OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Farensbach,
świetne te foty!
Będąc śpiochem, wielce doceniam wysiłek, jaki wkładasz, aby takie foty móc zaprezentować wstając kiedy inni kładą się dopiero spać...
Dzięki, zawsze zaglądam z przyjemnością, choć przyznać muszę, że te Twoje foty obierają chęć mierzenia się z tematem samemu - wszak trudno będzie Cię doścignąć.
pozdrawiam,
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Dzięki za wypowiedzi i opinie.
Sawa takie poranne fotografowanie wciąga, wierz miPoza tym nie przesadzajmy te foty to bardziej zasługa aury niż umiejętności.
Ostatnio chodziły mi po głowie zdjecia Drogi Mlecznej. Pierwsze przetarcie zrobiłem podczas nocy z Perseidami. Kolejne próby poczyniłem w trakcie kilku dni spędzonych na krótkim urlopie nad morzem. Najwiekszym moim ograniczeniem w naszym systemie jest brak jasnego szerokiego szkła. 12-60 ma 2,8 na szerokim końcu i to w zasadzie wystarcza, ale jak jest zupełnie ciemno, jak nad morzem w miejscu, w którym byłem to przydałoby sie czasem jaśniej. Przydałby sie 12/2, ale tego akurat nie mam, pewno za jekiś czas trzeba będzie go nabyć. Moze plotki o jasnych szkłach f1 sie sprawdzą, to byłoby coś. Zatem głównie używałem sony i sigmy 20/1,8, a w 12-60 wydłużałem czas do 60 sek, co jednak spowodowało że ruch gwiazd był już widoczny.
To startrailsów w zasadzie wystarcza 9-18/4-5,6.
491.
492.
493.
494.
OMD EM5 9-18:
495.
OMD EM5 12-60:
496.
497.
Jak się kiedyś jeszcze spotkamy, to 12/2,0 jest do dyspozycji![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Rewelacyjne ujęcia, zwłaszcza 2 pierwsze mi się podobają
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
A mnie wszystkie się podobają. Tak troszkę bardziej trzecie i czwarte. Super wrzuta.
Świetne foto, ale 495 misię najbardziej.
Pozdrawiam.