Strona 83 z 164 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez Ar2 Zobacz posta
    E-M1 w rękach zespołu DigitalRev TV:
    Ubiegłeś mnie

Kai ogólnie tak na letnio podszedł do sprzętu. Narzekał przez 1/3 odcinka na paskudny "dizajn" jakby to było naj naj.
    W zasadzie odniosłem wrażenie, że jakoś specjalnie go sprzęt nie ujął.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Ubiegłeś mnie

Kai ogólnie tak na letnio podszedł do sprzętu. Narzekał przez 1/3 odcinka na paskudny "dizajn" jakby to było naj naj.
    W zasadzie odniosłem wrażenie, że jakoś specjalnie go sprzęt nie ujął.

T.
    dostac za darmo do testów to i sodówa w łeb uderza
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar Fotomaniac
    Mieszka w
    Lublin i Świat
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Kai ogólnie "lekko" podchodzi do większości "testów". Ale lubię go oglądać, uwielbiam uliczki i widoki HK.
    Ostatnio edytowane przez Fotomaniac ; 3.11.13 o 22:22
    foto, watches, MB, jazz & more

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Ciekawe, że już w drugim zdaniu porusza kwestię ceny E-M1. Takie nawiązanie do dyskusji która się tu przed chwilą odbyła "Here is new Olympus OM-D E-M1. What you want yo know is: should you pay a stupidly high amount for mirrorless camera?". Wygląda więc, że E-M1 jest drogi nie tylko dla Kowalskiego.

Co do samej recenzji to mam niedosyt. Scena pokazującą wysokie ISO moim zdaniem do poprawy, bo jak ocenić szumy gdy prawie wszystko jest poza głębią ostrości? Mogli by też pokazać jak spisuje się AF ze szkłami 4/3 bo to jedna z ważniejszych zmian. Reszta ok, było lekko i było też trochę śmiesznych tekstów

A co do aparatu to z jednej strony zmiany w porównaniu do E-M5 mi się podobają, wreszcie jest grip, dali też lepszy wizjer (chyba tej klasy co w A99 i A7 i NEX-6), AF lepiej działa ze szkłami 4/3. A z drugiej strony te zmiany wycenione są dość słono. Nie podoba mi się też to, że nie wbudowali flasha, a przecież jest to spory korpus i nie było potrzeby kompromisów związanych z miniaturyzacją.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Nie podoba mi się też to, że nie wbudowali flasha, a przecież jest to spory korpus i nie było potrzeby kompromisów związanych z miniaturyzacją.
    Sam tak myślę, ale może wtedy trudniej byłoby z "wodoszczelnością"?

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Jakoś w dużym 4/3 dawali radę uszczelnić. Lampę wyrzucili zarówno z OMD jak i z penów. Może bali się, że z lampą jeszcze mniej zdjęć wyjdzie na baterii?
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Ciekawe, że już w drugim zdaniu porusza kwestię ceny E-M1. Takie nawiązanie do dyskusji która się tu przed chwilą odbyła "Here is new Olympus OM-D E-M1. What you want yo know is: should you pay a stupidly high amount for mirrorless camera?". Wygląda więc, że E-M1 jest drogi nie tylko dla Kowalskiego.
    Dokładnie tak. Dobrze wychwycone.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Cena musi spaść. Konkurencja jadąca na magii fufu nie da żyć Olympusowi z tak wyżyłowanymi cenami. Teraz Sony, za chwilę Nikon ze swoim pokrakiem a za rok Fuji też wejdzie z bezlustrem z klatką 24x36.
    Więc za co klient musi zapłacić tak wysoka cenę? Za uszczelnienia?
    Uszczelnienia w ponad 90% sytuacji są bez znaczenia.
    Aparat zapakowany w woreczek strunowy i uszczelniony na końcu obiektywu taśmą klejącą może nie wygląda super profesjonalnie ale jest tak samo "szczelny"
    Uważam, że cena na rynku powinna być porównywalna z cenami uszczelnionych Pentaxów.

Może moje słowa są gorzkie i zostanę za to obdarzony całym naręczem minusów ale tak to odbieram, zwłaszcza w świetle obcięcia funkcjonalności AF ze starymi szkłami w trybie video.
    Ostatnio edytowane przez wulf ; 4.11.13 o 09:50 Powód: dodanie dygresji
    bezbagnetowiec z mianowania

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Chyba nie o to chodzi - patrz Pentaxy K10/K20/K7/K5/K3/K30
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Cena musi spaść. Konkurencja jadąca na magii fufu nie da żyć Olympusowi z tak wyżyłowanymi cenami. Teraz Sony, za chwilę Nikon ze swoim pokrakiem a za rok Fuji też wejdzie z bezlustrem z klatką 24x36.
    Więc za co klient musi zapłacić tak wysoka cenę? Za uszczelnienia?
    Uszczelnienia w ponad 90% sytuacji są bez znaczenia.
    Aparat zapakowany w woreczek strunowy i uszczelniony na końcu obiektywu taśmą klejącą może nie wygląda super profesjonalnie ale jest tak samo "szczelny"
    Uważam, że cena na rynku powinna być porównywalna z cenami uszczelnionych Pentaxów.

Może moje słowa są gorzkie i zostanę za to obdarzony całym naręczem minusów ale tak to odbieram, zwłaszcza w świetle obcięcia funkcjonalności AF ze starymi szkłami w trybie video.
    Po co szukać gdzie indziej. Wystarczy spojrzeć na wewnętrzną konkurencje. GH3 + 12-35 kosztuje tyle co samo body E-M1. Pod wieloma względami olek jest lepszym aparatem, tylko czy dopłata ponad 3tys do zestawu E-M1 + 12-40 jest na miejscu.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

Uprawnienia umieszczania postów