Zamieszczone przez
piotreek27
Witam jeśli można podpiął bym się pod temat . Sam jestem posiadaczem troszkę starszego modelu od autora wątku mianowicie E-510 , i mam właśnie podobne rozterki z tym iż w grę wchodzi więcej rozwiązań , wstępem chciałem dokupić właśnie ZD 14-54 ,ale właśnie wydaje mi się iż i tak zbyt już wiele zainwestowałem a w sumie mam też chęć wyemigrować do innego systemu dlatego nie jestem do końca pewien czy dalej brnąć , aczkolwiek wiem iż to co dał mi "Olek" a w zasadzie sam sobie od niego wiozłem , kupiłem :) pozostawie w spadku dla potomnych na początek zabawy z foto :) Pojawia się teraz właśnie pytanko gdzie uciec najbardziej myślę o D90 później jest EOS550 a może macie jakichś faworytów godnych polecenia :) Dodam iż jak wcześniej nie wiedziałem co tak naprawdę mnie kręci w foto stąd pojawiały się najpierw obiektywik do makro 35 , później tele 70-300 jakaś lampka i tak dalej brnąłem :roll: Teraz już wiem że potrzebuje sprzętu do robienia foto ludziom czyli portretów i różnego rodzaju zdjęć do rodzinnego albumu , jedynym dodatkowym atutem było by jakieś drobne uszczelnienie coby czasem z dzieciakami na śniegu sie z aparatem powygłupiać :wink: