Swietny!!!Czy to jakaś rasa?Ma w sobie coś z dobermana i jamnika :-)Jaka jest prawda?
Wersja do druku
Swietny!!!Czy to jakaś rasa?Ma w sobie coś z dobermana i jamnika :-)Jaka jest prawda?
Słodkie zdjęcia dziecka. Model bardzo udany :grin:
Prawda leży pośrodku :wink: Miał z tego wyróść pinczer miniaturowy, ale nie wyrósł. Na dodatek jest bardzo łagodny i nieszczekliwy, więc na typowej wsi pożytku z niego nie ma. Dla nas jednak to piesek idealny, wygląda jak miniatura dobermana. :wink: Taki trochę w typie pinczera średniego, ale waży raptem 5kg, więc ni pies ni wydra. :mrgreen: Aczkolwiek nieskromnie stwierdzę, że jest dość urodziwy i wiele osób się pyta o rasę. :wink:
Do mnie jednak przede wszystkim przemówiła jego łagodność i taka trochę "mułowatość". :wink: Ma ok. 5 miesięcy.
Wygląd ma szlachetny i spojrzenie bystre. Do szczekania dorośnie, może lepiej jak będzie zrównoważony , a nie szczekliwy?
Jaki by nie był - to i tak Ci się serduszkiem wypłaci. Dbaj o niego, niech zdrowo dorośnie i dojrzeje. Piszesz miał być pinczerem - nie yorkiem i nie o.n. to po co ma szczekać po próżnicy.
Pozdrawiam AP.
Dobermany zaliczają się do pinczerów. :) Brak mi dobka po odejściu Hexy, to mądre i wrażliwe psy, ale nie mam warunków na trzymanie tak dużego psa. Może kiedyś jeszcze...
Apz - właśnie się cieszę, że nie jest szczekliwy. Wyjątkowo w porządku piesek. :)
Wrzucam i znowu znikam. :wink:
Konsekwentnie błądzę po ogródkach działkowych...
29.
30.
31
32
Pies fajny,a i bramke będzie można zostawić otwartą:wink:
Lubię te oldskulowe, działkowe klimaty :)
Maluch wkomponowal sie idelanie w dzialke, znaczy nie wyroznia sie od pozostalych elementow, ktorych przeznaczenie zweryfikowal czas :-)
Dzięki za odwiedziny. Chwilowo nie będzie działkowo, a zawilcowo. Mam nadzieję, że nie przynudzę.
33.
34.
35.
Subtelnie i delikatnie. Kadrowo naj to nr 3 :grin:
Cześć Mysik!
33 jest świetne, tylko jakiś "samotny biały żagiel" on jest.:)
pozdrawiam
Ja
Bardzo fajne te działkowe klimaty.
Mi z działkowych podoba się jedynie 30 chociaż ja skadrowałbym to w ten sposób by krzyżujące się wzmocnienia były "przekątnymi matrycy" :)
Piesek piękny ale czemu nikogo nie rażą cienie od lamp? Podobnie jak i centralne kadry? Kwiatki mają poucinane liście co tez im nie służy.
niestety przynudziłaś
Prawde mowiac i bez zadnych podtekstow , przecietne macro , przede wszystkim brak swiatelka , kadry tez jakies nie odkrywcze - slowem kwiaty poprawnie pokazane i tyle .:)
Pozdrawiam :):):)
33. Skromne ale fajne.
Działkowych nie rozumiem.
Wanilio, Saboor, Lisiajamko - dzięki za odwiedziny. :)
Zawilce są specyficzne, jeśli zachowujemy wszystkie dolne liście, to dość mało widać główkę :???: Wybór zależy chyba od tego, co chcemy wyeksponować. Zawilce się mogą poza tym wydać monotematyczne, mam na stronie jednak dział tylko dla nich, bo bardzo je lubię. :)
Apz - masz rację - specyfika miejsca to pewne balansowanie między światło-cieniami.
M_kola - psa zdjęcie nie jest do oceny :mrgreen: jest poza numeracją, ot tak pokazałam łobuza. :wink:
Łukasz - dzięki. Nie wiem czy się odnosisz do ogółu działkowych, ale chyba tylko do ostatnich. Działkowe zdjęcia zaczęłam robić w czerwcu 2009. Staram się regularnie bywać na ogródkach, tam gdzie po pierwsze jeszcze mogę wejść i mogę zrobić fotografie. Taka moja idea, by załapać to, co powoli się kurczy. Tych ogródków jest coraz mniej, nie wiem czy przetrwają, kiedy odejdzie starsze pokolenie. Często też zmieniają się w zwykłe trawniki z przeznaczeniem na miejsce do grillowania itp. Tu pokazuję tylko fragmenty, wyrwane niejako z kontekstu. Wszystkie mają kiedyś tam stworzyć serię obrazów z ogródkami. Na razie jest ich kilkanaście: http://annaw.pl/galeria/thumbnails.php?album=18
Miałem na myśli ostatnie wrzucone działkowe. Jakiś taki nieład na nich widzę, pewnie właśnie o to chodziło ale mnie się nie widzi.
Nie jest tak źle z tymi działkami ale pewnie jeszcze parę lat i zamienią sie w grillowiska. W moim mieście są podobno największe na Świecie ogródki działkowe, nie wiem ile w tym prawdy.
Niedługo się tam wybiorę popstrykać kwiaty. Może się czegoś nauczę.
Dzisiaj skromnie dwa motylki. :) Jeden taki zaplątany ;)
36.
37.
Tak "skromnie" zwłaszcza pierwszy,36, motylek :wink:
Ja rowniez jestem za pierwszym motylkiem :-)
Cześć,
Pierwszy zawilec, patrzący w dół oraz cytrynek bardzo piękne.
A ze starszych fotek to bratki również piękne. Jak dla mnie wspomnieniowo-sentymentalne.
Pozdrawiam.
37 mnie oczarowało :) gratuluję strzału :wink:
Ja przychylę się do większości i pochwalę 36, świetne ujęcie, ocena w galerii...
Pozdrawiam
Do Ciebie to naprawdę trzeba ostrożnie zaglądać! Ciągle czymś Zaskakujesz, jak zima MPO co rok:grin:. To działki, to piesy, a teraz motyle. Atmosfera coraz ciekawsza: z czym Mysik wyskoczy?!
Fajne 36 choć Mogłaś mu ryjek wyostrzyć, bo się wziął i znijaczył.:grin:
Pozdrawiam
Ja
Dziękuję wszystkim. Oj Saboor - co wyskoczyć ma? Hm. To może żaba?
Tym razem chciałam, aby oprócz samej żaby było i tło - jej środowisko. Taka koncepcja, głównie dlatego, że świetnie widać, jak żaby się przystosowały - z daleka wcale nie jest tak łatwo je wypatrzeć.
38.
39.
I jako ostatnie taka trawka się trafiła z ładnym (IMHO) bokeh:
41.
Zabka swietnie zaprezentowana a trawka z bokehem piekna.
Ostatnio mnie nie zamordowałaś za wrzucenie tu Mysikrólików, może i tym razem wybaczysz. Twoi imiennicy byli dziś na Ściegach Ręcznych na Mariensztacie.
Załącznik 48640
Załącznik 48641
Dzięki! :)
Chwilowo (lub nie chwilowo) nie mam stałego dostępu do sieci, to też spokojnie nic nie podziałam. :???:
Ostatnio czasu brak, ale ktoś pytał mnie o współpracę ZD 35 + E-3. Wrzucam link do mojego bloga: http://w-trasie.blogspot.com/2011/07...otaniczny.html zdjęcia nie do oceny, ale tak do popatrzenia po prostu. :wink: Przepraszam za link, ale z blogspota nie da się hotlinkować. :???: (Na pierwszym szum w czerniach, bo zapomniałam przestawić ISO).
Wrzucę kilka dla leniwców. :wink:
Lila,Narcyz,Mostek i Klematis,takie fajne(wycieczkowe).Fajnie,ze jestes.
Dzięki.
Mirku mam nadzieję, że już uda mi się bywać bardziej regularnie. :)
Jak wracać to wracać... owadzia wrzuta :cool:
42.
Owad z rodziny naliściaków Phyllobius maculicornis
43.
44.
Przestrojnik trawnik
45.
Gąsienica motyla gat. Rusałka pawik
46.
Bielinek bytomkowiec na kwiecie lawendy
Piekna owadzia wrzutka.