Zobacz pełną wersję : nad petreq'iem lincz...
A toto działa w ogóle ? Bo peron środkowy to nawet całkiem, całkiem. Ale budynek i pierwszy peron to porażka jakaś.
Mnie sie gacie kolejarskie na 344 podobaja
A toto działa w ogóle ? Bo peron środkowy to nawet całkiem, całkiem. Ale budynek i pierwszy peron to porażka jakaś.
Działa, działa... to znaczy pociągi się zatrzymują. Kasy biletowej brak, a budynek zamknięty na głucho.
Mnie sie gacie kolejarskie na 344 podobaja
Wcale nie jest pewne, że to gatki kolejarza. ;)
W Kszanowie mamy takie fajne miejsce, gdzie drzewa "oblepione" są bluszczami (to chyba bluszcz jest :roll:?).
W najbliższej przyszłości udam się tam na poranną sesyjkę. Światełko powinno być wtedy łaskawsze. :)
348.
181197
lisiajamka1
25.08.16, 21:52
Winobluszcz pięciolistkowy najpewniej, fajnie to wygląda :)
Wcale nie jest pewne, że to gatki kolejarza. ;)
...mieszkanie socjalne kolejarza.
Winobluszcz pięciolistkowy najpewniej, fajnie to wygląda :)
Wygląda to zarąbiście. :)
Teraz tylko problemem jest, jak to równie zajefajnie pokazać? :D
...mieszkanie socjalne kolejarza.
Może kiedyś zapytam.
lisiajamka1
25.08.16, 22:23
Wygląda to zarąbiście. :)
Teraz tylko problemem jest, jak to równie zajefajnie pokazać? :D
Poczekaj, aż winobluszcz nabierze żółto-czerwonych barw, wtedy może być jeszcze ciekawiej :)
Poczekaj, aż winobluszcz nabierze żółto-czerwonych barw, wtedy może być jeszcze ciekawiej :)
Dziękuję za poradę.
Rozkręcamy weekend. ;)
Na dobry początek wrzutka z zeszłego tygodnia. Pierwotnie miała rozpocząć się fotką-zagadką, ale finalnie (ze względu na brak nagród) idzie w całości. :)
Ruiny zamku Tenczyn w Rudnie.
W lipcu br został on (po wielu latach) ponownie udostępniony zwiedzającym. Na razie tylko w soboty i niedziele.
Odwiedziłem ruiny w tygodniu, więc kadry tylko z zewnątrz.
349.
181707
350.
181709
351.
181708
352.
181710
353.
181711
354.
181712
Tyle dziedzictwa kulturowego w ruinie... A państwo ma to gdzieś...
Nie wiem może do Szwedów uderzyć po rekompensatę... i zwrot zagrabionych dóbr...? Niemcy choć kradli to zamków nie burzyli a Szwedzi i owszem!
W tylu zamkach byłem i wszędzie na tablicach info pisze: Że ostatnio spalony i ograbiony przez Szwedów. Są oni tacy poprawni politycznie to może i nam co zapłacą.. Choćby odbudują.!
Sorry za oftop :grin:
ładny zameczek (raczej to co z niego zostało), 351 najbardziej się podoba :)
Nie wiem może do Szwedów uderzyć po rekompensatę... i zwrot zagrabionych dóbr...? Niemcy choć kradli to zamków nie burzyli a Szwedzi i owszem!
W tylu zamkach byłem i wszędzie na tablicach info pisze: Że ostatnio spalony i ograbiony przez Szwedów. Są oni tacy poprawni politycznie to może i nam co zapłacą.. Choćby odbudują.!
Nie wiem kto finansuje odbudowę. Jak się dowiem to nie omieszkam podzielić się pozyskaną wiedzą. :)
Gdzieś wyczytałem, że spadkobiercy nie kwapią się z odzyskaniem zamku...
Nie mam nic przeciw offtopom. :)
ładny zameczek (raczej to co z niego zostało), 351 najbardziej się podoba :)
Dzięki. Właśnie 351. miało być foto-zagadką. :D
Zdjecia mi sie podobaja.
Zamek bedzie w lepszym stanie,to sie spadkobiercy/pelnomocnicnicy zjawia.
Zdjecia mi sie podobaja.
Miło mi.
