Swietny!!!Czy to jakaś rasa?Ma w sobie coś z dobermana i jamnikaJaka jest prawda?
Swietny!!!Czy to jakaś rasa?Ma w sobie coś z dobermana i jamnikaJaka jest prawda?
Słodkie zdjęcia dziecka. Model bardzo udany![]()
Prawda leży pośrodkuMiał z tego wyróść pinczer miniaturowy, ale nie wyrósł. Na dodatek jest bardzo łagodny i nieszczekliwy, więc na typowej wsi pożytku z niego nie ma. Dla nas jednak to piesek idealny, wygląda jak miniatura dobermana.
Taki trochę w typie pinczera średniego, ale waży raptem 5kg, więc ni pies ni wydra.
Aczkolwiek nieskromnie stwierdzę, że jest dość urodziwy i wiele osób się pyta o rasę.
Do mnie jednak przede wszystkim przemówiła jego łagodność i taka trochę "mułowatość".Ma ok. 5 miesięcy.
Wygląd ma szlachetny i spojrzenie bystre. Do szczekania dorośnie, może lepiej jak będzie zrównoważony , a nie szczekliwy?
Jaki by nie był - to i tak Ci się serduszkiem wypłaci. Dbaj o niego, niech zdrowo dorośnie i dojrzeje. Piszesz miał być pinczerem - nie yorkiem i nie o.n. to po co ma szczekać po próżnicy.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dobermany zaliczają się do pinczerów.Brak mi dobka po odejściu Hexy, to mądre i wrażliwe psy, ale nie mam warunków na trzymanie tak dużego psa. Może kiedyś jeszcze...
Apz - właśnie się cieszę, że nie jest szczekliwy. Wyjątkowo w porządku piesek.![]()
Pies fajny,a i bramke będzie można zostawić otwartą![]()
Ostatnio edytowane przez LeonAmator ; 8.05.11 o 23:49
Lubię te oldskulowe, działkowe klimaty![]()
Maluch wkomponowal sie idelanie w dzialke, znaczy nie wyroznia sie od pozostalych elementow, ktorych przeznaczenie zweryfikowal czas![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO