Jestem w domu..........![]()
Jestem w domu..........![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
A ja sie zastanawiam czy zdjęcia w poszczególnych miesiącach muszą być w jakiś widoczny sposób związane z porą roku w danym miesiącu? Bo szczerze mówiąc mój kalendarz składałby się z samych letnich i wiosennych widoków![]()
Mnie się Krzyśkowa wersja zarąbiście podobai nawet jestem skłonny tyle dać. No może bym się trochę potargował
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
W nawiazaniu do postu edorki też mam takie przemyślenie, by przed ew. głosowaniem zdjecia podzielić na cztery kategorie związane z porami roku i dać userom po cztery głosy po jednym na każdą kategorię, by zdjęcia odpowiadały jeśli nie miesiącom to przynajmniej porom roku. (Szkoda że w plikach tekstowych nie ma opcji by podać miesiac zrobienia zdjęcia).
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jeśli ktoś chce może przesłać mi pliki tekstowe odpowiadające wysłanym zdjęciom raz jeszcze dopisując w nich datę zrobienia zdjęcia. Podglądałem zdjęcia od strony EXIF-ów są tam w większości takie informacje.
Mimo, że jestem otwarty na pomysły i dyskusje to pewnych rzeczy nie chcę zmieniać. Nie chce zmieniać sposobu selekcji zdjęć. Nie chce robić zamieszania. Mam do wypełnienia swój harmonogram, który już trochę nagiąłem dając więcej czasu na wybór i nadsyłanie zdjęć autorom. Dodatkowym pomysłem było głosowanie zestawów utworzonych przez ekipę selekcjonerów. I tu chętnie przyjmę głosy krytyczne lub poparcia. To akurat mogłoby być krótkie, najwyżej tygodniowe głosowanie nad zestawami powstałymi na podstawie nadesłanych propozycji.
---------- Post dodany o 21:27 ---------- Poprzedni post był o 21:26 ----------
52 karty kalendarza to jest trochę roboty, i selekcyjnej, i składu.![]()
mi osobiście się nie podoba ten 50tygodniowy - sorry Krzysiek..
ale te plamy z datami jakoś totalnie mi brużdżą te foty
format i papier poprzedniego kalendarza był spoko - ewentualnie zastanowiłabym się czy by nie zrobić tak jak Nikoniarze w swoim kalendarzu, że walnęli jeszcze czarną ramkę i daty były poza zdjęciem...
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ta ramka to z kolei mi się nie podoba. Widziałbym raczej ciemny lub jasny, półprzeźroczysty (25%) prostokąt przesłaniający jak najmniejszą połać dołu zdjęcia, a na nim jasne liternictwo pociągnięte ciemny outlinem. Będziemy robili przymiarkę to zobaczymy jak wyglądają obie wersje.