Zobacz wyniki ankiety: Jaki temat(y) kalendarza OC 2015 wybierasz?

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Od Bałtyku aż po Tatry - przyroda Polski

34 62,96%
  • Świat makro

8 14,81%
  • Portret miasta

13 24,07%
  • Fauna

10 18,52%
  • Świat w obiektywie

9 16,67%
  • Fotografia uliczna

9 16,67%
  • Pejzaż

21 38,89%
  • ART

11 20,37%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 23 z 78 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 774

Wątek: Kalendarz 2015

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Odp: Kalendarz 2015

Jestem w domu..........
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Animator Zwycięzca OlyRulez Awatar edorka
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    170
    Moja galeria

A ja sie zastanawiam czy zdjęcia w poszczególnych miesiącach muszą być w jakiś widoczny sposób związane z porą roku w danym miesiącu? Bo szczerze mówiąc mój kalendarz składałby się z samych letnich i wiosennych widoków

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Mnie się Krzyśkowa wersja zarąbiście podoba i nawet jestem skłonny tyle dać. No może bym się trochę potargował
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Farensbach
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez edorka Zobacz posta
    A ja sie zastanawiam czy zdjęcia w poszczególnych miesiącach muszą być w jakiś widoczny sposób związane z porą roku w danym miesiącu?
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Poza tym może w ogólnym głosowaniu forumowym (bo mi się Ula tego domagała i to jej pomysł) wybierzemy zestaw, który zaproponuje każdy z selekcjonerów? Zestawów będzie pewnie kilka od każdego selekcjonera więc będzie z czego wybierać . Poddaje ten temat pod dyskusje póki mamy na nią czas. Jeśli będzie mizeria w dyskusji sam zadecyduje czy tak zrobimy.
    W nawiazaniu do postu edorki też mam takie przemyślenie, by przed ew. głosowaniem zdjecia podzielić na cztery kategorie związane z porami roku i dać userom po cztery głosy po jednym na każdą kategorię, by zdjęcia odpowiadały jeśli nie miesiącom to przynajmniej porom roku. (Szkoda że w plikach tekstowych nie ma opcji by podać miesiac zrobienia zdjęcia).

Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Mnie się Krzyśkowa wersja zarąbiście podoba i nawet jestem skłonny tyle dać. No może bym się trochę potargował
    Noo.. W ramach przyjaźni Krakowsko - Gorlickiej... Tylko czy dasz gotowe piędziesiąt kilka stron do druku, czy chcesz by zrobić wszystko od początku. - Skład - 350 zł
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    ...Skład - 350 zł
    Grzechotnik
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Grzechotnik
    Napisałem ci list miłosny na PW

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Farensbach Zobacz posta
    W nawiazaniu do postu edorki też mam takie przemyślenie, by przed ew. głosowaniem zdjecia podzielić na cztery kategorie związane z porami roku i dać userom po cztery głosy po jednym na każdą kategorię, by zdjęcia odpowiadały jeśli nie miesiącom to przynajmniej porom roku. (Szkoda że w plikach tekstowych nie ma opcji by podać miesiac zrobienia zdjęcia).
    Jeśli ktoś chce może przesłać mi pliki tekstowe odpowiadające wysłanym zdjęciom raz jeszcze dopisując w nich datę zrobienia zdjęcia. Podglądałem zdjęcia od strony EXIF-ów są tam w większości takie informacje.

Mimo, że jestem otwarty na pomysły i dyskusje to pewnych rzeczy nie chcę zmieniać. Nie chce zmieniać sposobu selekcji zdjęć. Nie chce robić zamieszania. Mam do wypełnienia swój harmonogram, który już trochę nagiąłem dając więcej czasu na wybór i nadsyłanie zdjęć autorom. Dodatkowym pomysłem było głosowanie zestawów utworzonych przez ekipę selekcjonerów. I tu chętnie przyjmę głosy krytyczne lub poparcia. To akurat mogłoby być krótkie, najwyżej tygodniowe głosowanie nad zestawami powstałymi na podstawie nadesłanych propozycji.

---------- Post dodany o 21:27 ---------- Poprzedni post był o 21:26 ----------

Grzechotnik
    52 karty kalendarza to jest trochę roboty, i selekcyjnej, i składu.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria

mi osobiście się nie podoba ten 50tygodniowy - sorry Krzysiek..
    ale te plamy z datami jakoś totalnie mi brużdżą te foty

format i papier poprzedniego kalendarza był spoko - ewentualnie zastanowiłabym się czy by nie zrobić tak jak Nikoniarze w swoim kalendarzu, że walnęli jeszcze czarną ramkę i daty były poza zdjęciem...
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    format i papier poprzedniego kalendarza był spoko - ewentualnie zastanowiłabym się czy by nie zrobić tak jak Nikoniarze w swoim kalendarzu, że walnęli jeszcze czarną ramkę i daty były poza zdjęciem...
    Ta ramka to z kolei mi się nie podoba. Widziałbym raczej ciemny lub jasny, półprzeźroczysty (25%) prostokąt przesłaniający jak najmniejszą połać dołu zdjęcia, a na nim jasne liternictwo pociągnięte ciemny outlinem. Będziemy robili przymiarkę to zobaczymy jak wyglądają obie wersje.