Z bandingiem to jak z mamona.Niby jest a w portfelu pusto.Zalezy jak patrzec w ten portfelZałącznik 105484
Z bandingiem to jak z mamona.Niby jest a w portfelu pusto.Zalezy jak patrzec w ten portfelZałącznik 105484
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Nigdy nie widziałem bandingu na własne oczy, podobnie jak Pana Boga. W jedno i drugie nie wierzę.
ps. Rzeczony obiektyw znam, mam, uży-wam. Słaby AF? Nie takimi badziewiami człek robił fotografije, które pomagały zrzucać letnie sukienki.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 29.11.13 o 22:41
Mnie też zastanawia dlaczego połączenie E-M5 z panasonikową 20 powoduje banding, dlaczego akurat w tym połączeniu a nie innym.
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Jakiś czas temu zastanawiałem się po co do tego obiektywu byłaby mi osłona przeciwsłoneczna. No i w sobotę boleśnie przekonałem się że jednak by się przydała i to nie na słońcu. W sumie powinno być to dla mnie oczywiste ale jednak nie było. Przy fotografowaniu z "dużą" lampą (FL360) na wprost i dyfuzorem sporo błysku wpada prosto w obiektyw czego efektem są pięknie mleczne fotki. No ale czego się spodziewać przy tak krótkim obiektywie. Mam nadzieję że ta aluminiowa osłonka zda egzamin bo inaczej będę musiał pamiętać o zdejmowaniu dyfuzora przy wypłaszczeniu lampy.
Jacek
A mnie to nie denerwuje - bo osłon przeciwsłonecznych z obiektywów w ogóle nie ściągam...
Polecam gumowe - tanie, miejsca nie zajmują (bo są składane), no i nieźle zabezpieczają obiektywy od przypadkowych uderzeń.
Z serii ciekawostek: testowalem sobie dzisiaj jakiegoś NX'a 20MPx@20-50 obok miałem PM2 z 20/1.7 i co ciekawe miałem af w c-af! Działał groszku szybciej od tego w NX.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
jak równasz zooma do stałki to chyba nie dziwne?