To jak to w końcu jest - jeżeli pobiorę instalki z kluczami, które są tam podane i podam mój mail do adobe id, to przypisze mi go do konta?
Dzięki z góry za wyjaśnienie :)
Wersja do druku
No, i świąt nie będzie :)
http://www.forbes.com/sites/adrianki...ions-for-free/
Licencja, tak jak już pisałem wcześniej, tylko dla dotychczasowych posiadaczy pakietu.
Więc mi chodzi o to, że czasem uczę ludzi w PS i dał bym im namiary na darmowy PS... Sam mam to co mam ... Jednak ten wątek to chyba zmyłka?
Sprawa nie jest do końca wyjasniona, bo co z ludzmi ktorzy sciagneli, zarejestrowali itd.
Jak wiadomo, nie mozna "odpiąć" od konta zarejestrowanego produktu, przynajmniej nie bez pomocy Adobe.Cytat:
[AKTUALIZACJA 5]
Informacja dla tych, którzy zaczęli się obawiać, ze przez pobranie pakietu właśnie sobie narobili kłopotów. Terri Stone z Adobe napisał:
Nie sądzę, żeby były podstaw do obaw, iz Adobe zacznie Cię ścigać, union_bug (użytkownik wyraził wątpliwość, czy spotkają go jakieś konsekwencje za pobranie pakietu - dop. PP)
W momencie, kiedy nasi dyrektorzy będą mieli przygotowane oficjalne oświadczenie, ja lub inny pracownik Adobe napiszemy o tym.
Ciekawe, czy "rozlane mleko" przekują w marketingowy sukces (chociaz to juz sie stało, w sumie to wiadomosc dnia na wszytkich portalach, a wiadomo, ze nie wazne jak, byle mówić) czy lekka porażkę.
Fajnie by bylo, gdyby udostepnili jednak CS2 z zastrzezeniem np od komercyjnego użytku. Ten soft ma jednak 8 lat jakby nie patrzec, i nie jest oficjalnie wspierany :)...
Ciekawe.
Swoją droga, przepraszam za mylący watek, ale ciezko mi aż tak dokładnie sprawdzać wszystkie informacje, szczególnie ze powoływałem sie na dość "legalne" źródło, czyli c.net (a nie np pudelka)
Dokładnie o tym mówię strOOs. Licencja niekomercyjna, a wiadomo, ze uzytkownik nauczony softu daje jakies szanse na nowego klienta. Tak od lat działa MSDNAA*, czyli darmowe windowsy i pakiety programistyczne (visual studio) dla wszytkich studentów kierunków informatycznych (i chyba nie tylko, ale tego nie wiem). Adobe tez ma taki program ale jednak program trzeba kupić, nie lezy za darmo na serwerze Adobe.
*http://pl.wikipedia.org/wiki/MSDN_Academic_Alliance
Ceny wersji edu są całkiem znośne: http://graficzne.pl/index.php?k201,a...nt-and-teacher
No i Adobe pozwala na używanie takich wersji komercyjnie.
Tak jeszcze w temacie... hahahahah
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Póki co po zdjęciu strony do pobierania plików, znów strona się pojawiła. Bład czy nie - Adobe coś tam sobie grzebie.
PS CS2 to demon szybkości względem PS Elements 11, nie wspominając o znacznie większych możliwościach. Niechętnie się z nim rozstanę.
Ściągnąłem i zainstalowałem Photoshop CS2 ze strony nie tworząc ani nie uaktywniając konta Adobe, S/N wpisałem z tabeli (1045-1412-5685-1654-6343-1431). Działa.
Ale mi chodzi o ten ostatni krok - legalizacyjny - gdy chcę dodać np PS CS2 do listy posiadanych produktów Adobe i wpisuję S/N ze strony, to wyrzuca mi, że jest nieprawidłowy.
Na wszelki wypadek interesujące mnie instalki pobrałem a klucze zapisałem - ciekawe co ostatecznie z tego wyjdzie ... ?
Sluchajcie.A czy musze koniecznie rejestrowac w Adobe??. Czy jesli nie zarejestruje Olympusa jako posiadany produkt albo program od niego to uzywam aparatu, programu nielegalnie?? Kupilem, wpisalem nr -dziala.A nie chce od nich zadnego wspierania i nic, dzialam na ich programie ale zadnego kolesistwa mi nie potrzeba, zadnego wspierania.
Tzn. kupić, wpisać swój numerek i używać do woli? Ryzykujesz, że pojawi się pod drzwiami parafialna kontrola antydopingowa...
Mirku, ale w przypadku softu to inna bajka. Jako "dobro niematerialne" musisz mieć jakikolwiek dowód zakupu - nie wiem jak to jest teraz ale kiedyś chyba trzeba było mieć przynajmniej 2 z: nośnik/pudełko/instrukcja/paragon/faktura. Teraz nawet gdy kupujesz instalkę z netu, to masz przynajmniej mailowe potwierdzenie.
