http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Musiałbym mieć statyw, niestety![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Znalazłem u naszego guru Gimpowego Zbyma72age:
Czyli Lanczos3 jest co najmniej tak dobry jak BicubicSinc (Lanczos 3): nowy od GIMP v 2.4, ta metoda daje mniej rozmazań przy znaczącym resizingu
Lanczos filter (slowest) (metoda Lanczos–najwolniejsza, ale najlepsza) bardzo dobry algorytm interpolacji "w dół",
uwzględnia sąsiadujące punkty w kwadratach 4x4, 6x6lub 8x8. W pierwszym przypadku algorytm jest zbliżony wynikami do interpolacji dwusześciennej,
w pozostałych daje lepsze wyniki, ale czas wykonania obliczeń jest znacząco dłuższy
Jeszcze jedna próba obróbki w Zoner Photo Studio:
![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 9.01.14 o 17:05