Strona 12 z 37 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 365

Wątek: Olympus Stylus 1

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Odp: Olympus Stylus 1

Fajnie. Napisz o wrażeniach. Jeśli możesz, to napisz coś o AF, o stabilizacji.
    pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Stabilizacja sprawia dobre wrażenie - załączone zdjęcie zostało wykonane przy ogniskowej odpowiadającej 300 mm z czasem 1/30 - to chyba całkiem nieźle - oczywiście wszystko zależy od pewnej ręki fotografującego - mnie się już trochę trzęsą i przy takich zestawieniach czas/ogniskowa robię więcej niż jedno zdjęcie mając nadzieję, że coś się wybierze.

Co do AF to w tym względzie nie jestem szczególnie wymagający - tematy mojej fotografii nie są jakoś szczególnie ruchliwe. W tak słabym oświetleniu jak na załączonych zdjęciach ostrzenie jest dla mnie wystarczająco szybkie (chyba do około 0,5 sek jest wyostrzone - standardowo wyłączyłem potwierdzenie dźwiękiem i podświetlenie ułatwiające ostrzenie - doprowadzają mnie do szału ). Jutro sprawdzę w dziennym świetle - ale tylko jako odczucie obiektywne, bez jakichś pomiarów "tachometrem" .

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Fajnie, że ktoś go ma w końcu w rękach

Ja jeszcze chwilę poczekam - liczę, że spadnie do ~2kPLN w jakimś sensownym okresie czasu.

Czekamy na więcej zdjęć.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ravbog Zobacz posta
    Witam,

Zaszalałem i kupiłem dzisiaj Stylusa 1 - to mój pierwszy zakup "bardziej na czuja" - nie ma jeszcze za wiele recenzji tego sprzętu, szczególnie na polskojęzycznych portalach. Jak na razie mam bardzo pozytywne odczucia z bardzo krótkiego użytkowania (bateria wyjęta z pudełka nie wystarczyła na długą zabawę - teraz się ładuje - jutro postaram się go sprawdzić w terenie).

Witam !

Jezeli mozesz to umiesc foty testowe wprost z aparatu w chmurze i podaj linki aby kazdy mogl sobie
    sciagnac pelne foty do potestowania.

Mozesz na szerokim koncu zrobic foty trawnika z przyslonieciem okolo 2-3 przyslon ?
    Na 1/2 maks ogniskowej mozesz zrobic jakis portret ?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 30.12.13 o 00:47
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Jezeli mozesz to umiesc foty testowe wprost z aparatu w chmurze i podaj linki aby kazdy mogl sobie
    sciagnac pelne foty do potestowania.

Pozdrawiam
    O, to byłoby super

Mnie najbardziej interesuje jakiś portret i pokazanie ile można tła rozmyć.
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    O, to byłoby super

Mnie najbardziej interesuje jakiś portret i pokazanie ile można tła rozmyć.
    Stawiam w ciemno, że z grubsza tyle, co w 4/3 przy f/6,3
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Pewnie tak, ale lepiej to zobaczyć na własne oczy

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ravbog Zobacz posta
    Stabilizacja sprawia dobre wrażenie - załączone zdjęcie zostało wykonane przy ogniskowej odpowiadającej 300 mm z czasem 1/30 - to chyba całkiem nieźle - oczywiście wszystko zależy od pewnej ręki fotografującego - mnie się już trochę trzęsą i przy takich zestawieniach czas/ogniskowa robię więcej niż jedno zdjęcie mając nadzieję, że coś się wybierze.

Co do AF to w tym względzie nie jestem szczególnie wymagający - tematy mojej fotografii nie są jakoś szczególnie ruchliwe. W tak słabym oświetleniu jak na załączonych zdjęciach ostrzenie jest dla mnie wystarczająco szybkie (chyba do około 0,5 sek jest wyostrzone - standardowo wyłączyłem potwierdzenie dźwiękiem i podświetlenie ułatwiające ostrzenie - doprowadzają mnie do szału ). Jutro sprawdzę w dziennym świetle - ale tylko jako odczucie obiektywne, bez jakichś pomiarów "tachometrem" .
    Dzięki.
    Widzę że dostałeś już całą listę życzeń .

Cóż ... gdyby ten aparat pojawił się rok temu ... zanim kupiłem XZ-2. Ale mam nadzieję że Tobie będzie służył dobrze.
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    Dzięki.
    Widzę że dostałeś już całą listę życzeń .

Cóż ... gdyby ten aparat pojawił się rok temu ... zanim kupiłem XZ-2. Ale mam nadzieję że Tobie będzie służył dobrze.
    pozdrawiam
    Ja na razie też kupię XZ-2 i poczekam aż Stylus1 stanieje

Jd
    Gość

Poza zoomem i wizjerem to reszta lepsza w XZ-2. Mam XZ-2 z wizjerem VF-4 i tez sobie radzę . Jednak automatyczną zaślepke na obiektyw LC-63A winni dawać w standarcie bo ta z aparatem to nieporozumienie.

Załącznik 106985Załącznik 106984Załącznik 106986