Strona 248 z 716 PierwszyPierwszy ... 148198238246247248249250258298348 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.471 do 2.480 z 7153

Wątek: Mój Beskid Niski

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Odp: Mój Beskid Niski

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Się ciesz, że frachtem nie płyną.

---------- Post dodany o 10:07 ---------- Poprzedni post był o 10:02 ----------

Połowa auta to teraz też elektronika. A koszty, cóż dolicz sobie wszystkie cła, podatki, opłaty środowiskowe, zarobki pracowników, transport, różnice w kursach walut, reklama. To nie czasy, jak za świnię dawało się 30 kur, 5 kaczek i wszyscy byli szczęśliwi. Teraz na każdej transakcji oprócz sprzedającego chcą jeszcze zarobić wszelkiej maści urzędy i instytucje i to się na cenę przekłada. A elektronika jest relatywnie tania. W `94 kupowałem swojego pierwszego peceta. Kosztował 28 000 000 ówczesnych złotych. Dwa lata wcześniej wujek kupował nowego malucha za 27 000 000.
    Ja nie pisalem, ze produkt ma byc sprzedawany na poziomie ksztow produkcji Cena powinna byc tak dopasowana, aby banki nie mialy szans zylowania marz przy udzielaniu kredytu. Skoro przy takiej ekspansji rynku samochodowego, gdzie zakupiony nowy samochod traci na wartosci juz po opuszczeniu salonu, klient ponosi dodatkowe koszty a cena nabytego samochodu wzrasta
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Bank tu nie ma nic do rzeczy. Jak bierzesz kredyt, to znaczy że nie masz gotówki i chcesz ją z banku. Banku nie da Ci tego gratis i też chce zarobić.
    Przez pewnego rodzaju "ustalenia" jako społeczeństwo jesteśmy "nakręcani", żeby nabywać dobra nie ze względu na to, że ich potrzebujemy, tylko po prostu dla samego kupowania. Wszyscy dążą do jak największego zysku. Jeśli będą produkować rzeczy, które przez dziesiatki lat nie będą się psuć, to ludzie nie będą kupować nowych, firma nie będzie zarabiać i upadnie, dlatego firmy sztucznie pompują popyt na nowe produkty

Proponuję zostawić ten OT bo na Bogdan stąd wygoni
    The question is, who cares?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Nie wyrzuci. Taki mam okres posuchy, że jak się do służbowego dorwałem, to się odlepić nie mogę. Na głodzie jestem
    ...
    To się chyba spred (spread) nazywa. Banki nas rżną. Dawniej różnica między kredytem a lokatą wynosiła kilka procent. Teraz wynosi zero lub prawie zero - jeden procent na rachunku, jeden lub dwa na lokacie i 10 na kredycie
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Bank tu nie ma nic do rzeczy. Jak bierzesz kredyt, to znaczy że nie masz gotówki i chcesz ją z banku. Banku nie da Ci tego gratis i też chce zarobić.
    Przez pewnego rodzaju "ustalenia" jako społeczeństwo jesteśmy "nakręcani", żeby nabywać dobra nie ze względu na to, że ich potrzebujemy, tylko po prostu dla samego kupowania. Wszyscy dążą do jak największego zysku. Jeśli będą produkować rzeczy, które przez dziesiatki lat nie będą się psuć, to ludzie nie będą kupować nowych, firma nie będzie zarabiać i upadnie, dlatego firmy sztucznie pompują popyt na nowe produkty

Przeciety zjadacz (klient) nie ma gotowki i kupuje na raty i tak to dziala. Dlatego bankom to na reke jak klienci nie maja "kasy"

@ahutta wlasnie bank ma do rzeczy i siec handlowa "X" cena zakupionego prodduktu na raty jest taka sama jakbys kupowal za gotowke, nie skusisz sie na zakup na raty?

