Strona 25 z 89 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 883

Wątek: Ahutta - hasie, szkło i bele co...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Odp: Ahutta - hasie, szkło i bele co...

Cytat Zamieszczone przez glee Zobacz posta
    wróć jak niebo będzie nie do wypalenia ; )
    Też zauważyłeś?

Wrócić na 100% tam wrócę. Plan jest jeszcze taki, żeby zimą tam podjechać i zobaczyć jak to wtedy będzie wyglądać. Tylko za dużo śniegu nie może być, bo nie mam zamiaru tyle odkopywać

---------- Post dodany o 09:50 ---------- Poprzedni post był o 09:47 ----------

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Łuki świetne, ale chaszcze gęste , może być nie łatwo wycisnąć z tego miejsca pełny jego potencjał bez wykarczowania rosnącego tam dzisiaj lasu...
    Na wykarczowanie lasu się nie zapowiada. Owszem leśnicy robią swoje, ale skoro całość stała nietknięta prawie 100 lat i jedyne co zrobiono, to tablica informacyjna, gdzie można poczytać o tym miejscu, to nie spodziewam się by ktokolwiek miał się tym zająć.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Plan jest jeszcze taki, żeby zimą tam podjechać i zobaczyć jak to wtedy będzie wyglądać.
    Stawiam na dwie możliwości tak znając z doświadczenia nasz klimat.

1. Będzie śnieg
    2. Lub go nie będzie
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Stawiam na dwie możliwości tak znając z doświadczenia nasz klimat.

1. Będzie śnieg
    2. Lub go nie będzie
    Kurcze, przy Tobie to Zubilewicz i Gardias wysiadają

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Kurcze, przy Tobie to Zubilewicz i Gardias wysiadają
    Nie myłem się od miesiąc to co się dziwisz?
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Wypadałoby znowu coś napisać i wrzucić, a nie tylko cudze wątki zaśmiecać.
    Dziś w Radzionkowie odbyły się ogólnopolskie obchody święta wojsk radiotechnicznych. Na terenie miasta znajduje się jedna z jednostek tego rodzaju wojsk. Swoją drogą, gdy dostałem kiedyś bilet do wojska, to pan major z promiennym uśmiechem mnie poinformował, że będę "służył w radarach", ale to już inna historia.

Według harmonogramu obchodów miały odbyć się dwa przeloty myśliwców F-16 nad miastem. Pierwszy o 12:02, a drugi o 12:05. Nauczony doświadczeniem ze śląskiego AirShow, gdzie zapowiadany przelot odbył się jakieś pół godziny wcześniej, o 11:40 zająłem miejsce na Księżej Górze - prawie na wprost kierunku, z którego miały nadlecieć myśliwce. Jako że dla takiego małego miasta jakim jest Radzionków było to z pewnością dość spore wydarzenie, nie byłem sam i przed zapowiadanym przelotem mogłem wymienić się uwagami z innymi amatorami zdjęć nt. czasu, przysłony i innych bzdetów, o których udaję, że mam pojęcie Zainteresowanie wzbudził statyw W sumie fajnie, jako że był to prawdopodobnie jego ostatni występ

Minęła 12:02 i z kilkuminutowym poślizgiem na niebie pojawiły się F-16. Wrażenie zrobił na mnie fakt, że praktycznie w ogóle nie było słychać jak nadlatują - pojawiły się i już. Jak widzimy na niebie samoloty pasażerskie to od razu słychać że lecą, a tu, mimo że leciały na niewielkiej wysokości (wg informacji ok. 400m), dopiero gdy nas mijały można było usłyszeć huk.

113.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PA118339_1ah.jpg
Wyświetleń:	178
Rozmiar:	407,2 KB
ID:	101990

114.

Nazwa:	PA118343_1ah.jpg
Wyświetleń:	190
Rozmiar:	330,6 KB
ID:	101991

Po przelocie czekałem jeszcze 40 minut na lot powrotny. Niestety nie doczekałem się i koniec końców wsiadłem w auto i wróciłem do roboty. Przed chwilą przeczytałem w necie, że nie było pozwolenia na drugi przelot. W trakcie oczekiwania pstryknąłem jeszcze kilka widoczków. Między innymi widoczną w oddali jednostkę wojsk radiotechnicznych.

115.

