Fajnie. Napisz o wrażeniach. Jeśli możesz, to napisz coś o AF, o stabilizacji.
pozdrawiam
Fajnie. Napisz o wrażeniach. Jeśli możesz, to napisz coś o AF, o stabilizacji.
pozdrawiam
Stabilizacja sprawia dobre wrażenie - załączone zdjęcie zostało wykonane przy ogniskowej odpowiadającej 300 mm z czasem 1/30 - to chyba całkiem nieźle - oczywiście wszystko zależy od pewnej ręki fotografującego - mnie się już trochę trzęsą i przy takich zestawieniach czas/ogniskowa robię więcej niż jedno zdjęcie mając nadzieję, że coś się wybierze.
Co do AF to w tym względzie nie jestem szczególnie wymagający - tematy mojej fotografii nie są jakoś szczególnie ruchliwe. W tak słabym oświetleniu jak na załączonych zdjęciach ostrzenie jest dla mnie wystarczająco szybkie (chyba do około 0,5 sek jest wyostrzone - standardowo wyłączyłem potwierdzenie dźwiękiem i podświetlenie ułatwiające ostrzenie - doprowadzają mnie do szału). Jutro sprawdzę w dziennym świetle - ale tylko jako odczucie obiektywne, bez jakichś pomiarów "tachometrem"
.
Fajnie, że ktoś go ma w końcu w rękach
Ja jeszcze chwilę poczekam - liczę, że spadnie do ~2kPLN w jakimś sensownym okresie czasu.
Czekamy na więcej zdjęć.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Witam !
Jezeli mozesz to umiesc foty testowe wprost z aparatu w chmurze i podaj linki aby kazdy mogl sobie
sciagnac pelne foty do potestowania.
Mozesz na szerokim koncu zrobic foty trawnika z przyslonieciem okolo 2-3 przyslon ?
Na 1/2 maks ogniskowej mozesz zrobic jakis portret ?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 30.12.13 o 00:47
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Pewnie tak, ale lepiej to zobaczyć na własne oczy![]()
Poza zoomem i wizjerem to reszta lepsza w XZ-2. Mam XZ-2 z wizjerem VF-4 i tez sobie radzę . Jednak automatyczną zaślepke na obiektyw LC-63A winni dawać w standarcie bo ta z aparatem to nieporozumienie.
Załącznik 106985Załącznik 106984Załącznik 106986