Taak? A co w przypadku jak zadzwonisz do serwisu z problemem,ze instalka nie dziala,kupiles w zeszlym miesiacu, nr ktory wbijasz z pudelka jest juz dawno uzywany,..po prostu kicha.Przyjedzie gosciu z serwisu,wrzuci klona ze swojego lapka,wpisze nr,reke uscisnie i pojedzie. Program dziala.Teraz masz program co dzala na kompie z calkiem innym nr. niz ten ktory kupiles.Uzywasz go nielegalnie???
Dobrze zrobiona instalka sama rozpoznaje czy jest to dobry nr czy nie i umozliwia dalsza instalacje.A rejestracja to nie jest legalizacja softu.To tak jak u nas na forum, zeby pisac musisz nalezesc do spolecznosci.Nie jest to wymagane przy czytaniu.
Czy przed zaakceptowaniem(zafajeczkowaniem) wyczytales w Eula,ze wymagana jest rejestracja na stronie produktu???A ilu to czyta:mrgreen::mrgreen:
Chyba jednak nie do końca za darmo :)
http://www.fotomaniak.pl/64827/photoshop-za-darmo/
Ściągnąłem wszystko co tam było, zobaczymy co z tego wyniknie. :-D
A miało być tak pięknie :)
Sent from my Lumia 710 using Board Express
Wcale się temu nie dziwię i wiedziałem, że tak będzie. Oni są bardzo pazerną firmą :). Oni tak samo działają jak Allegro bo jakby nie patrzeć mają pewnego rodzaju monopol i klientów w pupie - NIECH KLIENCI PŁACĄ tyle ile maksymalnie da się z nich złupić :). Dobrze wiedzieli co robią i było to zaplanowane pewnie z premedytacją a teraz głupa rżną bo co nie mają tam telefonów i do prezesów w krytycznej sytuacji nie można się dodzwonić aby ustalić co i jak? Wiedzieli, że wiele osób ściągnie, zapozna się i może kupi nowy program już legalny a jak będą łaskawi to może dla tych co ściągnęli dadzą jakąś promocję na licencję przykładowo za 100 zł bo wtedy każdy kupi aby mieć a oni coś jeszcze na tym zarobią bo jakby nie patrzeć CS2 trochę lat ma ale do większości zadań nadal dobrze się nadaje :)
---------- Post dodany o 12:55 ---------- Poprzedni post był o 12:53 ----------
To z własnych doświadczeń hehe :-P ;) :D:D:D:D
A ja bym to tak podsumowała. Wczoraj na stronie banku pojawiła się informacja, że dla klientów banku podają kod do wypłacenia sobie dolara. Wszyscy sobie wypłacili. A dzisiaj bank zmienia zdanie i na stronie banku podaje informację, że trzeba tego dolara oddać. Mogli myśleć wczoraj, zamiast odkręcać sprawę i udawać głupa dzisiaj.
Tu jest trochę inaczej. Za nic nie płaciłaś ściągając pliki i nikt Cię za to pewnie ścigać nie będzie ale jest pole do tego aby zarobić więcej przez to co opisałem wyżej no i reklama poszła w świat :)
To wszystko było obliczone na dodatkowe dochody. Jak jest pomyłka to działa się natychmiast a nie czeka z czymś ponad 24H tym bardziej, że w USA była inna pora niż u nas no i telefony mają ,maile mają i kilkunastu dyrektorów odpowiedzialnych decyzyjnie mogących zaraz powiedzieć TAK lub NIE a przecież wszystkich na raz AMBA nie wcięła :)
Tylko widzisz, w tamtym systemie prawnym, jak coś nie jest wyraźnie zabronione,napisane w 20 miejscach i to czcionką na pół ekranu, to wolno to robić, i teraz muszą rozkminić czy chce im się procesować z ludźmi którzy mogą ewentualnie pójść na udry i wytoczyć proces-a takich w US nie zabraknie.
Dobra Leszcze, ;-)
Dzwoniłem i wszystko wiem(jestem genialny), wygląda to tak:
- Jeżeli ktoś miał CS2 może pobrać nieskończenie wiele CS2 i używać komercyjnie
- Jeżeli ktoś ma konto Adobe i posiada inny produkt(CS5, CS6) może pobrać i używać nie komercyjnie
- Każda pobrana licencja CS2 przy założeniu, że pobierający posiada konto Adobe jest legalna, lecz niekomercyjna
Ania ***** Adobe Obsługa Klienta
Saboor- i zepsułeś zabawe no.... :D
Reedmooley to zależy co jest w licencji napisane a to chyba czyta tylko 1% użytkowników ;) :)
Czy w pkt. 3 licencja z pobraniem jest jednoznaczna czy tylko chodzi o licencję do tego co już się ma?
Tyczy się to też kont założonych teraz? Bo pewnie wiele osób dopiero teraz pozakładało.