Zamek bedzie w lepszym stanie,to sie spadkobiercy/pelnomocnicnicy zjawia.
Też przychylam się do tej wersji.
Nie wiem kto finansuje odbudowę. Jak się dowiem to nie omieszkam podzielić się pozyskaną wiedzą. :)
Gdzieś wyczytałem, że spadkobiercy nie kwapią się z odzyskaniem zamku...
Nie mam nic przeciw offtopom. :)
Z tego co ja wiem to ruiny zostały zamknięte do zwiedzania, gdyż fragment muru zawalił się.. Prowadzone były tylko prace zabezpieczające...
Czy odbudowa to nie sądzę..
Byłem tam wcześniej i też mam sporo zdjęć.
Z tego co ja wiem to ruiny zostały zamknięte do zwiedzania, gdyż fragment muru zawalił się.. Prowadzone były tylko prace zabezpieczające...
Czy odbudowa to nie sądzę..
Brak mi wiedzy w tym temacie, więc jak się czegoś dowiem to napiszę.
Byłem tam wcześniej i też mam sporo zdjęć.
No to wrzucaj!
też mam sporo zdjęć.
...i oczy sie ciesza.
Zamczycho imponujące, byłem dawno temu. Ładne kadry.
Brawo Zamkołazie. :mrgreen:
Fajnie go obfociłeś. :mrgreen:
Porównałem zdjęcia moje z przed kilku lat z Twoimi i widać, że coś się zmieniło... Może raczej odbudowy nie będzie ale zabezpiecza się mury, uzupełniając ubytki.
Chodzi o to by były to ładne, "zadbane" ruiny.:wink:
I nie straszyły takimi widokami....Chyba , ze się mylę...
Kolega co do Niemców to trochę doczyta, potrafili nawet czarnoziem wagonami wywozić . Zwykła dzicz i podobni do Ikeowców :)
Niemce nie burzyli bo mieli nadzieje ze powroca.Ale pecha mieli bo ruskie tory kolejowe rozkrecili i zabrali do siebie.Nie bylo jak wracac.Nawet slupy telegraficzne zabrali.Lacznosci brak i widokow na powrot.
Korzystając z chwili przerwy w zasilaniu kadrami piekielnych maszyn wątka "Małopolska dla wszystkich" https://forum.olympusclub.pl/threads/93176-Małopolska-dla-wszystkich/page30, nie mógłbym omieszkać zaprezentować kilku kadrów z mojej ulubionej knajpki na krakowskim kazimierzu. ;)
355.
181850
356.
181851
357.
181852
355 kapitalne.No moze troche za wasko i za wysoki byl obiektyw.
Jeden z szefów kuchni pobliskiej restauracji nieopatrzenie pozwolił nam podejrzeć jego kulinarne tajniki... ;)
358.
181853
355 kapitalne.No moze troche za wasko i za wysoki byl obiektyw.
Dzięki!
Kadr jest trochę szerszy, ale prostowałem go i troszkę straciłem...
Dzięki!
Kadr jest trochę szerszy, ale prostowałem go i troszkę straciłem...
Gdybys byl na wysokosci maszyny do pisania lub lekko wyzejto nie musial bys mocno prostowac.Juz teraz krawedzie pionowe sa prawie akceptowalne
mi podoba się zaglądanie przez okienko - oba, do pokoju i do kuchni
choć głośnik od radiowęzła psuje klimat (to raczej przytyk do projektanta wnętrz)
Gdybys byl na wysokosci maszyny do pisania lub lekko wyzejto nie musial bys mocno prostowac.Juz teraz krawedzie pionowe sa prawie akceptowalne
Trochę obawiam się traktowania martwej natury z poziomu wzroku. Spróbuję następnym razem.
mi podoba się zaglądanie przez okienko - oba, do pokoju i do kuchni
choć głośnik od radiowęzła psuje klimat (to raczej przytyk do projektanta wnętrz)
Osobiście wybaczam te głośniczki (drugiego nie widać), gdyż klimatyczna muzyczka się z nich wydobywa. :)
Chociaż faktycznie, mogli je zamaskować...
Klimatyczna ta Twoja ulubiona knajpka :)
Klimatyczna ta Twoja ulubiona knajpka :)
Ale gdzie to jest, no gdzie to jest ?
Ale gdzie to jest, no gdzie to jest ?
Proszę.
https://www.google.pl/maps/place/Eszeweria/@50.0500659,19.944422,18z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x906ad3ec6b91b34e!8m2!3d50.05 05614!4d19.9445421
Pięknie Tenczyn pokazany.
Korzystając dziś ze sposobności, zatrzymałem się na chwilę w pewnym śląskim miasteczku...
359.
181937
360.
181938
361.
181939
362.
181940
przydała by się rewitalizacja, odświeżenie fasad budynków
---------- Post dodany o 22:16 ---------- Poprzedni post był o 22:15 ----------
na 362 jak za PRL-u :)
na 362 jak za PRL-u :)
Ladny zakatek.
Z jednej strony smutno mi niezmiernie, jak oglądam te piękne kamienice w tak opłakanym stanie, a z drugiej strony cholernie mi się one podobają przez pryzmat fotografii, oczywiście. Niestety, w większość ciekawych fotograficznie miejsc w pojedynkę nie odważę się zapuścić...
Z jednej strony smutno mi niezmiernie, jak oglądam te piękne kamienice w tak opłakanym stanie, a z drugiej strony cholernie mi się one podobają przez pryzmat fotografii, oczywiście. Niestety, w większość ciekawych fotograficznie miejsc w pojedynkę nie odważę się zapuścić...
Nie możesz postawić piwa miejscowym kibolom?
Zamiast bać się trzeba wnikać. We dwóch lub dwoje wcale nie jest tam bezpieczniej zapewne. Najlepiej wchodzić z miejscowym.
Niestety, w większość ciekawych fotograficznie miejsc w pojedynkę nie odważę się zapuścić...
Eetam...
Fajny klimat na tych knajpianych fotkach. Ewentualne "krzywości" mi nie przeszkadzają :wink:
Z dzisiejszego polowania na mgiełki...
363.
182077
364.
182078
365.
182080
366. z powodu braku tele duuuży crop...
182079
Farensbach
11.09.16, 09:56
Bardzo ładny wschodzik. Najbardziej spodobało mi sie 364.
Dobrze,ze sie tak zerwales.
Musisz częściej tak wcześnie wstawać :grin: Bardzo mi się podobają 363, 364. Zatęskniłam na "moimi" stawami..
Musisz częściej tak wcześnie wstawać :grin: Bardzo mi się podobają 363, 364. Zatęskniłam na "moimi" stawami..
Ja, za swoimi nie tęsknię - męczą mnie na co dzień.:mrgreen: A mgliste akweny wodne o mizernym znaczeniu strategicznym: faajne!!
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowo. :)
Cieszy mnie niezmiernie pozytywny odbiór porannych fot, gdyż kadry praktycznie nie były poddawane obróbce. Do klasy Farensbacha mi bardzo daleko i jakiekolwiek suwakowanie tylko pogarszało efekt.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowo. :)
Cieszy mnie niezmiernie pozytywny odbiór porannych fot, gdyż kadry praktycznie nie były poddawane obróbce. Do klasy Farensbacha mi bardzo daleko i jakiekolwiek suwakowanie tylko pogarszało efekt.
Zdjęcia ładne, ale kogo wysłałeś rano w plener ?:)
Zdjęcia ładne, ale kogo wysłałeś rano w plener ?:)
Olka oczywiście. :D
Aby rozwiać wątpliwości Saboora co do mizernego znaczenia strategicznego tego akweniku... patrzy Kolega, jakie tu obiekty stacjonują. :mrgreen:
367.
182082
368.
182081
369.
182083
Dwa ostatnie bardzo mi podchodzą.
Kurcze. Ładnie tam jest. :grin:
Fakt, ale Tyskie to też niezły zawodnik :mrgreen:
O, i owocna stała się poranna wędrówka nad stawy. :mrgreen:
Choć mam jakieś nieodparte wrażenie, że zostawił tam Olka na statywie, a rano między jednym chrapnięciem a drugim popstrykał sobie po Wi-Fi nie wychodząc z łóżka. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
O poranku i zachodzie owszem. :D
Fakt, ale Tyskie to też niezły zawodnik :mrgreen:
Jak ktoś lubi "babiczki z chrzanowa". :D
O, i owocna stała się poranna wędrówka nad stawy. :mrgreen:
Choć mam jakieś nieodparte wrażenie, że zostawił tam Olka na statywie, a rano między jednym chrapnięciem a drugim popstrykał sobie po Wi-Fi nie wychodząc z łóżka. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie napisałeś nic o przykuciu statywu i aparatu łańcuchami jako zabezpieczenia... bez tego by się nie obeszło. :D
mgła dodaje uroku zdjęciom :)
molo jest fajne, mogło być dłuższe, ale pewnie nie jest ;)
mgła dodaje uroku zdjęciom :)
molo jest fajne, mogło być dłuższe, ale pewnie nie jest ;)
"Molo" jest rozkładane tylko na sezon żeglarski. :)
Ciekawa kolorystyka.Taka jak przydymiona lekka sepia.Podoba sie.
"Molo" jest rozkładane tylko na sezon żeglarski. :) Powąchałeś zgniliznę czy popróbowałeś plywać także?
Ciekawa kolorystyka.Taka jak przydymiona lekka sepia.Podoba sie.
Dzięki.
Powąchałeś zgniliznę czy popróbowałeś plywać także?
Jestem tylko biernym obserwatorem.
Dzięki.
Jestem tylko biernym obserwatorem.Szkoda....
Z polowania na mgiełki, dwa pierwsze kadry najbardziej mi podchodzą, kompozycyjnie i kolorystycznie.
Pozdrawiam
Szkoda....
Może kiedyś...
Z polowania na mgiełki, dwa pierwsze kadry najbardziej mi podchodzą, kompozycyjnie i kolorystycznie.
Pozdrawiam
Miło mi.
Nadrabiam... 350 mi się, :)
---------- Post dodany o 23:13 ---------- Poprzedni post był o 23:12 ----------
Ta knajpka z Kazimierza super, zdjęcia kapitalne )
---------- Post dodany o 23:15 ---------- Poprzedni post był o 23:13 ----------
z mglistych: 363 i 364 :)
Mi się 367...gdyby nie puszka pomyślałbym że to ścianka.A że się tak zapytam...problemy z pecherzem wygoniły Cię tak wcześnie z łóżeczka ??:mrgreen::mrgreen:
Bardzo ładne światło!
Poranne światełko rządzi. :)
Mi się 367...gdyby nie puszka pomyślałbym że to ścianka.
Puszkę pozostawiłem świadomie... tylko nie wiem w jakim celu. :D
A że się tak zapytam...problemy z pecherzem wygoniły Cię tak wcześnie z łóżeczka ??:mrgreen::mrgreen:
Wiesz, to efekt chrapania. ;) :cool:
Żona zrzuciła, koty podrapały, a pies obszczekał... więc cóż mogłem zrobić innego jak nie wybrać się na poranne mgiełki. :mrgreen:
no światełko i mgły przednie. Oglądając takie zdjęcia ciągle sobie powtarzam, że też kiedyś wstanę rano, tak po prostu i pójdę. Pójdę, zrobię zdjęcie i wrócę. Ale łóżko ma jakąś magiczną moc i tak mocno przykuwa :)
no światełko i mgły przednie. Oglądając takie zdjęcia ciągle sobie powtarzam, że też kiedyś wstanę rano, tak po prostu i pójdę. Pójdę, zrobię zdjęcie i wrócę. Ale łóżko ma jakąś magiczną moc i tak mocno przykuwa :)
Prawdę piszesz. :D
Wy walczycie ze spamerami a ja łapię poranne światełko... ;)
Kiczyki z dziś.
370.
182272
371.
182273
Petreq, jest tu parę osób lubiących miejskie klimaty, musimy się kiedyś spiknąć na eksplorację miejskich zaułków - niedawno udało nam się nawet nie dostać wp*&^%$# na Włókienniczej w Łodzi ;)
Petreq, jest tu parę osób lubiących miejskie klimaty, musimy się kiedyś spiknąć na eksplorację miejskich zaułków - niedawno udało nam się nawet nie dostać wp*&^%$# na Włókienniczej w Łodzi ;)
Jeżeli tylko będę mógł to bardzo chętnie na taką eksplorację się wybiorę. :)
Dzisiejszy poranny fotograficzny urobek był bardzo mizerny... nie dość, że mgiełek praktycznie ani śladu to jeszcze ktoś zamówił chmurki deszczowe nad wioskę, w której mieszkam... ;)
372.
182475
Czy ja wiem, czy tak mizernie. Ładnie to wygląda. W lewym górnym rogu widzę twarz z chmur ;)
to jeszcze ktoś zamówił chmurki deszczowe nad wioskę, w której mieszkam... ;)
372.
182475
Camera
E-M5
Focal Length
20mm
Aperture
f/4
Exposure
1/320s
ISO
200
I korzystnie to wyszlo.
Czy ja wiem, czy tak mizernie. Ładnie to wygląda. W lewym górnym rogu widzę twarz z chmur ;)
W planach było zdecydowanie więcej. :)
I korzystnie to wyszlo.
Liczyłem na więcej...
Czasem mniej znaczy lepiej ;)
Liczyłem na więcej...
..ale w ladnym opakowaniu.
Czasem mniej znaczy lepiej ;)
Ostatnio nie mam umiaru. ;)
..ale w ladnym opakowaniu.
Którego brak...
Faktycznie twarz, choć trochę jakby z horroru. :shock::mrgreen:
Polowania na mgiełki i pajączki udane, fajny klimacik, taki jak lubię :)
Faktycznie twarz, choć trochę jakby z horroru. :shock::mrgreen:
Uprzedzam domysły... to nie moja. :)
Polowania na mgiełki i pajączki udane, fajny klimacik, taki jak lubię :)
Dziękuję, miło mi. :)
Uprzedzam domysły... to nie moja. :)
pewnie, że nie, przecież Twoją znamy z awatara :wink: :lol:
pajęczynki fajne :)
Dzisiejsze "z drogi". Na poważnie.
373.
182957
374.
182954
375.
182956
376.
182953
377.
182955
Niebo ekstra, reszta przygnębiająca.
Niebo dzisiaj bylo wyjatkowe w innych miejscach tez.
Aleś sobie znalazł plenerek....
Niebo ekstra, reszta przygnębiająca.
Niebo dzisiaj bylo wyjatkowe w innych miejscach tez.
To prawda.
Aleś sobie znalazł plenerek....
Odwiedzanych miejsc nie wybieram...
Nie chciałeś wrzucić ostatniej wrzutki w kolorze czarno-białym ?
Nie chciałeś wrzucić ostatniej wrzutki w kolorze czarno-białym ?
Nie. Ze względu na niebo zdecydowałem się na kolor.
Po 2,5 letniej przerwie odkurzę trochę swój wątek. :)
Z tegorocznego archiwum.
Moje miasto...
378.
210205
379.
210204
380.
210203
381.
210202
382.
210201
383.
210200
384.
210199
Nie chcą śniegu usuwać ??? ... dyć już wiosna ... :lol:
Fajne foty .. ale wrzuć coś w przyjaźniejszej temperaturze .. :wink:
Nie chcą śniegu usuwać ??? ... dyć już wiosna ... :lol:
Troszkę śniegu wczesną wiosną jeszcze nikomu nie zaszkodziło ;)
Fajne foty .. ale wrzuć coś w przyjaźniejszej temperaturze .. :wink:
Jaki nastrój takie foty ;)
Oooo Petreq wrócił i nadaje - super :)
foty klimatyczne - podobają się :)
Zastanawia mnie ogromna ilość szyn na 382 - czyżby oprócz normalnych pociągów wąskotorówki o pięciu różnych rozstawach szyn po tym samym torze kursowały?
przebudowa kolei jak sądzę ;)
u mnie też robili - na szczęście już mój odcinek skończyli - z jakąś roczną jak nie kilkuletnią obsuwą - ale nie ma źle ;)
Przytłaczający i zmutny, prawie "bezludny" ten Chrzanów? (Co nie jest złą ocena dla zdjęć :wink:)
Zastanawia mnie ogromna ilość szyn na 382 - czyżby oprócz normalnych pociągów wąskotorówki o pięciu różnych rozstawach szyn po tym samym torze kursowały?
przebudowa kolei jak sądzę ;)
u mnie też robili - na szczęście już mój odcinek skończyli - z jakąś roczną jak nie kilkuletnią obsuwą - ale nie ma źle ;)
Dokładnie. Modernizacja linii kolejowej dotarła na prowincję. ;)
lisiajamka1
10.04.19, 09:39
Fajne fotki, szarości, gdybym nie wiedział że one z Chrzanowa, pomyślałbym, że ze Starosielc w Białymstoku, tak to wszystko teraz zunifikowane :grin:
Mgliście, szaro-buro taki nie napawający optymizmem klimat zieje z tych zdjęć. Spójrz pogodniejszym okiem.
Nie mogę obiecać, że następne wrzutki będą pogodne...
Dziś lokalna Polinezja ;)
385.
210407
386.
210406
387.
210405
Kilka kadrów wykonanych podczas służbowego wyjazdu.
Sandomierz
388.
211263
389.
211262
390.
211261
391.
211260
392.
211258
393.
211259
394.
211257
I na deser... mają wszyscy mam i ja :)
395.
211264
Świetne 395.
To taki sandomierski klasyk ;)
A rowerowego nie ma :wink:
Kadry z gatunku "mało komu się..."
396.
216543
397.
216542
398.
216541
399.
216540
400.
216539
401.
216538
Przejeżdżałem tam kilka razy. Nawet mi wpadło do głowy żeby tam wejść i zrobić jakąś fotkę. :grin:
Masakrycznie to wygląda. Choć słyszałem że węgiel z tej kopalni ponoć bardzo dobry był .
Nikt cię nie przegonił ?
Przejeżdżałem tam kilka razy. Nawet mi wpadło do głowy żeby tam wejść i zrobić jakąś fotkę. :grin:
Uwielbiam takie miejsca. :)
Masakrycznie to wygląda. Choć słyszałem że węgiel z tej kopalni ponoć bardzo dobry był .
Wiem, że z nieistniejącej kopalni Sierszy był fatalny. :)
Nikt cię nie przegonił ?
Wydaje mi się, że nikt tego nie pilnuje. Teren jest bardzo niebezpieczny. Samemu strach zapuszczać się głębiej w ruiny... jak masz ochotę na wspólny wypad to pisz na PM. :)
To się nadaje na OlyRulez :)
Piaszczyste łachy bardzo fajne. Sandomierz i jego najważniejsze obiekty ciekawe. Upadła kopalnia to smutny ale teraz ze względu na smoog to niemal pożądany widok. Szkoda, ze zamieszczony przez Ciebie industrial nie zostawił śladu w ostatnim konkursie OlyRulez.
To się nadaje na OlyRulez :)
(...) Szkoda, ze zamieszczony przez Ciebie industrial nie zostawił śladu w ostatnim konkursie OlyRulez.
Może następnym razem :)
Dzięki za odwiedziny.
Pozostałości po KWK Mysłowice warte pokazania w HDR.
dzwoniłem do KWK Mysłowice na nr telefonu z reklamy po węgiel. nikt nie odbiera:cry: powinni uaktualnić reklamę
świetna miejscówka na kruszona:grin:
Pozostałości po KWK Mysłowice warte pokazania w HDR.
Bez Laowy Bodzip nie warto się tam wybierać. ;)
dzwoniłem do KWK Mysłowice na nr telefonu z reklamy po węgiel. nikt nie odbiera:cry: powinni uaktualnić reklamę
Gdybyś zadzwonił po wongiel to by odebrali. ;)
świetna miejscówka na kruszona:grin:
Walory miejscówki zostały docenione przez miejscowych. :)
....Gdybyś zadzwonił po wongiel to by odebrali. ;)
Walory miejscówki zostały docenione przez miejscowych. :)
aaa wongiel, rzeczywiście:grin: moja wina.
już lubię miejscowych z tego miejsca. potrafią wybrać dobry punkt na kulturalną degustację na wolnym powietrzu:mrgreen:
Nie tak dawno...
402.
222358
403.
222359
404.
222360
405.
222361
406.
222362
407.
222363
To jest ta Czerna co na FB dałeś zdjęcie ?
Lubię takie starocie.
To jest ta Czerna co na FB dałeś zdjęcie ?
Nie. To efekt spaceru po jednym z wąwozów w mojej rodzinnej miejscowości. Sukcesywnie będę uzupełniał wątek.
Ten kadr z Czernej pochodzi z tego miejsca
https://www.google.com/maps/place/Ruiny+Mostu+Diabelskiego/@50.1738698,19.6019481,14z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x4716f07d8f0652a3:0x57700a8d f1033cae!2s32-065+Czerna!3b1!8m2!3d50.170774!4d19.6228967!3m4!1s 0x4716f09a2d8b7623:0x63afcd8ed908fe9f!8m2!3d50.165 8346!4d19.6344405
Lubię takie starocie.
Ja też :)
...Sukcesywnie będę uzupełniał wątek.
No, mam nadzieję :)
Świetne te drzwi z kolorowymi szkiełkami , "drapana" tapeta, piwniczka z nieco zmatowionymi butelkami z tamtego wieku...
Świetne te drzwi z kolorowymi szkiełkami , "drapana" tapeta, piwniczka z nieco zmatowionymi butelkami z tamtego wieku...
Za czas jakiś po ruderze nie będzie śladu... szkoda takich miejsc.
Tymczasem w jednej z tych butelek rodzi się nowe życie ;)
408.
222400
Kadry z gatunku "mało komu się..."
Miałem tam za jakiś czas się wybrać i pochodzić sobie . Nawet już dziurę w płocie przy tej kopalni znalazłem :grin: .
Jednak z powodu najnowszych wiadomości chyba zrezygnuję , ( na jakiś czas przynajmniej :mrgreen: ) .
Trochę niebezpieczne są takie miejsca.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-05-15/katastrofa-budowlana-w-myslowicach-ratownicy-szukaja-ludzi-pod-gruzami/
Miałem tam za jakiś czas się wybrać i pochodzić sobie . Nawet już dziurę w płocie przy tej kopalni znalazłem :grin: .
Jednak z powodu najnowszych wiadomości chyba zrezygnuję , ( na jakiś czas przynajmniej :mrgreen: ) .
Trochę niebezpieczne są takie miejsca.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-05-15/katastrofa-budowlana-w-myslowicach-ratownicy-szukaja-ludzi-pod-gruzami/
Fatalna wiadomość. Liczyłem, że za jakiś czas ponowię wizytę i zapuszczę się trochę głębiej. Teraz to na bank zamkną wszystkie wejścia i dozorowany będzie cały teren.
majeczek78
25.05.20, 21:43
Bardzo ciekawe ostatnie prace..
Bardzo ciekawe ostatnie prace..
Lubiem to ;)
Dziękuję :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Drzewo miłości, czyli malowniczy buk zwyczajny. :)
411.
223309
412.
223310
Tadeusz Jankowski
7.06.20, 16:39
411, 412, które lepsze.
411 pokazuje osobliwości drzewa od korzeni oraz w tle las. Na 412 widać więcej ciekawych plastyczności na pniu oraz dramatyczne przejście w koronę, las jest trochę drugorzędny. Obie fotki zatrzymują oko, są ciekawe. Stawiam na drugą.
Trochę przeszkadza rozproszenie światła z kontry w obiektywie.
Pzdr, TJ
przepiękne drzewo - drugie chyba bardziej mi nie podoba :) choć wolałabym centymetr więcej z prawej ;)
411, 412, które lepsze.
411 pokazuje osobliwości drzewa od korzeni oraz w tle las. Na 412 widać więcej ciekawych plastyczności na pniu oraz dramatyczne przejście w koronę, las jest trochę drugorzędny. Obie fotki zatrzymują oko, są ciekawe. Stawiam na drugą.
Trochę przeszkadza rozproszenie światła z kontry w obiektywie.
Pzdr, TJ
przepiękne drzewo - drugie chyba bardziej mi nie podoba :) choć wolałabym centymetr więcej z prawej ;)
Dziękuję za wizytę i komentarze. :)
To nie była ostatnia moja wizyta przy tym pięknym buku. :)
413. Jesienne powroty....
Jesienne powroty....
Bardzo wczesne...
Poniżej kilka kadrów z przejazdu ścieżką rowerową wokół jeziora Czorsztyńskiego.
414.
225684
415.
225682
416.
225683
417.
225686
418.
225685
419.
225687
420.
225688
Fajne widoki. I fajne trasy. Pojeździłbym tutaj rowerkiem :grin:
Pakuj rower do samochodu i kurs na Czorsztyn. :)
Trasa du*** nie urywa, ale przejechać nią warto. Uwaga na tłok :)
majeczek78
18.09.20, 01:32
420 bardzo bardzo..
420 bardzo bardzo..
Ciekawie to przedstawiłeś na lądzie i na wodzie. Tak najbardziej spodobała mi się droga prowadząca gdzieś tam.
Ciekawie to przedstawiłeś na lądzie i na wodzie. Tak najbardziej spodobała mi się droga prowadząca gdzieś tam.
Miło mi :)
Blisko 4 miesiące nie miałem aparatu w rękach. Postanowiłem przełamać tą niemoc fotograficzną. Zobaczymy na jak długo ;)
Poniżej kilka kadrów z 2h wietrzenia Olka. :)
Zakole A, Jankowice.
421.
229312
422.
229313
423.
229314
424.
229315
425.
229316
426.
229317
427.
229318
Stolik z ławeczką to jest to.
Stolik z ławeczką to jest to.
Szkoda, że, w jego przypadku, nie działa zaklęcie - stoliczku, nakryj się ;)
Szkoda, że, w jego przypadku, nie działa zaklęcie - stoliczku, nakryj się ;)
Oj tam, masz rączki :mrgreen:
Oj tam, masz rączki :mrgreen:
W tym wypadku preferuję magię ;)
W tym wypadku preferuję magię ;)
A pamętasz, że za podobne do całkiem niedawna z dymem puszczali?
Więzienie biskupie masz pod oknami, w epoce sprutych mózgów nic nie jest normalne i nic nie wiadomo...
A pamętasz, że za podobne do całkiem niedawna z dymem puszczali?
Jako przedstawiciel tej brzydszej części społeczeństwa, mam na to mniejsze szanse :)
Więzienie biskupie masz pod oknami, w epoce sprutych mózgów nic nie jest normalne i nic nie wiadomo...
Sądzisz, że jest szansa na jego reaktywację? ;)
Dla niewtajemniczonych - tak podobno wyglądały cele biskupie.
229322
Fajne fotki sympatycznego krajobrazu. Skojarzyły mi się jak malowane akwarelki. Pomost i stoliczek w fazie oczekującej, pierwszy na wędkarza drugi na nakrycie. Cela ascetyczna ale wyposażona.
Fajne fotki sympatycznego krajobrazu. Skojarzyły mi się jak malowane akwarelki.
Światełko zagrało ;)
Pomost i stoliczek w fazie oczekującej, pierwszy na wędkarza drugi na nakrycie.
Wędkarze wiedzą jak zadbać o siebie ;)
Cela ascetyczna ale wyposażona.
(...) "złote, a skromne" (...) ;)
bardzo przyjemne te z przedostatniej wstawki :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
częściej wietrz sprzęt :)
bardzo przyjemne te z przedostatniej wstawki :)
częściej wietrz sprzęt :)
Się postaram :)
Ta ascetyczna cela też na czasie...
Wietrzenie bardzo udane :)
Ta ascetyczna cela też na czasie...
Czyli jest to cela ponadczasowa ;)
Wietrzenie bardzo udane :)
Ostatnio sprzęt wietrzyłem, a dziś... mrożenia sprzętu część 1 :)
428.
229445
429.
229444
430.
229443
431.
229442
432.
229441
429 nie masz takiego z całym zakrętem po prawej stronie. mogło by być ciekawiej.
429 nie masz takiego z całym zakrętem po prawej stronie. mogło by być ciekawiej.
Niestety... tam jest większe "rozwidlenie"
Niestety... tam jest większe "rozwidlenie"
Szkoda...
Blisko 4 miesiące nie miałem aparatu w rękach. Postanowiłem przełamać tą niemoc fotograficzną. Zobaczymy na jak długo ;)
Poniżej kilka kadrów z 2h wietrzenia Olka. :)
Zakole A, Jankowice.
421.
229312
422.
229313
423.
229314
424.
229315
425.
229316
426.
229317
427.
229318
Bardzo przyjemna sesja w odbiorze. Gratuluję ujęć.
Tadeusz Jankowski
11.01.21, 14:11
Fajna seria. 429 najbardziej mi się podoba, droga dynamicznie kręci, śnieżek dodaje ekspresji, na lesie w oddali ładne światełko się kładzie dodając przestrzenności widokowi.
TJ
majeczek78
19.01.21, 04:10
fajna ostatnia wrzuta