http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
To odniesienie do nyny to było a propos postu 665. A że każdy robi inaczej to całe szczęście inaczej strasznie nudno by byłoNa ostatnich zdjęciach widzę lepsze światło i przede wszystkim tło. Nie jestem jakimś ortodoksem jeśli chodzi o tło, jednak na wcześniejszych zdjęciach straszna sieczka zielono-czarna tam była, choć sam motylek fajny
.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
i nie tylko On![]()
też ich nie lubię - choć motyle to inna bajka - je bardzo chętnie (o ile nie są to ćmy)
a foty naprawdę coraz lepsze - fajnie się to ogląda (mówię o tych z poprzedniej strony![]()
bo powyższych robali nie lubię![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dla czego robala nasmarowałeś olejkiem przed zrobieniem foci?![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Pozwolę się nie zgodzić Bogdanie. Nyny owszem robi dobre makro, ale to dla mnie tylko dobre technicznie makro, wprawdzie nie oglądam za dużo Jego prac, bo mi sie generalnie nie podobają, ale te które widziałem nie miały jakoś szczególnie ciekawego światła, żadnego kontrowego, żadnej gry blików, albo choć jakiejś gry światła w tle.
Zdjęcia dążące do jak najbardziej realnego odwzorowania rzeczywistości, które robione sa z założeniem pokazania całego np. owada w głębi ostrości i rozmyciu tła są dla mnie osobiście nieco nudne, pozbawione emocji. I niestety pełno takich zdjęć. Można dojść w ich robieniu do perfekcji, jak to u Nynego się stało, ale jak dla mnie jest to typ fotografii encyklopedycznej, w poradnikach do rozpoznawania owadów by były w sam raz. Mnie to nie kręci, dlatego mała głębia ostrości i to co sie za nią dzieje jest dla mnie w zdjęciach makro ważniejsza niż cały obiekt w głębi ostrości. I takich rad będę niestety dalej udzielał![]()
Zobacz jakie makro robi ta dziewczyna. Ona dla mnie jest mistrzynią makro (zresztą nie tylko, bo genialnie potrafi widzieć światło) i do takich fotografii ja osobiście dążę:
http://joannaantosik.webs.com/apps/photos/
Farensbach - dzięki za linka. Świetna jest.
Bodzio - ta przedostatnia wrzutka jest świetna.
Pozdrawiam.
@Bodzip: no i jest wiele lepiej, oby tak dalej
@Farensbach: tylko, ze Ona prezentuje zupelnie odmienny typ fotografii, wiec nie dziwota ze sa inne, zreszta nie widze tam nic z makro swoja droga.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Aaa widzisz - tego typu fotografię robi Jagger u nas na forum. Całe clou w tym, że każdy z nas robi inaczej, każdy inaczej widzi świat - inaczej by to nudne było.
Taka fotografia jak cytowanej Janny, jaggera, technicznie doskonała jak nynego, czy Moominka daje nam radość z oglądania pięknych rzeczy, i samemu dążeniu do doskonałości.
Powiem więcej - Twoje krajobrazy biją na łęb wszystko inne
Powiedz - czy te oczy mogą kłamać ?
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||