Przecież Gorlice niedalekoZamieszczone przez Bodzip
no ja Cie prosze, jaki on plaski, a na jeszcze lepsze pagorki rzut beretem -patrz zdanie wyzej
hehe fakt, sama dostalam juz kilka razy propozycje przeniesienia sie do Warszawy (tam caly moj zespół siedzi ) ale jakos nie po drodze mi bylo
nie tylko zostawiac calą moją bandę w Krk, ale i oddalic sie od ukochanych gór
no!
Doskonale to rozumiem, co szybciej laduje baterie jak góry
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Do wątku przybyłem/
ciekawe zdjęcia zobaczyłem
Ot, taki wiersz z rana. Piękne wiejskie widoczki, zupełnie inne od tego co widzę za oknem. Ale 221 najbardziej mi się podoba.
Odnośnie Live composite - warto eksperymentować, bo to świetny tryb do takich zabaw.
Co do jego użytkowania. Podstawowe ustawienia są jak dla trybu M - ustawiamy ISO, przysłonę oraz czas migawki (tyle, że w opcjach LC a nie bezpośrednio) odpowiednio do żądanej ekspozycji. Ustawienie zbyt krótkiego czasu spowoduje niedoświetlenie ciemnych fragmentów sceny a zbyt długiego - ich nadmierne rozświetlenie.
Inaczej jest ze światłami - aparat dokładając kolejne klatki nakłada na zdjęcie tylko zmiany w światłach "pilnując" jednocześnie, żeby nie prześwietlić zdjęcia w najjaśniejszych partiach kadru.
W przypadku zdjęcia z postu #1019 to wydaje mi się, że pomogłoby ustawienie dłuższego czasu ekspozycji.
U mnie po południu mżawka do teraz.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||