Konczymy spor

---------- Post dodany o 12:58 ---------- Poprzedni post był o 12:56 ----------

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Nie wyrzuci. Taki mam okres posuchy, że jak się do służbowego dorwałem, to się odlepić nie mogę. Na głodzie jestem
    ...
    To się chyba spred (spread) nazywa. Banki nas rżną. Dawniej różnica między kredytem a lokatą wynosiła kilka procent. Teraz wynosi zero lub prawie zero - jeden procent na rachunku, jeden lub dwa na lokacie i 10 na kredycie
    Zgadza sie banki nas rzna

---------- Post dodany o 12:58 ---------- Poprzedni post był o 12:56 ----------

Moge jeszcze dodac, ze ubzpieczenia rowniez Po dwoch latach ubezpiecznia nowego mieszkania, stawka wzrosla o 100%

Pytanie z jakiego powodu ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Konczymy spor
    Jaki spór. Dyskusja kurde kulturalna

Moge jeszcze dodac, ze ubzpieczenia rowniez Po dwoch latach ubezpiecznia nowego mieszkania, stawka wzrosla o 100%

Bo można podnieść? Zawsze możesz zmienić ubezpieczyciela. Standard w każdym przypadku - nowy klient jest lepszy niż stary. Patrz telefonia, telewizje kablowe i satelitarne.
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Z powodu indeksacji.
    Ja sobie wpłacam na trzeci filar, i po 5 latach z 200 zł płacę już prawie 300. Zarobki nie drgnęły.
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Z powodu indeksacji.
    Ja sobie wpłacam na trzeci filar, i po 5 latach z 200 zł płacę już prawie 300. Zarobki nie drgnęły.
    Mowisz indeksacja 100% to niezla przewalka

Ja to jestem zdania, ze klienta to zawsze rzna na kazdym kroku wszystkie wieksze sieci, bo z malymi zawsze mozna sie dogdac, bo im zalezy na klientach (lokalny rynek ) Przerabialem to z byla TPS-a jak mnie wystawila do wiatru. Nawet "Rzecznik Konsumentow" nie pomogl, bo od razu powiedzial, ze mam sobie odpuscic

---------- Post dodany o 14:12 ---------- Poprzedni post był o 13:54 ----------

Z powodu indeksacji.
    Ja place od momentu powstania III filara, da sie wytrzymac, az tak ze mnie nie zdzieraja 400 zeta
    Ostatnio edytowane przez waruga ; 18.12.13 o 17:09

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Obiecałem troszkę prawdziwej zimy Zdjęcia z soboty, dziś pierwsza część, jutro część druga.
    Lapek dalej chory, robiłem na służbowym

1033. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC210231ol.jpg
Wyświetleń:	209
Rozmiar:	552,2 KB
ID:	106613

1034. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC210236ol.jpg
Wyświetleń:	198
Rozmiar:	547,6 KB
ID:	106612

1035. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC210237ol.jpg
Wyświetleń:	194
Rozmiar:	553,5 KB
ID:	106611

1036. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC210239ol.jpg
Wyświetleń:	191
Rozmiar:	548,9 KB
ID:	106610

1037. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC210242ol.jpg
Wyświetleń:	198
Rozmiar:	504,7 KB
ID:	106609

1038. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC210245ol.jpg
Wyświetleń:	194
Rozmiar:	536,4 KB
ID:	106608

1039. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC210252ol.jpg
Wyświetleń:	189
Rozmiar:	547,3 KB
ID:	106607

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria

Ładne te zimowe zdjęcia. Ładne są
    Teraz jestem w Dublinie i tylko zimno jest i deszcz pada.

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Obiecałem troszkę prawdziwej zimy Zdjęcia z soboty, dziś pierwsza część, jutro część druga.
    Lapek dalej chory, robiłem na służbowym
    Piękna zima u Ciebie . W sobotę to ja zdjęcia grzybów robiłem, bynajmniej nie w zupie grzybowej lecz świeżo wyrosłych
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja