http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Skoro w regulaminie będzie stało, że ma opisać jak wykonał pracę, to ma opisać jak wykonał pracę, a liściki od kumpli nie mają tu znaczenia.
The question is, who cares?
A może nieco trudniej i wszyscy skorzystają. Każdy startujący opisuje co zrobił. Nawet jeśli to jest jedno kliknięcie jakiegoś presetu-gotowca w aplikacji to niech wskaże jaka to aplikacja i jak się nazywa ten efekt. Przecież ten tutorial nie musi zawierać kolejnych kroków w wersji obrazkowej. Wystarczy opisać krok po kroku co jak ustawić, zaznaczyć, itp.
Może potraktowanie tego bardziej jako zabawy edukacyjnej niż wyścigu będzie lepszym rozwiązaniem. Wtedy anonimowość będzie miała mniejsze znaczenie. Dużo ważniejsze będzie osiągnięcie ciekawego efektu.
No i dobrze, że jej nie ma
Chyba sporo przesadzasz!
Mylisz zabawę ze szkoleniem. Jeśli ktoś chce koniecznie wiedzieć co i jak (a nie chce mu się przeglądać wszystkich wątków w Cyfrowej ciemni) zawsze może skorzystać z dwóch już istniejących Co poprawić w tym zdjęciu albo Jak robiłam/łem to zdjęcie.
Patrząc jednak na zainteresowanie tymi wątkami, mam wątpliwości, czy to o czym piszecie poprawi frekwencję w popRAWce. Może się skończyć jak tamte wątki.
Zaletą popRAWki jest to, że samo oglądanie różnych wersji tego samego zdjęcia, może pobudzić ciekawość u oglądającego i uświadomić mu ile można zmienić odpowiednią obróbką. Jeżeli będzie zainteresowanie, laureat może umieścić opis w którymś z powyższych wątków ale nie róbcie z tego warunku dopuszczenia poprawki do konkursu!
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jestem jak najbardziej za opisaniem metody wykonania zdjęcia. Zdaję sobie jednocześnie sprawę z trudności jakie by to stworzyło opisując krok po kroku, ze szczegółami, jak zostały ustawione suwaki.
Nie dla wszystkich było by to interesujące i zrozumiałe, a w niektórych przypadkach opis stawał by się gigantyczny by wszystko dokładnie opisać.
Proponuję krótki opis wykonania zdjęcia, a osoby zainteresowane poszczególnymi działaniami mogą dopytać o szczegół.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Myślisz, że zapamiętał?![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|