"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Nazwę jakąś znajdą, nie bójcie się. Alfabetu nie zabraknie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Mają jeszcze swój alfabet, takie pismo patyczkowe, czyli do wyboru do koloru.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
no no no... przecieki przecieki
---------- Post dodany o 02:11 ---------- Poprzedni post był o 02:06 ----------
Raz że chętniej sięgać po flagowca, dwa żeby zapewne zejść z ceny i sięgnąć bo tych co chca mniej wydać na puszkę. Kierunek dobry i jak z ceną się wstrzelą może być nieźle. Pytanie na ile okrojony i na ile będzie to akceptowalne.
Co więcej z jednej strony okroją ale z drugiej strony kilka nowych rzeczy, które poszło do przodu i sprawdziło się w EM-1 też pewnie będzie. Ja obstawiam że to bardzo trafiony ruch.
Moim zdaniem nic nie okroją - wizjer, procesor, IBIS, wifi i inne drobne wynalazki... to wszystko może zostać przeniesione z EM1 do nowego modelu.
Wystarczy że będzie "stara" matryca - a tym samym brak szybkiego AF z obiektywami 4/3 - a klientów na flagowca EM1 nie zabraknie
Żeby tylko forma EM5 została - tzn. mały korpus z podwójnym gripem...![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA