Drugie zjęcie strzelone w dziesiątkę. Dzięki mgle wyszła oszczędna, nie przeładowana detalami kompozycja. Dwie postacie są na właściwym miejscu kompozycji, we właściwej proporcji, właściwie namalowane (naszkicowane) bez zagłebiania się w szczegóły (to nie jest oznajmienie ex cathedra, tylko moje zdanie). Podobają mi się głebokie czernie, linie torów i peronu, dające perspektywę i głębie, rozmywające się tuż tuż, by nie zawracać głowy poszukiwaniem - a gdzie, a dokąd, a w jakim celu. Zdjęcie nostalgiczne, estetyczne.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 16.09.14 o 21:13
Dziś odwiedziłam Europejskie Centrum Solidarności. Zaskoczyła mnie taka moc wzruszeńSpodziewałam się czegoś innego. A może trafiło na taki a nie inny dzień cyklu? Chociaż moja siostra też dziwnie pociągała nosem...
Ciekawa jestem opinii innych ludzi. Oczywiście sam budynek mocno kontrowersyjny. Może się nie podobaćWystawa stała pewnie jeszcze długo będzie rozbudowywana.
Aga, mogę coś pogmerać w jednej fotce i wstawić?
chciałabym się tam kiedys wybrać
już po tych 4 kadrach wcale mnie nie dziwi że było z mocą wzruszeń
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Pietrek - spoko. Wokół niektórych kadrów chodziłam nie mogąc ich ugryźć
Ulka, trudno chyba oddać te wzruszenia. Tam jest jeszcze dużo dźwięku.
W sensie wybielenia? Twoje lepsze na pewno. Myślałam, ze w kadrze chcesz gmerać.