"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Jest dla profesjonalistow, czy nie jest, rzecz wzgledna. Zalezy czego profi oczekuje od sprzetu. Ale mysle, ze kawal porzadnej, zawodowej roboty fotograficznej mozna na tym sprzecie spokojnie wykonac, w 90% wypadkow bez ogladania sie na ff.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
W wydaniu Mirka bardzo.
Nie, nie musi, ale chciałoby się, aby top puszka w zasadzie A.D. 2014 dobiła wreszcie poziomem do D5100 jeśli chodzi o to coś w obrazku, co powala odrazu oglądających fotki z D5100. Poza tym za dużo wyższą cenę względem EM5 chciałoby się mieć "w specyfikacji/na papierze" przysłowiową kropkę nad i czyli nie móc się do niczego przyczepić a tymczasem brak drugiego gniazda na karty a tryb wideo wciąż kuleje i niezależnie jak Oly ten korpus pozycjonuje to będzie korpus kupowany częściej przez konsumentów niż zawodowców.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Gietrzy, w kwestii video nastąpiła segmentacja rynku a raczej podział tortu. Idź do Panasonica. Choćby na tym forum jest wiele osób piszących, że video im "wisi". Ja oczekuję tylko, bym mógł kartę z aparatu mógł włożyć do tv i mógł odtworzyć film. Na razie nie mogę.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Za $1399, w 2014 roku oczekuję pełnego pakietu, Panas AD 2014 to nie większy bitrate czy bardzo sprytne (mar sensor) skalowanie w dół (teraz także w RX10), dzisiaj Panas to 1080p25 w cineDNG. Rolę fajnych filmików z normalnym bitrate w sprytnej kompresorze powinien przejąć Oly, imho właśnie w E-M1. Jeśli nie poprawią tego aktualizacją imho ucieknie im okazja dziesięciolecia; kompakty już Lumie zaorały...
To forum się w ogóle nie liczy. Ma ile? z 10 tysi użytkowników? Kupi M1 z 10, 15 Rycerzy. Jedna aktualizacja i nie byłoby płaczu pod koniec kwietnia...
Ja też![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Możesz podesłać jakiegoś linka gdzie zobaczę jak zdjęcia z D5100 powalają? To dobry aparat, nie przeczę, do tego do nabycia obecnie "za grosze", ale z tym powalaniem to chyba troszeczkę przesada
oj tak, tak... tutaj w pełni zgoda.... drugie gniazdo, video... to rzeczy z których pewnie bym nie korzystał ale skoro są w o połowę tańszym D7100 to powinny być też i w OMD...
Od siebie by dodał że chciałbym inny układ wyświetlanych informacji na ekranie... chciałbym tryby własne na pokrętle trybów (ciekawe że w XZ-2 dało się to zrobić), chciałbym żeby pomiar punktowy / ważony światła był "połączony" z aktualnie wybranym punktem AF (tak, w lustrzance trudne do zrobienia ale w bezlusterkowcu nie!)... żeby lampka błyskowa była wbudowana na stałe a nie doczepiana... żeby był wbudowany GPS z wyprowadzonym na obudowę przyciskiem / przełącznikiem "geotaguj zdjęcie"
No i żeby matryca była multi-aspect, kadrując do 3/2 trochę tych pixeli się traci...
To wszystko o czym piszecie, pojawi się w następnych wersjach aparatu.
Nie wszystko naraz rzecz jasna. Co więcej- pewnie jak puszka dostanie ficzer X, to wytną ficzer Y i tak w kólko.
---------- Post dodany o 10:34 ---------- Poprzedni post był o 10:12 ----------
Bodzio, TV Panasa bez mrugnięcia okiem odtwarza filmy zrobione np Panasem G2.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra