E-M5 to raczej taki średniak. Myślę, że ten z niższej półki będzie mial bebechy z E-M5, nie będzie miał uszczelnień a obudowa będzie z tworzyw sztucznych.
E-M5 to raczej taki średniak. Myślę, że ten z niższej półki będzie mial bebechy z E-M5, nie będzie miał uszczelnień a obudowa będzie z tworzyw sztucznych.
Trzecia linia, przynajmniej cenowo.
top model - $1399
prosumer model - $999
entry model - moim zdaniem $699
Natomiast jakiej klasy elektronika będzie w poszczególnych puszkach póki co nie wiadomo... nam
Pomimo zapowiedzi admina 43R spodziewam się przełożenia wprost elektroniki z modelu EM5 do "tekturowej" obudowy plus kastracja stabilizatora. Wszystko inne będzie dla mnie niespodzianką im plus*.
* - za wyjątkiem ceny![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ciekawe byłoby odświeżenie E-M5 mk II np. z nowym wizjerem ale starą matrycą (coby E-M1 nie podgryzać) a stary stary wizjer i to co teraz ma E-M5 włożyć w tańszą nieuszczelnioną plastikową obudowę![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
A ja Wam mówię, że to będzie lustro E-7 z wnętrznościami D610 (oprócz mechanizmu migawki rzecz jasna)
Zobaczycie.
Pozdrawiam.
A mi się coś zdaje, że będzie jak z E-600 i E-620: będzie zwykły E-M5, z którego wyrzucą jakąś pierdółkę wartą 1$, a cenę obniżą o 100$.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dla mnie om-d e-m5 to uszczelniony entry level. Co niby inego stawiało by go półkę wyżej?
Jest szybkostrzelny i ma szybki AF, ale to nie powód by go stawiać obok dslr k-5, bo amatorskie k-30 i k-50 też mają uszczelki.
ISO od 200, migawka zwykłe 1/4000, z filmami szału nie ma. Zabiorą uszczelki, dodadzą iso 51200 i 2 nowe filtry autystyczne i tyle pewnie.
Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8
Właściwie biorąc pod uwagę możliwości numeracyjnej to mogą zrobić e-m3 z matryca i wizjerem z e- m1 w obudowie e- m5, oraz e- m7 czyli e- m5 w plastikowej nieuszczelnionej obudowie![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
A jednak... budżetowe OMD ma mieć matrycę M1. Fajnie, na wysokich czułościach zauważalnie lepiej od M5 i troszeczkę lepiej od GX7/GM1. Ciekawe z jakim stabilizatorem. Anons podobno już w styczniu.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.