Strona 18 z 71 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 703

Wątek: Nex ff

| OlyJedi
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Albo osoby, które lubią mieć 7k na szyi i chwalić się dookoła że mają Sonego FF

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Ależ ja od początku twierdziłem, że chętnych będzie sporo. To są ludzie, którym nawet nie przejdzie do głowy, że jak kupią APS-C z jaśniejszymi szkłami, to będą mieć sprzęt o większych możliwościach. Sądzą, że sama pełna klatka wyniesie ich na wyższy poziom.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Z tym chwaleniem się aparatem to chyba tylko na zlotach W normalnym () towarzystwie aparat nie robi na nikim specjalnego wrażenia. Nie wiem czy wiedzą czy też nie, że można lepiej z APS-C bo nie siedzę w ich głowach

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Epicure, czuje się osobiście urażony Twoimi opiniami na temat potencjalnuch kupców tego aparaty. Dlatego że na dzień dzisiejszy jestem mocno nim zainteresowany. Proponuje nieco luzu i rozwagi w ocenianiu ludzi (potencjalnych klientów) których nie znasz. Oceniaj sptzet, firmę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ani nie czyni zalety z wady, jaką jest brak podstawowych szkieł systemowych.
    I z tym się wszyscy zgadzają. Ale to jest prawie tak samo jak i z resztą bezlusterkowców. Micro 4/3 dopiero ostatnio dorobiło się kompletnej szklarni (po ilu latach?). A wszędzie indziej są jakieś braki.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

wuzet, a co takiego Cię uraziło? Albo faktycznie nie wiesz, że w APS-C można lepiej, albo wiesz, a mimo to chcesz ten aparat kupić, bo FF brzmi dumnie. Krótka piłka. Masz do tego takie samo prawo, jak ja mam prawo do tego, żeby o tym napisać.

Poza tym nikogo nie oceniam. Nigdzie nie stwierdziłem, że ktoś, kto kupuje aparat kierując się jedynie rozmiarem matrycy jest gorszy od kogoś, kto kieruje się faktycznymi możliwościami sprzętu. To jedynie ci pierwsi mogą poczuć pewien dyskomfort psychiczny, gdy zestawią swój wybór z wyborami innych ludzi, ale nie powinni mieć pretensji do tych, którzy wskazali na różnice. Nie ma w tym obraźliwego, aczkolwiek wiadomo, że obrazić się można na wszystko - największy uraz powoduje pogodzenie się z rzeczywistością.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 19.10.13 o 14:45

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Ani nie czyni zalety z wady, jaką jest brak podstawowych szkieł systemowych.
    Wg mnie podstawowymi szkłami systemowymi możemy tu nazwać także wszystkie szkła FF pod lustrzanki Sony Alfa.
    Tych jest trochę. Z tego co wiem AF pod nimi działa. Sami przecież mówimy, że 4/3 i m4/3 to jeden system niejednokrotnie.
    Fajnie że wyszły te nexy FF - fani bezlusterkowców wraz z użytkownikami a850, a900 i ew. nabywcami a99 mają większy wybór
    "Trochę" martwią ceny, jakie zobaczyliśmy pod ten bagnet, no ale cóż - czego innego można się było spodziewać po Zeissie.
    Planujący zakup e-m1 mają większy wybór, chociaż jak dla mnie FF i CROPy x2 i x1,5 to dla mnie inny target po prostu.
    Poza tym Sony samo ograniczyło moje zainteresowanie A7 z większą matrycą dzięki świetnej robocie wykonanej już dla E-m5.
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Siła reputacji
    15
    Moja galeria

wuzet, a co takiego Cię uraziło? Albo faktycznie nie wiesz, że w APS-C można lepiej, albo wiesz, a mimo to chcesz ten aparat kupić, bo FF brzmi dumnie. Krótka piłka. Masz do tego takie samo prawo, jak ja mam prawo do tego, żeby o tym napisać.

Poza tym nikogo nie oceniam. Nigdzie nie stwierdziłem, że ktoś, kto kupuje aparat kierując się jedynie rozmiarem matrycy jest gorszy od kogoś, kto kieruje się faktycznymi możliwościami sprzętu. .....
    Miałem podobne odczucia jak wuzet, pisałem o tym w swoich uwagach. Może wyluzuj trochę, bo od osoby z takim dorobkiem i reputacją oczekiwałbym większego dystansu i trochę większej odpowiedzialności za słowa.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A ja bym oczekiwał, żeby ludzie czytali ze zrozumieniem i nie dorabiali do moich słów dziwnych historyjek. Ktoś jest urażony tym, ze interesuje go produkt, który uważam za niezbyt sensowny? I co ja na to poradzę?

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

W sumie można powiedzieć że na początek zaprezentowane szkła są o 1EV za drogie
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

Uprawnienia umieszczania postów