No i skorygowali na 43rumors . Nie będzie nowej linii, tylko następca E-M5.
No i skorygowali na 43rumors . Nie będzie nowej linii, tylko następca E-M5.
A dotychczasowy model EM5 pomimo premiery swojego następcy nadal będzie w sprzedaży. I chyba o to chodziło Jack'owi.
EM5 zostanie zdegradowany do klasy podstawowej w hierarchi OMD a EM5 II już będzie miał honory zaawansowanego modelu OMD.
Tak czy siak Oly powinien wyjść do przodu na obniżce ceny klasyka.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ja bym się spodziewał tego, że następca E-M5 będzie nieco okrojony, ale kosztować będzie podobnie. E-M5 jest zbyt blisko E-M1, jeśli chodzi o specyfikację i wielu ludzi może wybierać go zamiast "jedynki". Trzeba go z czegoś wykastrować, żeby klienci chętniej sięgali po flagowca. Taka jest polityka wielu firm, praktycznie wszystkich, jeśli chodzi o pozycjonowanie (Canon jest tu na czele).
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No to chociaż może pozostanie możliwość używania gripa z E-M5. Skoro zmienia się tylko procesor i jakieś ficzery programowe a kształt body pozostanie podobny.
epicure, ale na szczęście Canon nie zawsze kastruje niższe body z tego co jest ważne dla użytkownika. Vide eos 100D, który został okrojony ze wszystkiego łącznie z układem af w stosunku do 700D ale najważniejsze czyli filmowanie jest na bardzo wysokim poziomie i na dodatek w bardzo udanym ergonomicznie body.
bezbagnetowiec z mianowania
Dla mnie 100D to ergonomiczna porażka.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Bawiłem się chwilę tym aparatem z sigmą 18-35, mimo posiadania sporych rąk (rozmiar 9,5 rękawiczki) bardzo pozytywnie odebrałem taki zestaw. Podoba mi się odległość przycisku migawki od boku aparatu, body "wchodzi" w całości do ręki i nie muszę tak zginać palca jak w 5D
Może to wynika z różnych przyzwyczajeń w sposobie trzymania sprzętu. 5D na przykład jest dla mnie bardzo niewygodny a stary E-1 za to jest idealny.
Myślę, że nie ma jednej uniwersalnej metody na zaprojektowanie przedmiotu tak aby wszystkim pasował.
bezbagnetowiec z mianowania
A jego imię to E-M10.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
To by miało jakiś sens, gdyby niższa linia to by były E-MXX, a wyższa E-MX.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA