Swoja droga.. ciekawe jak wyjdzie z tym pseudo 40MPix dzieki shiftowaniu matrycy.
Jakby to działało dobrze chocby i w sterylnych warunkach studyjnych to ja to biorę
T.
Swoja droga.. ciekawe jak wyjdzie z tym pseudo 40MPix dzieki shiftowaniu matrycy.
Jakby to działało dobrze chocby i w sterylnych warunkach studyjnych to ja to biorę
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Pytanie, czy takie kombinowane zdjęcie będzie zapisywane do rawa, czy tylko do jpega.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Brak 4K to żart, poprawiony tryb wideo? Chciałbym zobaczyć stabilizowany obrazek a 'la GH1.3: super zeskalowane w dół (mora) 1080p, zer0we wyostrzanie i Olkowe zielenie. Jankowe audio byłoby wisienką... Jednak coby nie mówić Oly (patrz M1 i 4K) wiernie dba o mój portfel i tak pewnie będzie tym razem. Poza tym oprócz wideo ciekawym co i z jak/im wizjerem.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
I cały czas ta sama matryca, żywa w nieskończoność jak ta 12mpix od Panasa. Zła nie jest, a lepszej pewnie nie ma skąd wziąć, ale...
To 40mpix ciekawe, jeżeli zapisywane by to było do ORF'a to przy pejzażykach super sprawa. Obróbka i zmniejszanie do 15-20mpix może skutkować niezłym detalem. Wiadomo, że będą takie i tamte ograniczenia ale w tych kilku przypadkach gdzie się da, czemu nie !
Ja jednak oczekiwałem nowszej matrycy (niekoniecznie z większa ilością mpix), szybszy AF, ciekawe jak z wizjerem - bo jeśli nic nowego, to kiepska zmiana. (pewnie dadzą Wi-Fi), pewnie dalej nie będzie wbudowanej lampki, i niech jeszcze będzie niekompatybilny z gripemTylko dla potrzeb marketingu te sztuczne 40mpix
![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Nie, no tych 16mpix niech nie ruszają, nie ma po co. Ale technologicznie mogli by ją ruszyć do przodu. DR czy w szczególności szumy na długich czasach. Bardzo się zawiodłem tym jak wygląda zdjęcie już po 20min ekspozycji i tym jak się matryca grzeje.
Tym razem plotki (kolejne) o następcy GX7 Panasonica http://www.43rumors.com/gx7-successo...ng-in-mayjune/
Ciekawe czy to odpowiedź na E-M5 mark II ? A może nowa matryca - krążą plotki o 18mpix ?
Przyspieszy premierę następcy E-M1 ? Dużo pytań a specyfikacji jeszcze brak![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek