Ha !!!!! wyrwiflak miał rację a ja się myliłem. Niestety na pełnej klatce pojawia się winieta(autocrop działał, musiałem wyłączyć). Potem wstawię zdjęcia.
Ha !!!!! wyrwiflak miał rację a ja się myliłem. Niestety na pełnej klatce pojawia się winieta(autocrop działał, musiałem wyłączyć). Potem wstawię zdjęcia.
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
a z drugiej strony to smutne, Sony wypuściło świetny korpus (a właściwie dwa) i obiektywy które... no szału nie robią. dziwna polityka
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
o którym obiektywie mówisz? coś przegapiłem?
---------- Post dodany o 15:25 ---------- Poprzedni post był o 15:20 ----------
PS. mam - chodzi Ci o 24-70 mm f/4 ZEISS ? no ładnie, obiektyw f4,0 w cenie prawie jak za f2,8...
może jestem dziwny ale nie traktuję tej oferty bardzo poważnie
24-70/4 poki co kosztuje ok 5500 zl - to drozej niz 24-70/4 do lustrzanek FF i porownywalnie do tego samego w wersji f2.8![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Dlaczego nie ma wersji f2.8 to z grubsza wiadomo. Wielkość i waga. Jaśniejsza wersja z ZEISSem do dużych puszek waży kilogram.
Na dzień dobry mają być szkła, które pokazują jakieś zalety bezlustrowców.
Jeśli jednak samo sony nie zainwestuje szybko w szklarnię (nie 2-3 lata, ale rok) to inni producenci raczej nie uzupełnią tej dziury.
Dla mnie, w tej chwili. to aparat głównie do fajnej zabawy z manualnymi szkłami po przejściówce.
"Plotki głoszą, że już w marcu powiększy się rodzina pełnoklatkowych obiektywów z bagnetem Sony E i producent prawdopodobnie zaprezentuje dwa modele sygnowane logotypem Zeiss. Jednym z nich będzie jasna stałka, a drugim szerokokątny zoom o świetle f/4."
plotki głoszą na optycznych... może jednak ruch w szkłach będzie![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Jak chca rozpowszechnic bardziej system, to niech wypuszcza szkla, ale niesygnowane firma na "Z" tylko na "S" - za 50% ceny tych pierwszych a moze z 10% gorsze![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert