Strona 21 z 23 PierwszyPierwszy ... 111920212223 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 228

Wątek: Nikon DF

Administrator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Jacek_Z
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    86
    Moja galeria

Odp: Nikon DF

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Dziwne stwierdzenie, przecież jeśli nie zadziała marketing to cała reszta pracy psu na budę.
    Chwyt z "pure" zadziałałby 3-4 lata temu, ale nie dziś, gdy inne firmy wypuściły już stylizowane aparaty a lejkowy Monochrom sprzedaje się jak ciepłe bułeczki.
    To czy zadziała marketing jest istotne dla nikona i jego sprzedaży. Nie dla mnie. Ja piszę, że mi sie podoba. Wyniki sprzedaży mnie nie interesują.
    Nie interesuje mnie też czy inne firmy wypuściły retro aparaty, bo ja mam sentyment do nikona i tylko te aparaty mnie potencjalnie interesują. Choćby ze względu na kolekcje optyki, która mogę podpiąć do kilku (5) body (włącznie z FE i FA, które tez mam).
    Wypowiadam się w swoim imieniu, nie firmy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Olympus OM40 ,Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

diabolique
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Zi Zobacz posta
    To czy zadziała marketing jest istotne dla nikona i jego sprzedaży. Nie dla mnie.
    Dlaczego? Tu już nie działa ekonomiczna zależność popytu, podaży i ceny?
    Chyba lepiej kupić tanio dobry sprzęt.
    W dobrych czasach można było kupić D700 wFotojokerze za bodajże 4500zł

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Nikon otworzył kącik satyryczny: "features technology similar to Nikon’s professional flagship D4 D-SLR." Do czego jest "symilar" 5/5 kl./s, to my akurat wiemy

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Tyle dyskusji o tym sprzęcie a 3dni temu Optyczni linkowali zdjęcia przykładowe i ani słowa komentarza

http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/df/sample.htm
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Tyle dyskusji o tym sprzęcie a 3dni temu Optyczni linkowali zdjęcia przykładowe i ani słowa komentarza

Bo w tej dyskusji nie chodzi o robienie zdjęć... ale o to żeby pomarudzić.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Bo wiadomo jakie zdjęcia będzie robił... ale dlaczego jest taki brzydki i drogi???

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    W dobrych czasach można było kupić D700 wFotojokerze za bodajże 4500zł
    Tja.Tylko,ze w dobrych czasach 4500zl to bylo bardzo duzo pieniedzy.Wiec cena nie byla taka niska.

A ja popieram Jacka_Zi Ma racje.Kazdy moze sobie wybrac co chce w zaleznosci od potrzeb.A czy Nikon zarobi na tym czy straci to mi to rybka.Sa firmy co wypuszczaja cos raz na dwa,trzy lata.Cos ni w piec ni w dziewiec.A sa co w ciagu trzech lat wypuszcza trzy, cztery modele.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Bo wiadomo jakie zdjęcia będzie robił... ale dlaczego jest taki brzydki i drogi???
    No dobrze, ale niech mi napisze ktoś kto się zna, czy te zdjęcia są jakieś wyjątkowe? Bo ja nie widzę...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Jaack
    Gość

... czy te zdjęcia są jakieś wyjątkowe? Bo ja nie widzę...
    Zdjęcia nie są wyjątkowe bo... to zdjęcia testowe.

Przecież nie od dzisiaj wiadomo że to fotograf decyduje o zdjęciu. Aparat jest tylko narzędziem. Zapewne tym aparatem jak i wieloma innymi da się zarabiać na życie, wygrywać konkursy, przygotowywać materiał na indywidualne wystawy.

Tak na dobrą sprawę prawie każdy dzisiejszy aparat przynajmniej ze średniej półki daje jakość obrazka na zadowalającym poziomie do praktycznie każdego rodzaju fotografii.

PS.
    Pisałem już o tym raz, jednak napiszę i kolejny. Nie patrzmy na ten aparat jak na podstawowe narzędzie do pracy i utrzymania się z fotografii. Zmieńmy też miejsce akcji z Polski na inne kraje z lepszymi zarobkami. Tam taki aparat być może jako 4 lub 5 kupi sobie człowiek ponieważ... ma taki kaprys ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    ...
    PS.
    Pisałem już o tym raz, jednak napiszę i kolejny. Nie patrzmy na ten aparat jak na podstawowe narzędzie do pracy i utrzymania się z fotografii. Zmieńmy też miejsce akcji z Polski na inne kraje z lepszymi zarobkami. Tam taki aparat być może jako 4 lub 5 kupi sobie człowiek ponieważ... ma taki kaprys ?
    Gdyby "tam" mieszkali sami idioci lubiący wyrzucać pieniadze w błoto, to dzisiaj my byśmy mieli "tam", a nie oni. "Tam" też patrzą na ceny.