4 załącznik(ów)
Odp: Hermanowski Folwark Konny
Załącznik 53366Załącznik 53367Załącznik 53368Załącznik 53369
Dawno mnie tu nie było i może warto odświeżyć temat.
Tym wszystkim, którzy tu zajrzeli w czasie kiedy mnie już nie było serdecznie dziękuję za miłe słowa i odwiedziny :)
Co prawda bywam tam już rzadko bo moje dziecię ma inne sprawy na głowie niż konie, ale jednak bywam bo lubię. Oprócz koni bywają tam też dość często rowerzyści ponieważ już któryś raz z rzędu odbywa się w Hermanowskim Folwarku konnym maraton MTB (rowerowy) to w ubiegłym roku pierwszy raz próbowałam swoich sił na rowerzystach i pierwszy raz panoramowania, oczywiście bez statywu bo moje plecy nie dają rady nosić go do lasu :D
problem tylko w tym, ze nie wiem gdzie mam oryginały wywalone już dysku wiec muszę posłużyć się takimi miniaturami jakie zostały mi pod ręką w kompie i to z napisami które są tu niepotrzebne,ale da to chyba jakiś obraz tego co tam się działo (tu link do jakiejś wzmianki z ubiegłego roku: http://www.forumrowerowe.org/topic/6...-mtb-hermanow/)
Jak znajdę płytę albo tegoroczne to będą może już lepiej przygotowane
Pozdrawiam
Ostatnia fota najfajniejsza.
A dla mnie przed ostatnia ;)
pełne zaskoczenie, ze ktoś tu jeszcze zajrzał :D
dzięki za odwiedziny i opinie. Mi osobiście i 4 i 5 są bliskie, jakoś taki dziwny sentyment mam do nich ;)
4 załącznik(ów)
Tak żeby zachować ruch w interesie to wrzucam kilka fot z tegorocznego MTB, które odbyło się w Hermanowie 21.08.2011, a konkretnie z pokazu Krystiana Herby - http://krystianherba.net/
Pokaz był atrakcją bardziej dla widzów niż zmęczonych uczestników maratonu, ale przyznam, ze był super :)
Załącznik 54625Załącznik 54624Załącznik 54623Załącznik 54622
4 załącznik(ów)
A tak się robi zdjęcia w trudnych warunkach (na pokazie Krystiana Herby) ;)
Załącznik 54698Załącznik 54700Załącznik 54701
Jak ktoś nie ma siły przebicia to fotografuje fotografującego, a nie gwiazdę show https://forum.olympusclub.pl/images/icons/icon12.png
Załącznik 54699
Kadry fajne choć dla mnie sporty ekstremalne powinny być pokazywane w kolorze, i to jak najbardziej soczystym :) Kolorowo, szybko i niebezpiecznie!
Widać ze się jednak przebiłaś przez fotografa wypinacza :P
4 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
acidmk
Kadry fajne choć dla mnie sporty ekstremalne powinny być pokazywane w kolorze, i to jak najbardziej soczystym :) Kolorowo, szybko i niebezpiecznie!
Widać ze się jednak przebiłaś przez fotografa wypinacza :P
Przebić się przebiłam, ale reakcja zbyt późna jak widać. Na tym zdjęciu Krystian Herba nie stoi na podeście on w tym czasie spada z górnej platformy wprost na trawę, a że wypinacz też nie wypinał się statycznie i stateczni :-P tylko co chwila zmieniał pozycję, bo nikt nie wiedział kiedy Herba skoczy i wyszło tak, jakby Herba wykonywał ewolucje na jego głowie ;)
Co do koloru to mam wszystkie w wersji pierwotnej w kolorze, ale myślę ze w niektórych wypadkach tutaj, kolor rozprasza i odciąga uwagę od samych ewolucji a skupia bardziej na kolorowych widzach czy ubraniach dlatego cześć bardziej mi przypasowała w bw, ale dla Ciebie specjalnie kolor, tak dla porównania :)
Załącznik 54710Załącznik 54708Załącznik 54709Załącznik 54707
No proszę, widzę że działasz na wielu fotograficznych polach i wątkach.
