się zdecyduję.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Dlaczego nie ma wersji f2.8 to z grubsza wiadomo. Wielkość i waga. Jaśniejsza wersja z ZEISSem do dużych puszek waży kilogram.
    Na dzień dobry mają być szkła, które pokazują jakieś zalety bezlustrowców.

Jeśli jednak samo sony nie zainwestuje szybko w szklarnię (nie 2-3 lata, ale rok) to inni producenci raczej nie uzupełnią tej dziury.
    Dla mnie, w tej chwili. to aparat głównie do fajnej zabawy z manualnymi szkłami po przejściówce.

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

"Plotki głoszą, że już w marcu powiększy się rodzina pełnoklatkowych obiektywów z bagnetem Sony E i producent prawdopodobnie zaprezentuje dwa modele sygnowane logotypem Zeiss. Jednym z nich będzie jasna stałka, a drugim szerokokątny zoom o świetle f/4."

plotki głoszą na optycznych... może jednak ruch w szkłach będzie
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Jak chca rozpowszechnic bardziej system, to niech wypuszcza szkla, ale niesygnowane firma na "Z" tylko na "S" - za 50% ceny tych pierwszych a moze z 10% gorsze
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Uprawnienia umieszczania postów