I ja fiolet zauważyłem, co nie zmienia faktu, że kadry są fajne![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Problem z balansem bieli. Fota w zachodzącym słońcu wyszła mdło i bardzo ciepło. Próba ochłodzenia spowodowała przesunięcie w stronę niebieskiego oraz purpury i na fragmentach zdjęcia purpura pojawiła się tam gdzie jej wcześniej prawie nie było. Tak na szybko spróbowałem pobawić się poszczególnymi kolorami, brakuje mi trochę w LR osobnej regulacji dla świateł i cieni - to co było w ACR o ile dobrze pamiętam.
49a
![]()
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
najbardziej to na 49 i 50 widać. Na 49 prawa górna część lasu jest dosłownie fioletowa, i góra zalatuje fioletem. na panoramie góry są fioletowe
z ostatniej serii zdecydowanie 48 - tylko zrobiłabym chyba krok w lewo![]()
zboczenie pełnej drogi w kadrze..
te 2 ostatnie - faktycznie po pierwsze IMO przejaskrawione... a po drugie wali fioletem po oczach
po poprawce trochę lepiej ale nadal za jaskrawo dla mnie...
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Się kurdę tego fioletu czepiacie! Widoki zajefajne z kolorystyką włącznie!![]()
no buki pięknie się prezentują jesienią w Bieszczadach, ale no niestety nie fioletem![]()
te 2 ostatnie foty po prostu kolorystycznie odstają od reszty.. więc chyba za bardzo są podciągnięte...
tak moim skromnym zdaniem
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ciągle sie wybieram w Bieszczady i wybrać nie mogę, odkładam na później. Twoje zdjęcia znów wzbudzaja we mnie potrzebę odwiedzenia Bieszczad. Dzięki za piękne zdjęcia(kolory mi nie przeszkadzają, bo całość jest piękna).
czasami mniej znaczy więcej..