Ktoś jeszcze nie wie o co chodzi z nowym 55/1,8?Mikrusy nie mają się czego bać, kierunek natarcia jest wręcz przeciwny
![]()
Ktoś jeszcze nie wie o co chodzi z nowym 55/1,8?Mikrusy nie mają się czego bać, kierunek natarcia jest wręcz przeciwny
![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 17.10.13 o 15:16
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Sporo zdjęć tych sprzętów z różnymi nowymi obiektywami, sample, iso, itp..
http://www.eprice.com.hk/dc/talk/1433/3951/1/
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Pierwszy filmik z ww linku - Sony fast
Znacznie ciekawszy jest ten z cameralabs, koleś nie ukrywa, że cośtam Sony sobie gada dlaczego nie ma szkieł 1.4, ale i tak wszyscy pamiętamy 18-200 OOS pod Nexa
Bez chociaż jednego szkła 1.4 imho bez sensu jest się w to pakować TERAZ. Pominę już 5-osiówkę bo to jest duże wyzwanie zarówno jeśli chodzi o rozmiar sensora jak i odprowadzanie ciepła (nie wyobrażam sobie by IBIS nie działał podczas filmowania).
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Przeczytałem cały wątek i nie rozumiem tych lamentów. Moim zdaniem bardzo fajna premiera. Aparaty bardzo sensowne, A7 wycenili na wejściu na 7299 zł, natomiast w zestawie z 28-70 f/3.5-5.6 będzie kosztował 8799 zł (to podobnie do EM1 + 12-40 f/2.8, czy do lustrzanek FF). Więc jak na pierwszego bezlusterkowca FF jest całkiem ok. Obiektywów FF pod bagnet E jest mało i są drogie i to jest największa wada i się z tym zgadzam. Ale można podłączyć coś przez przejściówkę (również na bagnet A). Więc nie jest tak źle jak na początek. Jestem bardzo ciekaw co z tego dalej wyjdzie. Mam też nadzieję, że dzięki NEXom FF w końcu zwiększy się konkurencja.
Obiektywów z AF jest mało, ale nie zapominajmy że do nexów da się podpiąć niemal całą manualną optykę małoobrazkową jaka powstała. Ciekawe jak będzie działać np. z Voytkami 12/5,6 czy 15/4... No a ceny zweryfikuje rynek - podane sugerowane ceny premierowe to jest podstawa do wszelkich rabatów i raczej mało kto będzie kupować w tej cenie.
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Jakoś nie trafia do mnie, jako przeciętnego konsumenta, kupowanie aparatu za 7k i używanie do tego manualnych szkieł.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.