Foty są z dreszczykiem, ale widzę że uciętych głów nie było ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Dzuiko
No proszę, widzę że działasz na wielu fotograficznych polach i wątkach.
Foty są z dreszczykiem, ale widzę że uciętych głów nie było ?
największy dreszczyk to chyba ja miałam bo ktoś pokładał mi się na plecach :-P
Głów uciętych przez Herbę nie było, ale ja skróciłam paru o głowę tylko, że nie zostali dopuszczeni do tego wybiegu...
a tak w ogóle to ja nigdzie nie działam ;) ja tylko fotografuję wszystko i wszędzie gdzie zdarza mi się być, nawet w kiblu ;)
W kiblu ?! Jakieś foto-przykłady mogę prosić ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Dzuiko
:lol::-P
wiedziałam, że to niezły chwyt reklamowy, ale żeby aż tak?! ;) może kiedyś przy okazji, jak najdzie mnie chęć odszukania fotek z autostrady niemieckiej to coś wrzucę, ale nie jestem pewna czy znajdę :)
Chyba że tropisz struchlałe pozostałości wychodków, ustępów, sławojek, czy jak tam je zwał. Bo te niemieckie to chyba zbyt szterylne są ?
te struchlałe wychodki to zamieściłam na blogu, sfotografowane w skansenie w Kuligowie, ale teraz przypomniało mi się, ze ja osobiście mam zrobione zdjęcie jako mniej więcej półtoraroczne dziecko, przed wiejskim wychodkiem w którym siedzi mój ojciec i ma otwarte drzwi :-P
Co do niemieckich wychodków na autostradzie to muszę Ci powiedzieć ze sa bardzo różne. Te leśne niekiedy wcale nie są takie sterylne choć maja wodę i blaszane muszle klozetowe. Bardziej sterylne sa te przy stacjach paliw i restauracjach, ale nie zawsze tak do przesady. Myślę, ze kiedyś inaczej się to odbierało, a teraz to taka norma bardziej. W takim bardziej sterylnym kiedyś robiłam zdjęcie z nudów, bo zatrzymałam się żeby chłodzić auto (chłodnica mi nawaliła a miałam 1000km do pokonania) i tym sposobem zwiedziłam parę kibli bo potrzebowałam wody do chłodnicy ;)
Zaiste, wciągające ! :mrgreen:
4 załącznik(ów)
Odp: zdjecia dawnych i współczesnych kibelków ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Dzuiko
Dzuiko, te kible specjalnie dla Ciebie wyszukałam na dysku (jeszcze nie wywalone foty). Tej z autostrady nie chce mi się szukać bo to jakaś nic nie warta staroć.
Poniżej natomiast masz przegląd zdjęć kiblowych z moich podróży i jedno zdjęcie z czasów PRL-u (nie mojego autorstwa, lecz z moim udziałem) :-D
W sumie jak tak patrzę na kible współczesne zwłaszcza ten podkarpacki to aż się wierzyć nie che że w czasach PRL-u mieliśmy taki sam komfort jak teraz... przecież wszyscy tak narzekają na tamte czasy :-P
dawne WC skansen Kuligów
Załącznik 54715
współczesne WC skansen Kuligów
Załącznik 54716
współczesne WC podkarpackie domostwo
Załącznik 54717
PRL-owskie WC na wsi
Załącznik 54718
Jarmana, ależ czuję się u(s)raczony !
Nowoczesność w domu i w zagrodzie : zadbano o umywalkę i tapety nawet.
Poważnym mankamentem w tym materiale jest brak dołączonych wrażeń woniowych :lol:
na podkarpaciu bym nie zrobił : /...
W rowerowych fotkach przychylę się do opinii, że kolor przeszkadza.
Seria kibelkowa wyśmienita. Jako użytkownik wolałem te przewiewne , aromatyczne i z pobrzękującą muszką lub podwiewające wiatrem od dołu polskie sławojki.
Te plastikowe, nibysterylne, wszędzietakiesame, bez duszy mi się wydaja.
Pozdrawiam AP.