Strona 247 z 716 PierwszyPierwszy ... 147197237245246247248249257297347 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.461 do 2.470 z 7153

Wątek: Mój Beskid Niski

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Mój Beskid Niski

Na początku grudnia obiecano mi termin 21 dni na dostawę części. Potem pewnie ze dwa dni na wymianę i testy.
    Tak liczę, że między świętami a nowym rokiem powinien wrócić.
    Co do zdjęć, hmmm - jest koniec roku w budżetówce, więc zajob. Po pracy jadę na rehabilitację - tak, tak udało się skrócić termin z dwu lat do tygodnia (w sąsiedniej wsi).
    Jak wracam do domu to już ciemno.
    Zdjęcia czekają te co nie pokazałem ich jeszcze po Chełmnie - Gierłoża, Kętrzyn i coś tam jeszcze.
    No i punktacja - masz rację, system jest zepsuty - nikomu nic nie mogę dać. Tak czuję, że grizz z hadesem za pysk mnie trzymają Chyba sobie kupię drylownicę na nich
    ...
    ps. nie wiem czy to z braku zdjęć, czy braku lapka czuję się jak bez ręki. Nałóg chyba
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    ... jak Bogdan z powrotem laptopa dostanie. Nie nadążymy jego postów czytać
    Taki szybki będzie ten laptop po naprawie?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Na początku grudnia obiecano mi termin 21 dni na dostawę części. Potem pewnie ze dwa dni na wymianę i testy.
    Tak liczę, że między świętami a nowym rokiem powinien wrócić.
    Co do zdjęć, hmmm - jest koniec roku w budżetówce, więc zajob. Po pracy jadę na rehabilitację - tak, tak udało się skrócić termin z dwu lat do tygodnia (w sąsiedniej wsi).
    Jak wracam do domu to już ciemno.
    Zdjęcia czekają te co nie pokazałem ich jeszcze po Chełmnie - Gierłoża, Kętrzyn i coś tam jeszcze.
    No i punktacja - masz rację, system jest zepsuty - nikomu nic nie mogę dać. Tak czuję, że grizz z hadesem za pysk mnie trzymają Chyba sobie kupię drylownicę na nich
    ...
    ps. nie wiem czy to z braku zdjęć, czy braku lapka czuję się jak bez ręki. Nałóg chyba
    @bodzip co Ty masz za wypasionego lapka, ze tak dlugo musisz czekac az firma laskawie naprawi?
    Ps.Na fachowca od glazury, malarza pokojowego to mozna czekac, bo wiadomo, bo na rynku za wiele ich nie pozostalo wiadomo z jakiego powodu.., ale na fachowcow od kompow...?
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Nałóg. Ja czasem słyszę, że jak przyjdzie co do czego to w pozwie rozwodowym będzie stało, że to z powodu forum

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Taki szybki będzie ten laptop po naprawie?
    Pewno nie, ale Bogdan po takim poście, to chyba 32h na dobę będzie na forum

Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    @bodzip co Ty masz za wypasionego lapka, ze tak dlugo musisz czekac az firma laskawie naprawi?
    Ps.Na fachowca od glazury, malarza pokojowego to mozna czekac, bo wiadomo, bo na rynku za wiele ich nie pozostalo wiadomo z jakiego powodu.., ale na fachowcow od kompow...?
    Nie chodzi o fachowców tylko o sprzęt. Teraz ustala się czas życia produktu na rok, dwa, góra trzy i po tym czasie masz sobie kupić nowy, a nie naprawiać. I tu jest to samo. Bogdan niestety próbuje namieszać w ustalonym systemie, no to mu złośliwie każą czekać, żeby się przekonał jak to fajnie jest. Poza tym modeli laptopów na rynku jest od zatrzęsienia, żaden serwis nie jest w stanie utrzymywać magazynu części dla wszystkich możliwych konfiguracji. W jakimś wątku zamieszczałem link do filmu na jutjubie. Poszukaj sobie "spisek żarówkowy". 50min oglądania, ale warto. Potem naprawdę wiele rzeczy, które wcześniej były dziwne i niezrozumiałe, staje się jasne. Po protu jesteśmy urabiani na każdym kroku.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Nałóg. Ja czasem słyszę, że jak przyjdzie co do czego to w pozwie rozwodowym będzie stało, że to z powodu forum

Pewno nie, ale Bogdan po takim poście, to chyba 32h na dobę będzie na forum

Nie chodzi o fachowców tylko o sprzęt. Teraz ustala się czas życia produktu na rok, dwa, góra trzy i po tym czasie masz sobie kupić nowy, a nie naprawiać. I tu jest to samo. Bogdan niestety próbuje namieszać w ustalonym systemie, no to mu złośliwie każą czekać, żeby się przekonał jak to fajnie jest. Poza tym modeli laptopów na rynku jest od zatrzęsienia, żaden serwis nie jest w stanie utrzymywać magazynu części dla wszystkich możliwych konfiguracji. W jakimś wątku zamieszczałem link do filmu na jutjubie. Poszukaj sobie "spisek żarówkowy". 50min oglądania, ale warto. Potem naprawdę wiele rzeczy, które wcześniej były dziwne i niezrozumiałe, staje się jasne. Po protu jesteśmy urabiani na każdym kroku.
    To niech kosztuja 1/3 wartosci ceny jaka obowiazuje obecie na rynku i bede sobie wymienial gora co dwa lata. Klient zadowolnony i producent rowniez
    Serwis gwarancyjny jezeli jest konieczny. Moj laptop 6 lat i tylko klawiatura do wymiany byla, bo sie wyeskploatywala z nadmiaru... ktora z reszta sam wymienilem
    Ostatnio edytowane przez waruga ; 18.12.13 o 10:04

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

No ba
    Sama naprawa będzie kosztowała tyle co połowa nowego, ale myślę, że warto. Ten lapek ma naprawdę doskonałe odwzorowanie kolorów. Szybki też nie jest - tylko dwa rdzenie na AMD, a części jadą gdzieś od Henia albo od Mirka.
    A jak się kolejny raz wysypie, no cóż, wtedy pomyślę o nowym.
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

To niech kosztuja 1/3 wartosci ceny jaka obowiazuje obecie na rynku i bede sobie wymienial gora co dwa lata. Klient zadowolnony i producent rowniez
    Serwis gwarancyjny jezeli jest konieczny. Moj laptop 6 lat i tylko klawiatura do wymiany byla, bo sie wyeskploatywala z nadmiaru...
    Mówię Ci obejrzyj sobie "spisek żarówkowy". Co do kosztowania 1/3 ceny to w sumie już tak jest, bo laptopa za 1200zł już kupisz. A zarobić chcą wszyscy - producent laptopa, producenci części (pamięć, dysk, procesor, etc.), producent systemu operacyjnego, polski dystrybutor, sklep, w którym kupujesz...
    Zasada jest prosta, nie chodzi o to, żeby sprzedać dobry sprzęt. Chodzi o to, żebyś jak najczęściej kupował nowy. Drogo? Przecież zawsze możesz wziąć kredyt. W tej chwili wszystko produkuje się tak, żeby naprawa była nieopłacalna, a koszt samych części drastycznie przewyższał koszt całego produktu.

---------- Post dodany o 09:13 ---------- Poprzedni post był o 09:11 ----------

a części jadą gdzieś od Henia albo od Mirka.
    Coś Ty, jadą z Singapuru, Hong-Kongu lub Chin A że przez Frankfurt, to tylko dlatego, że u nas nie ma bezpośrednich połączeń z dalekim wschodem

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Coś Ty, jadą z Singapuru, Hong-Kongu lub Chin A że przez Frankfurt, to tylko dlatego, że u nas nie ma bezpośrednich połączeń z dalekim wschodem
    To już wiem skąd te 21 dni

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Mówię Ci obejrzyj sobie "spisek żarówkowy". Co do kosztowania 1/3 ceny to w sumie już tak jest, bo laptopa za 1200zł już kupisz. A zarobić chcą wszyscy - producent laptopa, producenci części (pamięć, dysk, procesor, etc.), producent systemu operacyjnego, polski dystrybutor, sklep, w którym kupujesz...
    Zasada jest prosta, nie chodzi o to, żeby sprzedać dobry sprzęt. Chodzi o to, żebyś jak najczęściej kupował nowy. Drogo? Przecież zawsze możesz wziąć kredyt. W tej chwili wszystko produkuje się tak, żeby naprawa była nieopłacalna, a koszt samych części drastycznie przewyższał koszt całego produktu.

---------- Post dodany o 09:13 ---------- Poprzedni post był o 09:11 ----------

I tu jest pies pogrzebany.. Dla mnie kredyt to na dom, ewentualanie na samochod, ale i tak ten drugi jest nieoplacalny wiadomo z jakiego poowdu...
    Elektronika powinna byc relatywnie tania i bez zbednych kosztow

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

To już wiem skąd te 21 dni
    Się ciesz, że frachtem nie płyną.

---------- Post dodany o 10:07 ---------- Poprzedni post był o 10:02 ----------

I tu jest pies pogrzebany.. Dla mnie kredyt to na dom, ewentualanie na samochod, ale i tak ten drugi jest nieoplacalny wiadomo z jakiego poowdu...
    Elektronika powinna byc relatywnie tania i bez zbednych kosztow
    Połowa auta to teraz też elektronika. A koszty, cóż dolicz sobie wszystkie cła, podatki, opłaty środowiskowe, zarobki pracowników, transport, różnice w kursach walut, reklama. To nie czasy, jak za świnię dawało się 30 kur, 5 kaczek i wszyscy byli szczęśliwi. Teraz na każdej transakcji oprócz sprzedającego chcą jeszcze zarobić wszelkiej maści urzędy i instytucje i to się na cenę przekłada. A elektronika jest relatywnie tania. W `94 kupowałem swojego pierwszego peceta. Kosztował 28 000 000 ówczesnych złotych. Dwa lata wcześniej wujek kupował nowego malucha za 27 000 000.