Strona 91 z 164 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

no tak przy cenie E-P5 cena E-M1 jest naprawdę okazyjna... ale po prawdzie to obie mocno odjechane...

I mam problem, bo oba aparaty kuszą bardziej ten E-M1 z racji lepszej ergonomi i "podobno wreszcie działającego" AF-C. To taka nadzieja że ustrzelenie ładnej foty galopującego konia będzie łatwiejsze niż E-M5... ba wogóle możliwe...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    A cena E-P5 Ci nie przeszkadza? To dopiero jest absurd. Biorąc pod uwagę ceny OJ, cena E-M1 jest całkiem niezła.
    No jasne, że mi przeszkadza, szczególnie ta jaka panuje w Polsce. I na pewno bym nie kupił gdybym nie trafił na taką cenę co jest 2x niższa niż w naszym sklepie. Gdzieś już tu pisałem, że ceny Olympusa, szczególnie w Polsce są mocno przesadzone, a tam gdzie kupiłem E-P5, zniżka na Olympusa była kolosalna, duuuuużo większa niż zniżki na inne aparaty np. NEX-6. Podejrzewam, że Olympus płaci za montaż w naturze (czyli sprzętem) skoro w tamtych sklepach Olympus jest tak tani.
    Olkiem byłem zainteresowany bo mam szklarnię 4/3, trafił się to kupiłem.
    Panasem GX7 byłem zainteresowany bo jest generalnie fajny i "gada" z osprzętem 4/3 np.lampa błyskowa, ale nie trafiłem w tak atrakcyjnej cenie i "obsługa" szkieł 4/3 nie tak "dobra" jak w puszkach Olka.
    NEX-6 byłem zainteresowany bo fajna puszka, używam NEX-3 i nie mam zarzutów, a PZ16-50 i S60mm/2.8 zaspokoiły by moje szklane potrzeby - E16 i S30mm już się "dorobiłem" a i "turbo lensy" z pleśniakami lepiej pasują ogniskowymi niż w m43 (a mam kilka fajnych pleśniaków).
    Gdyby nie trafił mi się E-P5, to jeśli padło by na Olka to byłby pewnie E-PM2 bo najtańszy, a matryca niczym się (jak dla mnie) nie różni od tych PL5, P5, M5 czy M1.

Filmy w wykonaniu Olka są nie najlepsze i to nawet dla takiego amatora jak ja, bazującego na porównaniu z NEX-3 i LX-5, dlatego planuję zrobić porządek w moim sprzęcie i jako rezerwową puszkę dla mnie (a dla żony podstawową) zakupić Panasonic'a GM1 z 12-32mm. Bedzie coś małego do kieszeni i będzie czym dobre filmiki pokręcić. Ale jak na razie jego cena też jest zwariowana, ale na szczęście Panas w miarę szybko tanieje.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Bananowy song Michaela Reichmanna
    http://www.luminous-landscape.com/re...n_a_time.shtml
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    no tak przy cenie E-P5 cena E-M1 jest naprawdę okazyjna... ale po prawdzie to obie mocno odjechane...

I mam problem, bo oba aparaty kuszą bardziej ten E-M1 z racji lepszej ergonomi i "podobno wreszcie działającego" AF-C. To taka nadzieja że ustrzelenie ładnej foty galopującego konia będzie łatwiejsze niż E-M5... ba wogóle możliwe...
    Szybka karta i tryb seryjny, hyperfokalna i zawsze coś wybierzesz....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Szybka karta i tryb seryjny, hyperfokalna i zawsze coś wybierzesz....
    Koń w galopie na hiperfokalnej? Jakoś brakuje mi odwagi, jeśli miałby wypełniać kadr
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Koń w galopie na hiperfokalnej? Jakoś brakuje mi odwagi, jeśli miałby wypełniać kadr
    A co w systemie jest tylko 15/8?
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    A co w systemie jest tylko 15/8?
    Chodziło mi o to, że hiperfokalna rośnie z kwadratem ogniskowej, czyli koń w kadrze będzie malał więc nie da się poszaleć z ogniskową. Stawiam na okolice 50mm.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Mam go wreszcie. Jutro planuję zrobić test mikrusa, mikrusa szybkiego podczas fotografii sportowej.
    Do wyboru mam trzecioligową piłkę na wyjeździe, albo siatkówkę na ciemnej hali (jako wyjście awaryjne mistrzostwa w szachach).
    Brakuje mi tylko programu do wywoływania orf (jakoś sport też robię w RAW-ach).
    Pomożecie w odszukaniu darmowych ciemni ?

A dzisiaj na szybko:
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

OlympusViewer albo jak chcesz więcej pogrzebać RawTherapee.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    OlympusViewer albo jak chcesz więcej pogrzebać RawTherapee.
    No właśnie nowa płytka OV3 mi nie podchodzi. W ogóle nie widzę co robię, odświeżanie na monitorze jest koszmarne, stąd to zdjęcie ( OlympusViewer3 plus Picasa).
    Do tej pory pracowałem Adobe LR.5 plus Gimp lub CS. Za LR.5.2 nie zamierzam dopłacać, bo mnie już nie stać. Może w przyszłym roku.
    Coś jednak podobnego, tymczasowego ?
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

Uprawnienia umieszczania postów