Nazwa:	PA118352_1ah.jpg
Wyświetleń:	201
Rozmiar:	607,7 KB
ID:	101992

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Wypadałoby znowu coś napisać i wrzucić, a nie tylko cudze wątki zaśmiecać.
    Dziś w Radzionkowie odbyły się ogólnopolskie obchody święta wojsk radiotechnicznych. Na terenie miasta znajduje się jedna z jednostek tego rodzaju wojsk. Swoją drogą, gdy dostałem kiedyś bilet do wojska, to pan major z promiennym uśmiechem mnie poinformował, że będę "służył w radarach", ale to już inna historia.

Według harmonogramu obchodów miały odbyć się dwa przeloty myśliwców F-16 nad miastem. Pierwszy o 12:02, a drugi o 12:05. Nauczony doświadczeniem ze śląskiego AirShow, gdzie zapowiadany przelot odbył się jakieś pół godziny wcześniej, o 11:40 zająłem miejsce na Księżej Górze - prawie na wprost kierunku, z którego miały nadlecieć myśliwce. Jako że dla takiego małego miasta jakim jest Radzionków było to z pewnością dość spore wydarzenie, nie byłem sam i przed zapowiadanym przelotem mogłem wymienić się uwagami z innymi amatorami zdjęć nt. czasu, przysłony i innych bzdetów, o których udaję, że mam pojęcie Zainteresowanie wzbudził statyw W sumie fajnie, jako że był to prawdopodobnie jego ostatni występ

Minęła 12:02 i z kilkuminutowym poślizgiem na niebie pojawiły się F-16. Wrażenie zrobił na mnie fakt, że praktycznie w ogóle nie było słychać jak nadlatują - pojawiły się i już. Jak widzimy na niebie samoloty pasażerskie to od razu słychać że lecą, a tu, mimo że leciały na niewielkiej wysokości (wg informacji ok. 400m), dopiero gdy nas mijały można było usłyszeć huk.

113.

114.

Po przelocie czekałem jeszcze 40 minut na lot powrotny. Niestety nie doczekałem się i koniec końców wsiadłem w auto i wróciłem do roboty. Przed chwilą przeczytałem w necie, że nie było pozwolenia na drugi przelot. W trakcie oczekiwania pstryknąłem jeszcze kilka widoczków. Między innymi widoczną w oddali jednostkę wojsk radiotechnicznych.

115.

Nazwa:	PA118352_1ah.jpg
Wyświetleń:	201
Rozmiar:	607,7 KB
ID:	101992
    Taaak, szpieg z Krainy Deszczowców
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

115. Fajna fotka - tylko czy oby na pewno można robić zdjęcia takim obiektom?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria

Przecież sputniki szpiegowniki już dawno obfotografowały ten tajny obiekt ze wszystkich stron i to w dużo lepszej jakości.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Pamiętam jak ojciec mi opowiadał:
    To było w Krajowicach koło Jasła. Tam była fabryka materiałów wybuchowych. Robiono tam dynamit, ekrazyt, trotyl, piorunian rtęci.
    Pewnego razu przyjechała ze Szwajcarii nowa obrabiarka numeryczna. Cudo techniki jak na tamte czasy. Tylko jest klops, bo maszyna nie wejdzie w drzwi do hali fabrycznej.
    Więc telefony i pisma do Szwajcarów, że nie spełnili warunków ogólnych gabarytów gdy ją zamawiano.
    A Szwajcarzy spokojnie odpisali:
    wstawicie obrabiarkę do sąsiedniej hali, a stamtąd do hali właściwej. Między maszynami macie co najmniej 15 cm luzu.
    ....
    No, to ojciec mówił, że bezpieka to miała używanie. Tygodniowe przesłuchania, kto zdradził plany itp.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Pamiętam jak ojciec mi opowiadał:
    ....
    No, to ojciec mówił, że bezpieka to miała używanie. Tygodniowe przesłuchania, kto zdradził plany itp.
    No że też znowu system nie pozwala
    Historia niezła, ale fakt tak to jest ze szpiegami

@xenia jak sobie wejdziesz na google maps to można pooglądać tak https://maps.google.pl/?ll=50.41703,...11362&t=h&z=17
    więc jaki problem z robieniem zdjęć? To już nie te czasy, gdzie na płocie każdego zakładu pracy i jednostki wojskowej wisiała blacha z zakazem fotografowania co kilka metrów. Dziś ciężko upilnować kto i kiedy robi zdjęcia - aparaty są w każdej komórce