Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 112

Wątek: Hermanowski Folwark Konny

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez furmun Zobacz posta
    sam wątek ma klimat
    a fotki nie mnie oceniać ,nie mniej mnie osobiście wyciszają

pozdrawiam
    Z tej uwagi, że jest klimat cieszę się bardzo, to chyba to czego zawsze szukam w zdjęciach i nie tylko
    dzięki serdeczne
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez jackowlew Zobacz posta
    Trzecie zdjęcie z woda rewelka.
    dzięki. W sumie nie prosto mi tam zrobić ciekawą fotkę na wodzie, bo ta woda to nie błekitne jeziorko a na dodatek światło bywa chimerne i chowa sie w otaczających koronach drzew z reguły, ale czasami pokazuje się jakiś promyczek
    Ostatnio edytowane przez jarmana ; 7.04.10 o 14:16 Powód: Automatyczne scalenie postów
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Do kompletu do kaczek wstawiam mojego kaczego idola czyli kaczka Mandarynka, a konkretnie pan kaczorek. Dla mnie urzekajaca jest ta kaczuszka, ale niestety strasznie płochliwa i bardzo szybko jak sie okazuje. jak ucieka i zaczyna odpływać to nie można za nią czasami nadążyć
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	29. kaczki Hermanów 01.05.09 (143)p2.jpg
Wyświetleń:	70
Rozmiar:	194,4 KB
ID:	31654   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	30. kaczki Hermanów 01.05.09 (157)p1.jpg
Wyświetleń:	75
Rozmiar:	231,6 KB
ID:	31655   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	31. kaczki Hermanów 2.5.09 (48)pk1.jpg
Wyświetleń:	68
Rozmiar:	181,9 KB
ID:	31656   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	32. kaczki Hermanów 01.05.09 (131)p1.jpg
Wyświetleń:	72
Rozmiar:	236,8 KB
ID:	31657  

"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

| OlyJedi Awatar Tomashhh
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ostatnie mnie rozbroilo swietne zwierzaki, zarowno z tej wrzutki, jak i z poprzednich wrzutek chociaz inaczej bym to podal- inna obrobka, bo ta mnie troche w oczy kluje, zbytnie nasycenie, kontrast, ale to tylko moje zdanie jarmana, pozazdroscic okazji do focenia, gratki
    Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tomashhh Zobacz posta
    ostatnie mnie rozbroilo swietne zwierzaki, zarowno z tej wrzutki, jak i z poprzednich wrzutek chociaz inaczej bym to podal- inna obrobka, bo ta mnie troche w oczy kluje, zbytnie nasycenie, kontrast, ale to tylko moje zdanie jarmana, pozazdroscic okazji do focenia, gratki
    Cały knyf polega na tym, ze tu nie ma wielkiej obróbki obróbki.
    Te foty akurat światło tak pokolorowało. jest kadrowanie bo za dużo zbędnych elemntów obok było typu wysepki błotne, domki czy gałęzie na trawie, jest odszumione i trochę wyostrzone i troche podniesiony kontrast bo te z wieczornego łowu były trochę mdłe.
    Na tej pierwszej woda miała bardzo dziwne kolory co mnie własnie urzekło, ale nie widziałąm czy wyjdzie na zdjeciu. Obok są rózne zabudowania i drzewa, i przy odpowiednim ustawieniu i świetle tak włąsnie wygląda to małe bajorko.
    Dzięki za miły komentarz

Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    a myslalem ze tak zePSulas bardzo

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tomashhh Zobacz posta
    a myslalem ze tak zePSulas bardzo
    Pewnie i bym zePSuła gdybym byłą lepsza w obróbce i programach do obróbki, ale ja jestem za bardzo neicierpliwa, zeby skupiac sie na siedzeniu przed kompem i obrabiać, wolę w tym czasie cykać fotki

Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    bo sie zamkne w sobie po takich ripostach

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    ~Tomashhh
    Tu masz dla porównania kawałek tafli wodnej na bajorku po drugiej stronie drogi wjazdowej. Odszumione, przekadrowane i autokontrast.
    Kolor wody jest taki jaki zastałam. Zwyczajnie dach stajni przy odpowiednim świetle odbił się w wodzie wiec go wyhaczyłam i sfociłam
    Lepiej się nie zamykaj bo smutno sie zrobi
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P8106450p1k1.jpg
Wyświetleń:	67
Rozmiar:	295,0 KB
ID:	31662  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Kaczki mnie rozbawily, zwlaszcza ten piekny kaczor niczym z kreskowek dla dzieci.
    Mnie takie kolorki pasuja, sprawiaja, ze kaczki nie sa zwyklymi kaczkami tylko bardziej bajkowymi
    Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarmana Zobacz posta
    Pewnie i bym zePSuła gdybym byłą lepsza w obróbce i programach do obróbki, ale ja jestem za bardzo neicierpliwa, zeby skupiac sie na siedzeniu przed kompem i obrabiać, wolę w tym czasie cykać fotki
    To moze juz w aparacie poprzestawiaj sobie.Jak narazie to za kontrastowo,nasycenie za duze,przepaly,kiepskie kadrowanie,slaba kompozycja obrazu...Wszystko to mozesz juz ustawic w aparacie.Nawet odpowiednio mierzac ekspozycje i balansujac EV pozbedziesz sie w ostrym sloncu przepalow.W sumie watek jest w ocenie zdjec,wiem,ze nie dla poczatkujacych,wiec porad nie powinno sie udzielac.Jednak jakosc zamieszczonych co niektorych fotek wymaga "pogrozenia palcem"

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów