Strona 81 z 164 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    Czytając komentarze na Optycznych odniosłem wrażenie że EM-1 nie jest przychylnie odbierany.
    Bo jest za dobry i o tym ludzie wiedzą. I nie da się już tak swawolnie wyśmiewać z użytkowników Olympusów.
    Może dalej nie jest to sprzęt dla super-profesjonalistów, ale wyrównał poziom do światowych standardów i tyle.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Jest dla profesjonalistow, czy nie jest, rzecz wzgledna. Zalezy czego profi oczekuje od sprzetu. Ale mysle, ze kawal porzadnej, zawodowej roboty fotograficznej mozna na tym sprzecie spokojnie wykonac, w 90% wypadkow bez ogladania sie na ff.
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Jest dla profesjonalistow, czy nie jest, rzecz wzgledna. Zalezy czego profi oczekuje od sprzetu. Ale mysle, ze kawal porzadnej, zawodowej roboty fotograficznej mozna na tym sprzecie spokojnie wykonac, w 90% wypadkow bez ogladania sie na ff.
    Ano tak! Zagoda.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    No dobrze, czekam na wnioski z orfa wywołanego przez naszych forumowych speców.
    Podoba się ?
    W wydaniu Mirka bardzo.

Czy musi być FuFu jak czytam w komentarzach na optycznych ?
    Nie, nie musi, ale chciałoby się, aby top puszka w zasadzie A.D. 2014 dobiła wreszcie poziomem do D5100 jeśli chodzi o to coś w obrazku, co powala odrazu oglądających fotki z D5100. Poza tym za dużo wyższą cenę względem EM5 chciałoby się mieć "w specyfikacji/na papierze" przysłowiową kropkę nad i czyli nie móc się do niczego przyczepić a tymczasem brak drugiego gniazda na karty a tryb wideo wciąż kuleje i niezależnie jak Oly ten korpus pozycjonuje to będzie korpus kupowany częściej przez konsumentów niż zawodowców.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

Gietrzy, w kwestii video nastąpiła segmentacja rynku a raczej podział tortu. Idź do Panasonica. Choćby na tym forum jest wiele osób piszących, że video im "wisi". Ja oczekuję tylko, bym mógł kartę z aparatu mógł włożyć do tv i mógł odtworzyć film. Na razie nie mogę.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Ja oczekuję tylko, bym mógł kartę z aparatu mógł włożyć do tv i mógł odtworzyć film. Na razie nie mogę.
    Chyba musisz sobie kupić taki telewizor
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez tomtomek Zobacz posta
    T
    Co jest lepsze?
    Moim zdaniem model amerykański, bo tam Państwo nie decyduje za nas, co jest dla nas lepsze i pozostawia nam prawo do dysponowania własnymi pieniędzmi. A w modelu europejskim pieniądze w znacznej mierze przechodzą przez łapy urzędników, którzy je przynajmniej w 50% marnują i rozkradają.
    Tak upraszczając: ludziom przedsiębiorczym tam się żyje łatwiej, nieudacznikom i leniuchom tutaj. Ale to moje prywatne zdanie...
    http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/sep/22/american-dream-wages-stagnate-delusional-myth

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Gietrzy, w kwestii video nastąpiła segmentacja rynku a raczej podział tortu. Idź do Panasonica.
    Za $1399, w 2014 roku oczekuję pełnego pakietu, Panas AD 2014 to nie większy bitrate czy bardzo sprytne (mar sensor) skalowanie w dół (teraz także w RX10), dzisiaj Panas to 1080p25 w cineDNG. Rolę fajnych filmików z normalnym bitrate w sprytnej kompresorze powinien przejąć Oly, imho właśnie w E-M1. Jeśli nie poprawią tego aktualizacją imho ucieknie im okazja dziesięciolecia; kompakty już Lumie zaorały...

Choćby na tym forum jest wiele osób piszących, że video im "wisi".
    To forum się w ogóle nie liczy. Ma ile? z 10 tysi użytkowników? Kupi M1 z 10, 15 Rycerzy. Jedna aktualizacja i nie byłoby płaczu pod koniec kwietnia...

Ja oczekuję tylko, bym mógł kartę z aparatu mógł włożyć do tv i mógł odtworzyć film. Na razie nie mogę.
    Ja też
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nie, nie musi, ale chciałoby się, aby top puszka w zasadzie A.D. 2014 dobiła wreszcie poziomem do D5100 jeśli chodzi o to coś w obrazku, co powala odrazu oglądających fotki z D5100.
    Możesz podesłać jakiegoś linka gdzie zobaczę jak zdjęcia z D5100 powalają? To dobry aparat, nie przeczę, do tego do nabycia obecnie "za grosze", ale z tym powalaniem to chyba troszeczkę przesada

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

Poza tym za dużo wyższą cenę względem EM5 chciałoby się mieć "w specyfikacji/na papierze" przysłowiową kropkę nad i czyli nie móc się do niczego przyczepić a tymczasem brak drugiego gniazda na karty a tryb wideo wciąż kuleje i niezależnie jak Oly ten korpus pozycjonuje to będzie korpus kupowany częściej przez konsumentów niż zawodowców.
    oj tak, tak... tutaj w pełni zgoda.... drugie gniazdo, video... to rzeczy z których pewnie bym nie korzystał ale skoro są w o połowę tańszym D7100 to powinny być też i w OMD...
    Od siebie by dodał że chciałbym inny układ wyświetlanych informacji na ekranie... chciałbym tryby własne na pokrętle trybów (ciekawe że w XZ-2 dało się to zrobić), chciałbym żeby pomiar punktowy / ważony światła był "połączony" z aktualnie wybranym punktem AF (tak, w lustrzance trudne do zrobienia ale w bezlusterkowcu nie!)... żeby lampka błyskowa była wbudowana na stałe a nie doczepiana... żeby był wbudowany GPS z wyprowadzonym na obudowę przyciskiem / przełącznikiem "geotaguj zdjęcie"

No i żeby matryca była multi-aspect, kadrując do 3/2 trochę tych pixeli się traci...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

To wszystko o czym piszecie, pojawi się w następnych wersjach aparatu.
    Nie wszystko naraz rzecz jasna. Co więcej- pewnie jak puszka dostanie ficzer X, to wytną ficzer Y i tak w kólko.

---------- Post dodany o 10:34 ---------- Poprzedni post był o 10:12 ----------

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Chyba musisz sobie kupić taki telewizor
    Bodzio, TV Panasa bez mrugnięcia okiem odtwarza filmy zrobione np Panasem G2.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Uprawnienia umieszczania postów