Strona 10 z 37 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 365

Wątek: Olympus Stylus 1

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Odp: Olympus Stylus 1

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Mirek ma 100% racji. Nie da się zarabiać ilością jeśli każdy kombinuje jak kupić za granicą. Manie sklepu, to nie siedzenie na posadzie, trzeba samemu zarobić na pokrycie kosztów, a te przy małym obrocie są większe w przeliczeniu na sprzedana sztukę i koło się zamyka.
    Po próbie (kilkukrotnej) kupowania obiektywów w RTV Euro Agd uznałem, że nie ma to sensu. Dostępność aparatów MFT w Polsce jest taka sobie, a marże są wysokie. Sklepom łatwiej opycha się dSLR niż MFT, więc sobie tym wciąż większość głowy nie zawraca.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Będą zatrudniać absolwentów trzech kierunków studiów na umowach śmieciowych poniżej minimalnego wynagrodzenia
    i bardzo dobrze. Jak ci studenci po trzech kierunkach będą chcieli pracować u takiego pracodawcy, to znaczy, że coś nie tak - z nimi, z wykształceniem jakie wybrali (trzykrotnie!!!), z ich umiejętnościami, wiedzą, orientacją na rynku pracy.
    Czy to, że ktoś kończy studia znaczy, że MUSI mieć dobrą i wysokopłatną pracę?

Chyba, że chodziło Ci o to, że będą zatrudniać jedynie absolwentów wybranych przez siebie trzech kierunków studiów: np. tylko tych, którzy ukończyli pedagogikę z resocjalizacją albo historię sztuki nowoczesnej albo zarządzanie i marketing w wyższej szkole artystycznej?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

To, czy oni skończyli studia i ile kierunków, nie jest istotne. Chodzi o to, gdzie korporacje szukają pieniędzy na sfinansowanie wyprzedaży, którymi wielu się tak podnieca. Bo chyba nie myślicie, że zbijają marżę i sami sobie zabierają z koryta.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Mirek ma 100% racji. Nie da się zarabiać ilością jeśli każdy kombinuje jak kupić za granicą. Manie sklepu, to nie siedzenie na posadzie, trzeba samemu zarobić na pokrycie kosztów, a te przy małym obrocie są większe w przeliczeniu na sprzedana sztukę i koło się zamyka.
    mały obrót po części wynika z wysokich cen
    włożona praca jest większa, koszty porównywalne ( nie palisz więcej światła , nie masz dłużej otwartego lokalu, nie płacisz większego czynszu, sprzedasz 2 szt po 50zł, albo jedną za 100 zł podatek i VAT jest taki sam, itp.)
    wracamy do pkt wyjścia ..............
    taka jest logika sprzedawców w PL, nachapać się mało robiąc, te czasy nie wrócą i dla dużej części jest to WIELKI problem
    Ostatnio edytowane przez viruuss ; 3.12.13 o 21:44
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Już dostępny w Polsce.Cena 2699zł.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez januszzk17 Zobacz posta
    Już dostępny w Polsce.Cena 2699zł.
    Zaraz pójdzie w dół. Amazon UK już zrobił przecenę na 549 funtów (z 649) co daje na nasze około 2300zł (po kursie bankowym, nie średnim): http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...tag=obiekty-21

Niemcy podobnie chociaż drożej niż UK (604EUR): http://www.amazon.de/gp/product/B00G...g=bezluscom-21

I mają wysyłkę gratis do Polski (nie to co nasze sklepy online nawet wewnątrz kraju...)
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar luzaczek82
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

W Polsce są chytrusy i tyle...szukałem ostatnio pena w dobry cenach,poszedłem do abfoto żeby zaproponowali jakąś obniżkę,dostałem odpowiedź że jest cashback nie da rady podziękowałem ładnie i zamówiłem OlyJedi

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

W gazetce znanej sieci sklepów foto jest za 2555 zł.
    Ale w stacjonarnym sklepie nie mieli, a co więcej nie wiedzieli o co pytam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Olek w Polsce prawie nie istnieje - w świadomości. Canon, Nikon, Sony, może Panas. Takie Fuji i inne Pentaxy czy Olki to raczej egzotyka. Co innego dajmy na to na Słowacji.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Olek w Polsce prawie nie istnieje - w świadomości. Canon, Nikon, Sony, może Panas. Takie Fuji i inne Pentaxy czy Olki to raczej egzotyka. Co innego dajmy na to na Słowacji.
    Oj tam. Kwestia trafienia w rynek. Za czasów e510 Olek miała sporo rynku. Sporo.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.