Piękne kadry. Super wyglądają te polany z krokusami. Trzeba będzie kiedyś się wybrać je pofotografować. Szkoda, że nie na wszytkich masz ostrość od pierwszego planu, zwłaszcza na 453 i 455.
Piękne kadry. Super wyglądają te polany z krokusami. Trzeba będzie kiedyś się wybrać je pofotografować. Szkoda, że nie na wszytkich masz ostrość od pierwszego planu, zwłaszcza na 453 i 455.
I tak nie ma co narzekać, bywało znacznie gorzej. Prognozy się sprawdziły - od rana słonecznie, ale z czasem coraz więcej chmur, po południu lekkie opady deszczu. Plan był taki aby zdążyć przed deszczem na Wołowiec i się udało. W drodze powrotnej pod Wołowcem trochę poprószyło śniegiem, dalej trochę pokropiło. Widać było, że nad Beskidami przeszła ulewa.
---------- Post dodany o 10:06 ---------- Poprzedni post był o 10:02 ----------
Nie może być od razu dobrze, w końcu za rok też będą krokusy i szansa na poprawę, dzięki.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Bardzo ładne pomimo iż światło nie dopisało jak chciałeś. Podziwiam zapał i wyjazd o północy na zdjęcia
Troszkę w postprocesie w LR (sekcja HSL) można było ewentualnie obniżyć luminancje dla koloru Purple, a może i było...
Czasem pomaga też użycie filtra polaryzacyjnego kołowego.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Piękne te polany z krokusami!
Dzięki, zapał jak zapał, po prostu powrót z pracy. Po drodze skręciłem w Krakowie w Taterki.
Pokombinować można jeszcze było, filtry niestety wypadły z plecaka w samochodzie a i w górach by się jeszcze przydały. Te oczojebne krokusy też tam swój urok mają choć to już nie to.
Co do filtrów to chciałbym takie jak moje okulary przeciwsłoneczne (bez polaryzatora), co chwilę jakiś piękny widok widziałem a po zdjęciu kicha (nie piłem)![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Za plany,realizacje i co tam jeszcze..
Ostatnio edytowane przez kon ; 26.04.15 o 15:04
Widowiskowe zdjęcia z krokusami, super![]()
Oczojebne też fajne.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22